Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apa és fia nem találkozott 18...

Apa és fia nem találkozott 18 éve. Kinek lenne inkább kötelessége keresni a másikat?

Figyelt kérdés
A gyermek 1 éves, mikor szülei elválnak, és (nyilván)az anyjához került. 13 éves koráig alkalmanként (kb. 2 hetente, téli-, nyári szünetben stb.) látogatja az apját. Nagyon jó a viszonyuk, de a gyermek anyja manipulálja a kamaszt, így a látogatások 11 éves kortól kimaradoznak, majd a gyerek 13 éves korára végleg meg is szűnnek. A gyerek semmi hírt nem kapott az apjáról, nagyobb korára belátta a rossz döntését, fájt is a szülő hiánya, de a tényt sem tudja szem elől veszíteni, hogy az apja soha a kisujját sem mozdította azért, hogy a gyereke felől megtudjon bármit is. Elfogadható reakció az egy szülőnek, hogy ha nem látogat a fiam, akkor kitörlöm az életemből?
2014. márc. 28. 03:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
szerintem egyiknek sem kötelessége. Aki kíváncsi a másikra,keresse vele a kapcsolatot, aztán majd meglátják, hogyan tovább.
2014. márc. 28. 10:42
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm az általános válaszokat amiket eddig is magam is tudtam, de azt nem értem, hogy egy néhányan miről beszélnek. Mi az hogy nem kötelesség? A gyerek felnőtt korára már valószínű tényleg "kár is erőltetni a dolgot", de kérdezem én anno ki vállalta a másikat; a gyerek vagy az apa? Ki volt felelős a gyerek sorsának alakulásáért (amíg egyengetni kell az útját); a gyerek vagy az apa; Ezért van ennyi csonka család a világon, ezért van ennyi árva gyermek, mert a sok ökör az aktuális testi vágyainak nem tud parancsolni, de viszont nem társult hozzá szellemi érettség; nem gondol bele, hogy mi lehet tettének a következménye. Sokan csak "szórják a magjaikat" ész nélkül, aztán majd lesz valahogy. Azt hiszem most az emberek mentalitásából a kommentelők nyilatkozatai révén most kaptam egy "kis szeletet". Köszönöm!
2014. márc. 29. 03:56
 13/15 anonim ***** válasza:
54%
Hiába felnőtt a gyerek, igenis az apán több a felelősség és a kötelesség. Szerintem az apának nem kellett volna hagynia, hogy egy gyerekben felmerüljenek hasonló kérdések. Ha már ez így történt, örülhet, ha a fia megkeresi. Szerintem keresse a fia, ha az apa nem. Még lehet belőle sok jó dolog.
2014. márc. 31. 08:06
 14/15 anonim válasza:

en anyira le sza*nam a dolgot h az elkepzelhetetlen.,,.,..,.,.,.,.,., nem kivancsi ram az apam, nem kerdezget felolem mi a francot erdekelne? nem is ismernem az apam... heti 1 2 alkalommal latom par orarra nem jelenti h ismerem, foleg ha mar 18 eve nem lattam, ki tudja mien ember, nekem olyan lenne mint egy vad idegen jarokelo az utcan akit le allitok utbaigazitasert ... ez az en velemenyem

szard le, van apad, nincs apad,

v ha te v az apa, van fiad meg nincs is fiad, elbasztad -.-"

2014. ápr. 1. 11:31
 15/15 anonim ***** válasza:

A legutóbbi válaszodból úgy látszik, te vagy a fiú, s apádat érzed felelősnek. De miért nem anyádat? A kezdő kérdésedből úgy tűnt ki, hogy ő manipulált téged, és valószínűleg az apád felé még inkább úgy adta elő az egészet, hogy egy idő után feladta. Tudod, borzasztó nehéz kéthetente egy hétvégén nevelni egy gyereket, átadni neki bármit is, mert az anya sokkal-sokkal több időt tölt vele, így a hatása is nagyobb. A ti történetetekben is inkább őt érzem a hunyónak, de ezt csak a két hozzászólásod alapján írom, nyilván nem ismerhetem a részleteket.

Ezt írtad: "Elfogadható reakció az egy szülőnek, hogy ha nem látogat a fiam, akkor kitörlöm az életemből?" És az elfogadható, ha egy nő a válás után ki akarja törölni az exét az életéből, mintha nem is lett volna, s nem csak a sajátjából, a gyerekéből is? Mert itt szerintem ez történt.

Olyan nincs, hogy csak az egyik fél hibás egy konfliktusban, itt is mindhárman benne voltatok: anyád eszközként használt az apád elleni bosszúhoz, te hagytad magad befolyásolni, még felnőttként is előítélettel vagy apád iránt, pedig nem ismered az ő történetét. Apád pedig túl hamar feladta, nem szabadott volna, hanem kitartani, míg "megjön az eszed", felnősz, és saját akaratodból döntesz.

2014. ápr. 1. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!