Bevállalnátok a helyemben egy gyereket apa nélkül?
Fúúú biztos 26 vagy? Nem 16? Úgy írsz, hogy jaj kéne cuki kisbaba kéne kéne!
Akkor mérlegelj:
- terhes leszel egy idegentől, aki aztán ha akar a gyerekétől vmit mert megtudja, mi lesz?
- jön egy szerelem, de "bocsi gyereked van..." szöveg
- nincs segítség, egyedül kell mindent megoldani és azt a jó kis munkahely sem tolerálja évekig
...
Nem vállalnék be gyereket apa nélkül, mert A GYEREKNEK NEM JÓ!
Természetesen más kérdés, ha a szülők kapcsolata nem működik mégsem, de hogy eleve, a saját önzőségemtől vezérelve (mert neked ugye gyerek kell, hogy ne unatkozz) fosszam meg családtól a gyerekem, az teljesen más.
Ne azért szülj, mert annyira unod az életed és csinálni akarsz valamit, hanem azért és akkor, ha megtaláltad a párod és VALÓBAN gyermeket szeretnél! Nem unaloműzésnek.
Én egyedülálló anyuka vagyok a terhesség eleje óta, bár én nem így terveztem, soha nem fordulna meg ilyen a fejemben.
Hát nem egy leányálom...A csecsemőkor szinte sétagalopp volt így egyedül is, csak aztán jött a neheze. Most 2 éves a kisfiam, rettenet nehéz vele, valószínűleg van vmi idegrendszeri problémája, lehet, hogy hiperaktív, még nem tudom, ilyen korán nem lehet diagnosztizálni. Akaratos, önfejű, öntörvényű már most, és egy percre sem áll meg, kivéve ha alszik és ezt vedd szószerint. Na ezt csak azért mondom el, mert képzeld csak el, hogy milyen rohadt nehéz vele egyedül apa, társ nélkül. Fiatalabb vagyok mint te, talán már párom sem lesz soha így. Te valóban ezt szeretnéd? Benne van a pakliban, hogy a te gyereked sem lesz könnyű eset. Tényleg rosszat akarsz neki? Na meg magadnak... Gondold át, mert én nem hiszem...
Több szempontból is vérzik az ötlet.
Először is semmi jogod elvenni a leendő gyerekedtől az apját. Ugyananynira szüksége van rá is mint rád.
Másodszor, mi van ha néhány éven belül megtalálnád azt, akivel tudnál gyereket vállalni? Valószínüleg nem foglalkozna veled, mivel gyereked van mástól (nekem sem kéne gyerekes nő), vagy ha esetleg mégis, az sem ugyanaz, lehet megbánnád, hogy mástól csináltattál gyereket.
Harmadrészt, mi van ha beüt valami és kirúgnak, nem toleálják tovább ha a gyerek beteg? Mit csinálsz?
Ha egy családban kirúgnak valakit, akkor mégiscsak ott van még a másik kereső fél, úgy könnyebb,
És önmagában a gyereknevelés is könnyebb, ha ketten csináljátok.
De személy szerint az első pontot tartom a legfontosabbnak. Ennyire önző nem lehetsz.
Elvalt anya vagyok, hat baromi nagy moka egyedul a gyerekkel...Nem tudom, hogy a szuleim segitsege nelkul hogyan oldottam volna meg, hogy idoben odaerjek oviba/bolcsibe, a betegsegeket, szuneteket.
Ugyhogy eleg hulye otletnek tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!