Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Bevállalnátok egy 3. gyereket?

Bevállalnátok egy 3. gyereket?

Figyelt kérdés
A nővérem most 3-szorra is várandós. Az elsőt 23, a másodikat 26 évesen szülte. Már nagyok a gyerekei akik vannak a nagy 10 lesz mikor szül, a kicsi meg 7. Tegnap jelentette be hogy jön a 3. Oké persze szeretni fogom, de nekem 3 gyerek olyan soknak tűnik. 10 év korkülönbséggel 33 évesen. El tudják tartani azzal nincs baj, de elgondolkodtam hogy én nem tudom vállalnám-e. Meg olyan furcsa.
2013. okt. 11. 09:14
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

ha el tudják tartani, és mindhárom gyerekkel normálisan foglalkoznak, akkor szerintem nincs benne kivetnivaló.

a két nagyobb tanul egy kis felelősséget, a kicsi pedig nem csak a tesóival játszhat majd, gondolom lesznek barátai oviból suliból.

2013. okt. 11. 09:26
 12/21 anonim ***** válasza:

Lehet pont azért jutnak eszedbe ilyen kérdések, mert soha nem volt köztetek igazi testvéri kötelék, és nem érted meg az ő álláspontját. Van a rokonságban olyan család, ahol elég későn jött a 3. gyerek. Mindkét testvére nagyon szerette.

Nem gondolom, hogy probléma lenne.

Vannak, akik egykék, ők is lehetnek boldogok, pedig egyáltalán nincs testvérük. 33 évesen szülni manapság egyáltalán nem ritka. Igaz engem 30 évvel ezelőtt is ennyi idősen szült anyukám. (Első gyerek vagyok).

Én nem vállalnék 3 gyereket, de ez az én véleményem, nagyon sokan mást gondolnak a rokonságban. Az ő dolgok, az ő életük, mindenkinél más a fontossági sorrend.

Bár úgy némiképp könnyebb, hogy már van két nagyobb.

Szeresd a kicsit, és örülj neki, ha ők is ezt teszik.

2013. okt. 11. 09:30
 13/21 anonim ***** válasza:
mi eredetileg így tervezzük,most fog megszületni a második.Ugyanezekkel a paraméterekkel rendelkezem,mint a nővéred..Nem érzem,h bármi furcsa lenne ebben a szituban.Amúgy meg a testvéri kapcsolat nem a korkülönbségen,hanem a személyiségen múlik...Férjem és bátyja között 3év van...köztük sem volt olyan hú,de jó testvérek vagyunk viszony soha...Elvannak,de ennyi...Köztünk öcsémmel 7év..mi is elvagyunk egymással,jóban vagyunk de kb. itt kifújt.Ismerek olyat,akik között 12év van és szuper a kapcsolatuk.
2013. okt. 11. 09:35
 14/21 anonim ***** válasza:

Miért furcsa? Ha szeretnének nagy családot, és a körülmények is adottak, akkor miért ne vállalnák be?

Mi is 3-an vagyunk testvérek, hugom és nővérem között is 10 év körkülönbség van. Sosem volt probléma ebből, sőt, talán még jól is alakult, mert ha olyan "gondja" akadt hugomnak amit esetleg nem a szülőkkel akart megbeszélni, akkor bizalommal fordult nővéremhez, aki már tapasztalt volt ebben-abban, és szívesen kérte ki a tanácsát, véleményét, ahogyan az enyémet is. Lehet, hogy míg kicsik a gyerekek, jobban kijön a körkülönbség, nem játszanak együtt annyit, már más dolgok foglalkoztatják őket bizonyos életszakaszokban, de ha felnőnek, ezek mind eltűnnek majd, vagy ha átélték meg ugyanazokat a dolgokat. 33 évesen pedig egy 3. gyerek ideális, semmi baj nincsen nővéred életkorával egy gyerekhez. (Valaki 33-35 évesen szüli meg az első gyermekét!)

2013. okt. 11. 09:42
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Én és a húgom között 8 év van édes testvérem, nem volt ebből gond soha. Férjemék 6 vannak testvérek úgy hogy az elsőt 29 évesen szülte ő a 3. és közte valamint a legkisebb között 10 év van. Lényegében a legjobb testvérek akiket valaha láttam. És ott az anyuka már jóval 40 fölött szült.
2013. okt. 11. 09:50
 16/21 anonim ***** válasza:
61%

1.Semmi közöd ahhoz, hogy a nővéred hány gyermeket hoz világra.

2.Minden normális házasságnak ez az egyetlen és legszebb értelme és közös célja: a gyerekek.

Jómagam, ha az Isten engedte volna, akár 10-et is világra hoztam volna. Sajnos nem adatott meg. De három gyönyörű gyermekem van, és nagyon boldogok vagyunk a férjemmel.

2013. okt. 11. 09:53
 17/21 anonim ***** válasza:
75%

Nekem az a furcsa, hogy belekotnyeleskedsz abba, hány babát vállalnak a nővéredék úgy, hogy anyagilag nincs gond. Mégis mi közöd hozzá?

Barátnőméknél 4 gyerek van, barátnőm 19(!) éves volt mikor megszületett az öccse. Nagyon boldog család az övék, jó náluk lenni. 33 évesen mostanában sokan az első gyereküket szülik, sokan akár 40 évesen is szülnek. A te fejedben van baj, nem a nővéredéknél.

2013. okt. 11. 10:00
 18/21 anonim ***** válasza:
Én 3.gyerekként születtem ha nem vállaltak volna be akkor nem olvashatnád ezt a commentet:)
2013. okt. 11. 10:09
 19/21 anonim ***** válasza:

A 33 év a mai világban az első babavállalás kora.

18 voltam, amikor az első gyerek megszületett.

28, amikor a 2.

30, amikor a 3-4.

Szóval a nagylány és 2. gyerek közt 10, közte és az ikrek közt 12 év van. Imádja őket. A kicsik is őt. Nem fognak egyíütt játszani (szűk értelemben, mert most is geyütt játszanak a 2 évessel), de pont azt remélem, amit valaki írt, hogy lesz egy biztos pont az életükben rajtam kívűl is, aki felnőttebb fejjel tud gondolkodni, segíteni nekik.

2013. okt. 11. 10:11
 20/21 anonim ***** válasza:
Igen, mi 3-at szeretnénk, csak ennél kisebb korkülönbséggel. Nem csak azért, mert nekik jobb, de én is 30 vagyok. Így fér bele. Szerintem semmi fura nincs 3-4 gyerekben, főleg, ha mindene megvan. 33 évesen meg nem öreg, azt tehet, amit csak akar!
2013. okt. 11. 10:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!