Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Bevállalnátok egy 3. gyereket?

Bevállalnátok egy 3. gyereket?

Figyelt kérdés
A nővérem most 3-szorra is várandós. Az elsőt 23, a másodikat 26 évesen szülte. Már nagyok a gyerekei akik vannak a nagy 10 lesz mikor szül, a kicsi meg 7. Tegnap jelentette be hogy jön a 3. Oké persze szeretni fogom, de nekem 3 gyerek olyan soknak tűnik. 10 év korkülönbséggel 33 évesen. El tudják tartani azzal nincs baj, de elgondolkodtam hogy én nem tudom vállalnám-e. Meg olyan furcsa.
2013. okt. 11. 09:14
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ebben semmi fura nincs. Meg mi az hogy 33 évesen? Még fiatal, nyugodtan szülhet. Ha nekik jó és eltudják tartani, akkor mi a probléma?
2013. okt. 11. 09:16
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Mi furcsa van ebben? Sok nő ilyenkor még az elsőt se vállalja, mert hogy fiatal, tehát tesód még nem túlkoros a babához.

A nagy korkülönbség meg nem hiszem hogy számítani fog, hiszen még 4-5 év, és a nagyok a saját életüket fogják éldegélni.

2013. okt. 11. 09:17
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Én 31 évesen szültem az elsőt és nem éreztem/érzem magam öregnek.Bár én nem szeretnék másik babát,azt is megértem aki többre vágyik.Ha eltudják tartani akkor szerintem semmi gond ezzel.
2013. okt. 11. 09:19
 4/21 anonim ***** válasza:
43%

Mi a mai világban még 2. gyereket se fogunk vállalni, nem hogy 3. gyereket.:)

1 van, örülünk, ha azt tisztességesen fel tudjuk nevelni.

És 10 év, az valóban nagy korkülönbség.

A nővérem és a bátyám 10, illetve 11 évvel idősebbek tőlem és addig, amíg magam is felnőtt nem lettem, nem igazán tudtam velük mit kezdeni. A nővérem élt velünk tovább, ő amikor nem volt otthon anyu, inkább második anyukám volt, inkább az ellátásomat csinálta, mint hogy testvér legyen, a testvérek közti játszásokkal, stb. Én ekkor korkülönbséggel biztos, hogy nem vállalnék már gyereket.

Viszont amikor már én is felnőttem, azóta viszont nagyon-nagyon jó a kapcsolatunk a testvéreimmel. De gyerekként nem volt az sajnos. Pont a nagy korkülönbség miatt.

2013. okt. 11. 09:20
 5/21 A kérdező kommentje:
Nekem inkább a korkülönbséggel van "bajom" mert köztünk is 10 év van. És az sok. Nálunk soha sem volt olyan igazi testvéri kapcsolat. De mondjuk lehet azért mert csak féltestvérek vagyunk soha sem laktunk együtt.
2013. okt. 11. 09:21
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Szomorú, hogy idáig jutottunk, hogy ez furcsa. De az örömteli, hogy vannak még, akik még akarnak és tudnak gyerekeket vállalni.

Próbáld megérteni a nővéredet: szereti a gyermekeit, a családját, boldog velük, örül, hogy a 3. is érkezik. Ráadásul 33 év egy 3. gyereknél, az semmi. Örülj velük!

2013. okt. 11. 09:22
 7/21 A kérdező kommentje:
Akkor 4. ez nálatok is így volt. Nekem sem volt soha "igazi" játszós testvérem. És mi is csak mostanában lettünk jóban, most már inkább olyan barátias beszélgetéseink vannak, most nőttem fel hozzá.
2013. okt. 11. 09:23
 8/21 anonim ***** válasza:

Nem a féltestvérség miatt nincs köztetek testvéri kapcsolat,nem is a 10 év miatt,hanem mert sosem laktatok együtt.

Öcsém és köztem 14 év van,féltestvérek vagyunk,de együtt életünk pár évvel ezelőttig születésétől.Igazi testvérként.

3 gyereket nem vállalnék,de nem a kor vagy a korkülönbség miatt,hanem az anyagi bizonytalanság miatt.

2013. okt. 11. 09:23
 9/21 anonim ***** válasza:

4-es vagyok, igen, így volt, ahogy te is leírtad.:)

Viszont ezt a mostani, felnőtt kapcsolatot semmilyen más kapcsolattal nem cserélném el.:)

És bár sosem féltestvéreimként említem a tesóimat, de valójában azok. Csak anyukánk közös. De nem számít.:)

De bizony jól esett volna nekem is igazi játszótársként játszani a tesóimmal gyerekkoromban.

De végül is volt elég gyerekkori barátnőm, úgyhogy volt kivel bőven játszani.:)

2013. okt. 11. 09:25
 10/21 anonim ***** válasza:
Ha el tudják tartani, akkor persze. És lehet, hogy lesz egy 4. babájuk is. :)
2013. okt. 11. 09:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!