Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bevállalnátok a helyemben egy...

Bevállalnátok a helyemben egy gyereket apa nélkül?

Figyelt kérdés
26 éves nő vagyok. Tudom, hogy manapság sokan még 35 éves kor felett kezdenek el szülni, de én sosem szerettem volna ilyen későre hagyni, úgy terveztem, hogy 25 éves korom környékén már terhes leszek az első gyerekemmel. Viszont egyelőre kilátásban sincs tartósabb párkapcsolatom, nem is voltam sose az a könnyen ismerkedős, bulizós fajta. Gyereket viszont már nagyon szeretnék és egyre sűrűbben megfordul a fejemben, hogy keresek egy szimpatikus alanyt és csináltatok vele egy gyereket. Természetesen utána neki semmi köze nem kellene, hogy legyen hozzá/hozzánk, nem kérnék tartásdíjat, még a nevére sem kellene vennie. Az állásom biztos, viszonylag jól fizető. Mit gondoltok? Bevállalnátok a helyemben?
2014. ápr. 1. 18:03
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
73%

Fúúú biztos 26 vagy? Nem 16? Úgy írsz, hogy jaj kéne cuki kisbaba kéne kéne!

Akkor mérlegelj:

- terhes leszel egy idegentől, aki aztán ha akar a gyerekétől vmit mert megtudja, mi lesz?

- jön egy szerelem, de "bocsi gyereked van..." szöveg

- nincs segítség, egyedül kell mindent megoldani és azt a jó kis munkahely sem tolerálja évekig

...

2014. ápr. 1. 18:42
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Én is voltam ilyen helyzetben, hogy a pasi csak donornak kellett volna... Aztán meghallgattam a barátnőmet, aki szintén apa nélkül nevelte fel a lányát. Senkire nem tudta ráhagyni a gyereket, hogy vigyázzon rá; vitte orvoshoz, ügyet intézni, mindenhová. Most úgy vagyok vele, hogy jó, hogy nem született akkor gyerekem. Gondold meg jól!
2014. ápr. 1. 18:51
 13/25 anonim ***** válasza:
91%

Nem vállalnék be gyereket apa nélkül, mert A GYEREKNEK NEM JÓ!

Természetesen más kérdés, ha a szülők kapcsolata nem működik mégsem, de hogy eleve, a saját önzőségemtől vezérelve (mert neked ugye gyerek kell, hogy ne unatkozz) fosszam meg családtól a gyerekem, az teljesen más.

Ne azért szülj, mert annyira unod az életed és csinálni akarsz valamit, hanem azért és akkor, ha megtaláltad a párod és VALÓBAN gyermeket szeretnél! Nem unaloműzésnek.

2014. ápr. 1. 19:15
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem mivel a gyerekem élete fontosabb mint az én önző vágyaim.
2014. ápr. 1. 19:30
 15/25 anonim ***** válasza:
92%

Én egyedülálló anyuka vagyok a terhesség eleje óta, bár én nem így terveztem, soha nem fordulna meg ilyen a fejemben.

Hát nem egy leányálom...A csecsemőkor szinte sétagalopp volt így egyedül is, csak aztán jött a neheze. Most 2 éves a kisfiam, rettenet nehéz vele, valószínűleg van vmi idegrendszeri problémája, lehet, hogy hiperaktív, még nem tudom, ilyen korán nem lehet diagnosztizálni. Akaratos, önfejű, öntörvényű már most, és egy percre sem áll meg, kivéve ha alszik és ezt vedd szószerint. Na ezt csak azért mondom el, mert képzeld csak el, hogy milyen rohadt nehéz vele egyedül apa, társ nélkül. Fiatalabb vagyok mint te, talán már párom sem lesz soha így. Te valóban ezt szeretnéd? Benne van a pakliban, hogy a te gyereked sem lesz könnyű eset. Tényleg rosszat akarsz neki? Na meg magadnak... Gondold át, mert én nem hiszem...

2014. ápr. 1. 20:12
 16/25 anonim ***** válasza:
26 évesen még nagyon fiatal vagy,hogy ilyenekre gondolj,de én nem ítéllek el emiatt,mert valószínüleg én is így tennék,de csak sokkal később.Olyan 34-35 körül.
2014. ápr. 1. 20:37
 17/25 anonim ***** válasza:

Több szempontból is vérzik az ötlet.

Először is semmi jogod elvenni a leendő gyerekedtől az apját. Ugyananynira szüksége van rá is mint rád.

Másodszor, mi van ha néhány éven belül megtalálnád azt, akivel tudnál gyereket vállalni? Valószínüleg nem foglalkozna veled, mivel gyereked van mástól (nekem sem kéne gyerekes nő), vagy ha esetleg mégis, az sem ugyanaz, lehet megbánnád, hogy mástól csináltattál gyereket.

Harmadrészt, mi van ha beüt valami és kirúgnak, nem toleálják tovább ha a gyerek beteg? Mit csinálsz?

Ha egy családban kirúgnak valakit, akkor mégiscsak ott van még a másik kereső fél, úgy könnyebb,

És önmagában a gyereknevelés is könnyebb, ha ketten csináljátok.

De személy szerint az első pontot tartom a legfontosabbnak. Ennyire önző nem lehetsz.

2014. ápr. 1. 21:24
 18/25 anonim ***** válasza:

Elvalt anya vagyok, hat baromi nagy moka egyedul a gyerekkel...Nem tudom, hogy a szuleim segitsege nelkul hogyan oldottam volna meg, hogy idoben odaerjek oviba/bolcsibe, a betegsegeket, szuneteket.

Ugyhogy eleg hulye otletnek tartom.

2014. ápr. 1. 21:26
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Terhesen elhagyott anyuka vagyok. Meg egyszer nem csinalnam vegig,egyedul borzasztoan nehez volt a terhesseg (lelkileg viselt meg nagyon).igaz a kislanyom karpotol de nehez, nem lehetetlen de mindenkepp konnyebb ha van egy tarsad akivel szeretitek egymast es a nehez helyzetekben tudtok egymasra tamaszkodni hiaba vannak a baratok es a csalad, nem potoljak a tarsad. Szerintem is varj meg par egy par evet ezzel meg van idod.
2014. ápr. 1. 21:54
 20/25 anonim ***** válasza:
0%
Elég baj,hogy nem lehet megérteni egy embert a gyerek utáni vágyában.Ez az ösztön veleszületett,mindenkinek joga van szülővé válni.Olyan dologért nevezitek önzőnek,ami természetes igény.Szívből kívánom,hogy nektek soha ne szülessen gyereketek.Majd akkor talán képesek lesztek megérteni másokat.
2014. ápr. 2. 02:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!