Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam meg a szüleimnek,...

Hogy mondjam meg a szüleimnek, hogy nem leszek orvos?

Figyelt kérdés

Közel 1 év után rájöttem, hogy az orvosi nem nekem való. Igazából ez már akkor feltűnt, amikor abban reménykedtem, hogy hátha nem vesznek fel.

Az apám elismert sebész, anya bíró, a bátyám pedig ügyvédnek készül, külföldön tanul. Szóval nem egyszerű eset a családom.

Csak úgy vagyok jó, ha a legjobb vagyok. Már általános iskolás korom óta kezdve "orvos akartam lenni", gimiben emelt óraszám bioszból (amit gyűlöltem), nyelvvizsgák...

Már akkor is sejtettem, hogy nem akarom, de úgy voltam vele, hogy megszeretem majd.

Nem így lett, gyűlölöm az egészet.

A szüleim pedig fűnek-fának dicsekednek velem és a testvéremmel...

2014. márc. 29. 11:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
5%
Mivel naponta találkozom orvosokkal, orvostanhallgatókkal, meglehetősen frucsának találom, hogy egyikük itt próbál tanácsot kérni, szerencsére ennél több eszük van valójában.
2014. márc. 29. 13:21
 12/14 anonim ***** válasza:
34%
Menj a BME-re.
2014. márc. 29. 14:03
 13/14 anonim válasza:
94%
azért. a légiutaskisérő, meg a fotós szerintem nem karrier... Ha van lehetőséged, szerezzz diplomát !
2014. márc. 29. 17:18
 14/14 piroska és a farkas ***** válasza:
100%
Szerintem vannak olyan területek, amiket csak lélekből és valódi hivatástudattal lehet végezni. Az orvoslás ilyen. ha valaki időben felismeri, hogy ő ere nem lesz képes, nem látok semmi elitélendőt abban, ha váltani szeretne, sőt, számomra ez a hiteles. Azzal, hogy mások örülénének, ha bent lehetnének az orvosin...azért nem értek egyet, mert a kérdező nem azért került be,mert kifizették a szülei a tandíjat, hanem azért, mert becsületből /kötelességtudatból tanult annyit, hogy felvették. Ezt nyugodtan lehet utánozni. Mindemellett én is azt gondolom, hogy egy olyan alternatívát kell találni, ami " jövőképes". A lényeg, hogy olyan legyen, amiben a szülők látják, hogy a szándék komoly. Remélem, hogy meg fogják érteni, és elfogadják, hogy a gyerekük nem élheti az általuk elképzelt életet.
2014. márc. 29. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!