Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van az, hogy a férfiak...

Miért van az, hogy a férfiak nem képesek kilépni a gyerek szerepből a szülőkkel szemben?

Figyelt kérdés
én nő vagyok, sokszor kezeltek otthon gyerekként, hol aranyosan, hol pedig már idegesítően. Amikor már nevetségesnek tartottam, akkor jól kioktattam anyámat is meg apámat is. Ezt párszor eljátszottam, ha szégyen, ha nem. Ha ő nem tisztel meg, hogy felnőttnek néz 25 évesen, saját háztartással, akkor én se tisztelem abban a pillanatban. Viszont a férfiakon mindig csak azt látom, hogy nem akarnak változtatni ezen. Ráhagynak mindent az anyjukra, és hallgatják a tanácsokat, pedig ha a kezdetektől tisztázták volna a játékszabályokat, akkor világos lenne, hogy a 30 éves fiára nem neki kell vasalni és főznie.
2013. júl. 25. 19:53
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Miért nem lépnek a férfiak? Azt veszem észre, hogy emiatt a feleségek/barátnők nem becsülik annyira a férfit. Nem értem miért jobb ez így, de lehet, hogy ez érzelmi válság is a férfiak részéről.
2013. júl. 25. 19:55
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem minden férfi ilyen, nekem például még nem volt ilyennel kapcsolatom. Te is elég problémásnak tűnsz azért nekem :D
2013. júl. 25. 19:59
 3/14 anonim ***** válasza:
92%
Mert amíg te pótolható vagy, addig a pasid anyja nem.
2013. júl. 25. 20:00
 4/14 anonim ***** válasza:
83%

Miért általánosítasz? És miért magad teszed etalonná? (Csak szólok, hogy néhány veszekedés még nem tesz önálló felnőtté. Ahhoz kicsit több kell.)

Ha valaki nem vált le a szüleiről, akkor az nem vált le a szüleiről, az marad gyerek-szerepben a szülőjével szemben. AKÁR férfi, AKÁR nő.

2013. júl. 25. 20:00
 5/14 anonim ***** válasza:
83%
Nem attól lessz valaki önálló, hogy nem hallgat másokra. A bölcs ember figyel, mérlegel és döntéseket hoz. Pl. azt, hogy az anyját boldoggá teszi, ha meghallgatja még ha nem is fogadja meg a tanácsait. De ahhoz hogy ezt megértsd, már valóban felnőttnek kell lenni.
2013. júl. 25. 20:06
 6/14 anonim ***** válasza:
52%

mindig tiszteld a szüleidet. erre azért figyelj. akármilyenek is, a szüleid:) és nem bántásból mondanak ezt-azt, hanem mert szeretnék, hogy sose csalódj, hogy mindent amit ők tudnak, azt te is megtanuld.

a féltés miatt mondják, próbáld úgy venni, hogy ha nem tetszik a véleményük, akkor meghallgatod, mérlegeled, mert azt is kell, és aztán eldöntöd, megfogadod vagy sem, de ezért nem kell kiosztani őket.

és igen is meg kell maradni az anya-fia vagy lánya kapcsolatnak idősebb korban is, nem attól lesz valaki érett és felnőtt, önálló, hogy nem érdekli a szülei, sem a véleményük, a gondos szavaik.

nincsen ebben semmi érdekes:)

2013. júl. 25. 20:14
 7/14 anonim ***** válasza:
Érdekes, én ezt az ex-nejem és anyósom viszonylatában figyeltem meg...
2013. júl. 25. 20:20
 8/14 anonim ***** válasza:
anya csak egy van
2013. júl. 25. 20:36
 9/14 anonim ***** válasza:
Te is olvastad http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__eljegyzes.. ezt a kérdést? Háát nagyon remélem hogy én nem ilyen férfiakat fogok bevonzani felnött koromban :)
2013. júl. 25. 20:43
 10/14 A kérdező kommentje:
nem általánosítok. Nem minden férfiról beszélek, nekem a párom nem ilyen. De barátnőm hetek óta sír, hogy a pasija egy alamuszi nyuszi és mindig anyunak van igaza. Persze, hogy nem minden férfi ilyen, szó sincs róla.
2013. júl. 25. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!