Apa és fia nem találkozott 18 éve. Kinek lenne inkább kötelessége keresni a másikat?
Figyelt kérdés
A gyermek 1 éves, mikor szülei elválnak, és (nyilván)az anyjához került. 13 éves koráig alkalmanként (kb. 2 hetente, téli-, nyári szünetben stb.) látogatja az apját. Nagyon jó a viszonyuk, de a gyermek anyja manipulálja a kamaszt, így a látogatások 11 éves kortól kimaradoznak, majd a gyerek 13 éves korára végleg meg is szűnnek. A gyerek semmi hírt nem kapott az apjáról, nagyobb korára belátta a rossz döntését, fájt is a szülő hiánya, de a tényt sem tudja szem elől veszíteni, hogy az apja soha a kisujját sem mozdította azért, hogy a gyereke felől megtudjon bármit is. Elfogadható reakció az egy szülőnek, hogy ha nem látogat a fiam, akkor kitörlöm az életemből?2014. márc. 28. 03:57
1/15 anonim válasza:
Mint ahogy a gyerek se tett az apjáért semmit. Kettőn áll a vásár, lehet dobálnia kifogásokat, de a tényeken az nem változtat semmit. Ez amúgy sem kötelesség, lehetőség, az okos ember lép, a hülye meg várja a másikat hátha tesz vlamit, aztán ha mindketten a másikat várják akkor így jártak.
2/15 anonim válasza:
Nem kötelesség, ha te akarod látni akkor elmész és felkeresed, akkor is ha te vagy az apa, akkor is ha a fiú vagy. Nem értem mit kell ezt túlgondolni. Nem a másikra kell várni, nem azt kell hibáztatni, mert akkor semmi értelme az egésznek.
3/15 anonim válasza:
Nem. Évi 3 képeslapot mindenképpen van lehetősége küldeni.
4/15 anonim válasza:
Szerintem ez egyáltalán nem "kinek a kötelessége" dolog. Ha mind a kettő arra vár, hogy majd a másik jelentkezik ha akar, az életben nem lesz lehetőségük tisztázni a kettőjük között lévő problémát.
Biztosan apának és fiának is meg vannak a maga sérelmeik, amik akár félreértésből is keletkezhettek.
Egy próbálkozást mindenképpen megérne, hogy felvegyétek a kapcsolatot.
5/15 anonim válasza:
Akinek bármilyen szinten fontos a másik, az megkeresi.Mindegy ki az.
6/15 anonim válasza:
Azt nem írtad, így nem is tudhatod ezek szerint, hogy az apa mért nem kereste. Az fel sem merült benne, hogy mit mondhattak az apának? És szerintem ebből nem büszkeségi kérdést kéne csinálni, ha a fiú szeretné felvenni a kapcsolatot, és mint írod is hiányzik neki, akkor tegye.
7/15 anonim válasza:
Kinek lenne kötelessége? Szerintem az apának.
8/15 anonim válasza:
Szerintem az keresse előbb a másikat, aki félre tudja dobni a büszkeségét és minden egyebet, hogy az apjával/fiával lehessen.
9/15 anonim válasza:
Mivel itt két felnőtt emberről van szó, az keresse előbb a másikat, amelyiknek több esze van, ennyi. Dölyfösködve, sértődötten várni, hogy a másik majd keres, ha akar... ez arra vezet, hogy valamelyikük meghal időközben, akár 10-20 éve múlva, de addig se találkoznak, az életben maradt fél pedig már bánkódhat utána, miért volt ostoba. :(
10/15 anonim válasza:
Senkinek sem kötelessége keresni a másikat, lévén, hogy már a fiú is felnőtt. Más dolgo az, hogy ki SZERETNE a másikkal jóban lenni vagy bérmiféle vizsont is ápolni? Az lép először, aztán a többi már a fogadtatáson múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!