Mennyit fizessek a szüleimnek rezsire? És ha a párom is jönne hozzánk?
Anyuékhoz költöztem 2 hónapja, mert eladták a fejünk felöl az albérletet, amiket megnéztünk, drágák voltak az állapotukhoz képest.
Rezsire adtam 10 e ft-t (a fűtésük akkor is 50E ha ott vagyok, ha nem, a villanyszámla meg a vízszámla lett kicsivel több), plusz a kajába adtam bele 20 E ft-t.
Párom a szüleinél lakott,de a munkahelyéhez az én szüleim laknak közelebb, így ide szeretne jönni ő is. Hely van elég.
Arra gondoltunk, hogy a rezsire ő is 10 e-t adna, plusz a kajába még 15 e-t.
Ez reális vagy kevés? Albérletben nem jönnénk ki ennyi pénzből. (20 e rezsi + 35 e kaja)
Csak ideiglenesen maradnánk itt, amíg nem találunk megfelelő albérletet.
12-es. Amennyiben egyáltalán négyen vannak, mert ezt nem tudjuk, és abból kettő nő, továbbá elfogadjuk azt az elavult társadalmi felfogást miszerint a nők szoktak főzni, akkor ez a feladat az anyára és a lányára hárul. Nyilván vannak olyan házak (ahány ház, annyi szokás) ahol ez nem így alakul, hanem mondjuk a férfiak főzik a kaját, viszonylag ritka lehet szerintem.
Mindenesetre azért sokat elmond a gyk színvonalról, hogy a full igazságos elosztás 25%-nyira hasznos a közönség szerint :)
Az egy dolog, hogy ők alig vannak otthon, lehet, hogy a szüleik ugyanúgy dolgoznak és ők is csak este vannak otthon, megint nem igazságos, ha kevesebbet fizetnek.
Másrészt, ha ez az egész teljesen ideiglenes, albérletet lehet találni hamar, akkor akár azt is mondhatják a szülők, hogy ne adjatok bele semmit arra a 2 hétre, amíg találtok egy albérletet, valószínűleg én ezt mondanám a helyükben.
"a fűtésük akkor is 50E ha ott vagyok, ha nem, a villanyszámla meg a vízszámla lett kicsivel több), "
Érdekes egy számítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!