Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy lehet megértetni a...

Hogy lehet megértetni a szülőkkel, hogy nekem nem fontos a tanulás?

Figyelt kérdés

nem azért írtam ide, hogy most mindenfélét a fejemhez vágjatok, és utálkozzatok azért, mert nem tanulok.

OKJ-ra akarok járni, most vagyok 11.-es. az OKJ-hez nem kell mindenből színötösnek lenni meg kiválóan érettségizni. a szüleim viszont azt akarják, hogy egyetemre járjak, pedig ők sem jártak. oké, tudom, hogy nem leszek milliomos az OKJ-val, de lehet, hogy diplomával el sem tudok helyezkedni... bukni fogok félévkor két tantárgyból, nem merem elmondani... mindig kiakadnak egy hármas miatt is, pedig ők sem voltak jó tanulók, még év végén is buktak, nekem meg ez lesz az első, és ez is csak félév.

mit tanácsoltok?

2013. dec. 28. 11:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
41%

Kedves kérdező, ez egyébként jusson majd eszedbe akkor is, amikor 25-26 évesen még mindig otthon ülsz a fenekeden és nem tudsz sehova sem jutni az életben, mert az OKJ-val nem kaptál munkát, vagy minimálbérért gürizel.

Nem garancia a diploma, de sokkal nagyobb esélyekkel indulsz neki az életnek, ha van egy.

2013. dec. 28. 13:05
 12/15 anonim ***** válasza:
84%

OKJ-vel nem vettek fel oda, ahova szerettem volna. Majd megszereztem a diplomát, és most van egy jó és biztos állásom, szépen megélek.

Ennyit mondok csak. Tanulni MINDIG megéri. Csak a lusták hangoztatják, hogy felesleges a diploma, ha már azzal együtt sem vesznek fel. De igen. Megsúgom, a legtöbbször felvesznek..

2013. dec. 28. 13:49
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

"ha megláttyák"

Látom neked sem volt fontos a tanulás :D

2013. dec. 28. 14:01
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Van még hátra 1,5 éved a suliból, ez azért nem annyira sok. Én azt tanácsolnám, hogy mégis igyekezz a lehető legjobbat kihozni ebből a 1,5 évből. Ha nem akarsz egyetemre menni, mondd el a szüleidnek, hogy te másra vágysz és máshogy akarsz érvényesülni. De ne zárd el magadtól annak a lehetőségét, hogy ha esetleg később megbánnád a döntésedet, akkor mégis el tudj menni egyetemre. 1-2 év múlva lehet, h máshogy fogod látni a dolgokat, főleg ha véletlenül te sem kapsz állást a szakmáddal.
2013. dec. 28. 14:14
 15/15 anonim ***** válasza:
82%

Ne értesd meg velük.

Most az a feladatod, hogy tanulj. Hát végezd ezt a legjobb tudásod szerint. Egyébként sem árt ezt megszokni, mert a munkában is az jut előbbre, akinek az eredményei nem éppcsak megütik az elvárt szintet, hanem jól teljesít.

Jó tanulmányi eredménnyel is mehetsz okj-ra. Én is mentem, pedig kitűnő lett az érettségim. Aztán meggondoltam magam, és elmentem egyetemre is. Viccen kívül gondolta a fene, hogy valaha ekkora fordulatot vesz a pályám. De erre azért volt lehetőségem, mert a közel maxpontos eredményemmel szinte akárhova mehetek, felvesznek.

Másrészről egyébként igazuk van, mert ugyan sok a diplomás munkanélküli, de még mindig feleannyi, mint a csak szakmával rendelkező. Ráadásul - ami talán még fontosabb - az átlagfizetésük jelentősen magasabb. Nagyon nem mindegy, hogy 70 ezerből próbálja az ember kisakkozni a megélhetést vagy 200 ezerből.

Mindegy, nem ez volt a kérdés. Tanulj, azzal nem ártasz magadnak. A szüleid se fognak szekálni. Mire pedig a jelentkezésed beadod, úgyis nagykorú leszel, ha te okj-re adod be, nem tehetnek semmit.

2013. dec. 28. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!