Mit csináljak, ha nagyon érdekel a programozás, de a
metek nem nagyon az erősségem?
Figyelt kérdés
9-es vagyok gimiben, foglalkoztam promramozással, nagyon felületesen és tetszik. Írtam weboldalakat pár havernak és néhány kis programot is csináltam. A matek, na az a baj, nem vagyok túl jó (3-as átlag). Mit csináljak? Nagyon szeretnék számítógéppel dolgozni, ez alatt nem ilyen irodai agytalan gépelő, office-os munkákra gondolok. Kreatívnak látom magam, logikám is jó szerintem. Mit javasoltok? Nagyon erőltessem a matekot, vagy válasszak mást továbbtanulásra, esetleg van aranyközépút? Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Kérem, ne írja senki hogy a nyelvtan se az erősségem! A kérdésben az matek lenne, csak félregépeltem. :)
2013. nov. 18. 21:52
2/10 anonim válasza:
Feküdj rá matekra. Ha megvan az ötös, akkor mehetsz infóra. Nem azért, mert olyan rengeteg matek kell oda, hanem azért, mert elvileg van logikád és matekhoz kb. ugyanaz kell, mint infóhoz. Logika és kitartás. Ha matekhoz nincs annyi kitartásod, hogy 4-es vagy 5-ös legyél középsuliban, akkor infó sulit se végzed el.
2013. nov. 18. 21:56
3/10 anti paladin válasza:
Azért tanítanak matekot rendesen, más kérdés, hogy mennyire lesz rá szükség a későbbiekben. Azért nem árt ha egy négyest megcélzol, felsőoktatásban nem fogják elismételni az alapokat, úgy veszik, h tudod. Egyébként nem feltétlenül van szükség a matektudásra de a helyes, analítikus gondolkodásmód kialakítására, csiszolására elég jó.
Mielőtt végleg eldöntenéd, hogy ezt akarod (vagy nem akarod) csinálni, próbáld mélyebben beleásni magad a témába, rengeteg felé lehet elmozdulni. Ha meg nem tetszik, van még időd változtatni, bajod nem lehet belőle amíg élvezetből csinálod. :)
2013. nov. 18. 22:28
4/10 anonim válasza:
Ha a programozás a php-t jelenti, akkor nem kell matek - elkezdheted ma is.
Ha komolyabban szeretnél programozással foglalkozni, akkor téged a matek eddig is komolyabban lekötött. Ha nem, akkor csak csupa sikertelenséged lesz ebben is. De php-t, meg html-t nyomathatsz, és nagyvonalúan megengedünk feléd egy "programozó" titulust.
2013. nov. 19. 02:37
5/10 anonim válasza:
Csak a legmagasabb szintű programozáshoz kell magas szintű matek, de odáig úgyse fogsz eljutni. Ha kreatív vagy, jó a logikád, és azért nem vagy szar matekból akkor hajrá! Egyébként én programozó vagyok, és anno 2-es voltam matekból szóval tudom miről beszélek. Azért mert lusta voltam a tanuláshoz, de matek versenyeken mindig nyertem. Lehet te is így vagy ezzel.
2013. nov. 19. 02:50
6/10 anonim válasza:
Nem matek kell oda.
Inkább logikus gondolkodás, ami a matekhoz is kell...
2013. nov. 19. 03:33
7/10 Tom Benko válasza:
Miután a matek fejleszti a gondolkodást, mindenképpen érdemes foglalkozni vele.
2013. nov. 19. 07:22
8/10 Csxeba válasza:
Kell a matek de csak bizonyos területeken. Grafikához kell sok analízis de az tényleg komolyan. 3 dimenziós függvényeket kell transzformálnod meg integrálnod meg minden hülyeséget.
Ha nem akarsz grafikával foglalkozni akkor tényleg csak logika kell. Még matematikai logika sem.
Persze ha el akarsz menni programozó informatikusnak akkor kelleni fog a matek de nem azért, mert a programozáshoz kell, hanem mert tanítják az egyetemen :D
2013. nov. 19. 14:12
9/10 anonim válasza:
Lehetsz például rendszergazda, honlapszerkesztő vagy ha a hardver érdekel, akkor azzal is foglalkozhatsz. Profi programozó nehezen.
2013. nov. 19. 15:39
10/10 anonim válasza:
figyelj vegyél különórát matekbol a programozást meg kezd el tanulni alapszinten es ha megy a matek akk kezdel komolyan tanulni mert csakk akk fog menne mert a programozás lényege h jo algoritmusokat irj az meg mateeek
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!