Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyit fizessek a szüleimnek...

Mennyit fizessek a szüleimnek rezsire? És ha a párom is jönne hozzánk?

Figyelt kérdés

Anyuékhoz költöztem 2 hónapja, mert eladták a fejünk felöl az albérletet, amiket megnéztünk, drágák voltak az állapotukhoz képest.

Rezsire adtam 10 e ft-t (a fűtésük akkor is 50E ha ott vagyok, ha nem, a villanyszámla meg a vízszámla lett kicsivel több), plusz a kajába adtam bele 20 E ft-t.

Párom a szüleinél lakott,de a munkahelyéhez az én szüleim laknak közelebb, így ide szeretne jönni ő is. Hely van elég.

Arra gondoltunk, hogy a rezsire ő is 10 e-t adna, plusz a kajába még 15 e-t.

Ez reális vagy kevés? Albérletben nem jönnénk ki ennyi pénzből. (20 e rezsi + 35 e kaja)

Csak ideiglenesen maradnánk itt, amíg nem találunk megfelelő albérletet.

2014. márc. 17. 16:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
94%
Ez talán reális és méltányos, ha részleteiben utána számolva is annak bizonyul. Emellett persze a jó viszony fenntartása érdekében egyéb gesztus is illendő, pl. részt vállalás bizonyos általános családi feladatokban és tevékenységekben, lakásfenntartásban, takarításban.
2014. márc. 17. 17:07
 2/15 anonim válasza:
83%

Vedd alapúl, hogy hány évesek vagytok és mennyit kerestek. Ugyan én 21 vagyok és még 2 hónap elválaszt a melótól már beszélgettünk ilyenről úgy tervezem, hogy ha 100ezret megkeresek kezdőként olyan 20-40 et adok attól függ épp abban a hónapban mire akarok költeni.

Nyilván nyáron kis nyaralásra több kell benzin kaja pia stb. így akkor kevesebbet, október- november, akkor mehet a több.

Amennyit te akarsz adni szerintem reális.

2014. márc. 17. 17:07
 3/15 A kérdező kommentje:

Anyuék azt mondták 2,5 hónapja, hogy annyit tegyek le az asztalra, amennyivel többet költenek rezsire + kajára.

Igazából mindketten reggeltől délutánig melózunk, szinte csak aludni meg fürdeni járunk haza.

Egyértelmű, hogy besegítünk a takarításba:)

2014. márc. 17. 17:09
 4/15 anonim ***** válasza:
96%
2 főre 55 ezer szerintem teljesen reális.
2014. márc. 17. 17:10
 5/15 anonim válasza:
94%
Szerintem reális, de függ a lakás tényleges rezsi költségétől, az étkezési és főzési szokásoktól (2000 Ft-ból is lehet ebédet főzni, de 10000-ből is), szóval a szüleiddel kell megbeszélned. Ha nekik ennyi elég, akkor ennyit adsz, ha keveslik, akkor többet kell adni.
2014. márc. 17. 17:13
 6/15 anonim ***** válasza:
18%
10e szerintem nem reális, ha 50e a fűtés! Legalábbis mi nem így számolunk, 4-en lakunk minden 4 felé oszlik, hát az nem 10 ezer per fő, a kaja az nálunk nincs egyben, mindenki vesz magának, amit akar.
2014. márc. 17. 17:23
 7/15 A kérdező kommentje:
A szüleim nem kapcsolják be a fűtést, most enyhe tél volt, akkor 35 e ft volt a fűtés.
2014. márc. 17. 17:28
 8/15 anonim ***** válasza:
47%
Összeadjátok az összes rezsit, mondjuk az egyszerűség kedvéért 100 ezer Ft jön ki, ha 4-en vagytok, akkor 4 felé osztjátok, te és a párod máris 50 ezret fizet, szerintem ez így igazságos és ez még csak a rezsi volt. A kajánál egyébként az is felmerül, hogy ki főz, mert ott is az lenne az igazságos, ha nem csak anyukád főzne, hanem te is, én ismerek olyan családot, ahol egyik nap az anya főz, másik nap a fiának a párja.
2014. márc. 17. 17:34
 9/15 anonim ***** válasza:
Szerintem 55ezer ft teljesen reális, illetve a kaja nem mindig ugyanannyi, viszont hétvégén intézhetnétek ti a bevásárlást.
2014. márc. 17. 17:36
 10/15 anonim ***** válasza:
94%
De jó nektek, mi ketten 120-at kellett leadjunk és ez se volt elég nekik. Az 55 szerintem teljesen jó.
2014. márc. 17. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!