Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A 18 éves lányom beállított...

A 18 éves lányom beállított egy kutyával, annak ellenére, hogy megtiltottunk neki még egy kutyát. Most mit kellene tennem?

Figyelt kérdés
A lányom nemrég lett 18 éves és előtte kicsivel elkezdte mondogatni, hogy mi lenne, ha venne egy border collie-t. Mivel a családnak már van 2 kutyája és valljuk be, velük is lehetne foglalkozni, mondtuk neki, hogy kizárt, hogy ide hozzon egy kutyát. Ennek ellenére tegnap beállított egy kölyökkutyával, mondván, hogy szánja-bántja, de neki kellett egy saját, akit trenírozhat, terelhet vele, stb. Meg lett mondva neki régebben, hogy "ha ide hozol mégegy kutyát, vele együtt ki leszel rakva", de most nem tudok mit csinálni. Ordítottam vele egy sort, de ki azért mégsem rakhatom. Mit kellene tennem? Tűrnöm, hogy fittyet hányt a tiltásra?
2014. márc. 27. 19:26
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:

Semmi esetre sem viszem a kutyát sehova!

Nem azzal van a baj, hogy esetlen nem foglalkozna vele, hanem hogy magasról tett rá, hogy nem hozhat ide kutyát.

2014. márc. 27. 19:41
 12/35 anonim ***** válasza:
84%

Ha ez megnyugtat, az én szüleim is ezt mondták, hogy nem lehet kutyánk, mert 1 már volt.

Azóta már 2-t hoztam haza. Nem vágtak ki vele, de imádom őket. És rájuk költöm mindenem.

Minden reggel korán kelek, este is sétálunk (mind3ommal), nincs kedvem/időm alkoholra, cigire vagy drogra költeni.

Mióta saját kutyám van (legidősebb nővéremé), azóta jobb a kapcsolatom a szüleimmel. És a szüleim is imádják mindhármat, és semmi pénzért nem adnák oda...

2014. márc. 27. 19:45
 13/35 anonim ***** válasza:
96%
A kutyat hagynam, de a lanyt megbuntetnem valamivel, hogy erezze a sulyat.
2014. márc. 27. 19:52
 14/35 anonim ***** válasza:
92%
Ha más probléma nincs a lányoddal, csak ez, akkor szemet hunynék efölött.
2014. márc. 27. 19:53
 15/35 piriiiiii ***** válasza:
73%
Azért örülj neki, hogy nem a gyerekével állított be... ha egy 18 éves lány "csak" egy váratlan kutya miatt engedetlen, az azért nem rossz... én még 18 sem vagyok, de bármikor hoztam haza kutyát-macskát, sosem volt belőle nagy gond. Szerintem egy ilyen dolgot áthágni nem nagy engedetlenség. Majd ha egy 50 éves csövessel állít be, hogy anya, befogadtam a hétvégére, akkor kezdj el parázni.
2014. márc. 27. 19:55
 16/35 anonim ***** válasza:
39%

Kedves válaszolók van fogalmatok a kutyaváráslásról? Ha a gyerek terelni meg trenírozni akar a kutyával, akkor valószínűleg törzskönyves! Egy törzskönyves kutyát nem lehet csak úgy elajándékozni, meg menhelyre adni! Ezekkel szabályos szerződés meg minden anyámkínja jár...

Amúgy nem értem mi a probléma ha fizetni a dolgait és foglalkozik vele? Akkor nektek azzal semmi gondotok.

És ha van másik két kutyátok, akkor miért nem foglalkoztok ti azokkal? A leírásod alapján azok nem a lányod tulajdonai.

2014. márc. 27. 21:40
 17/35 anonim ***** válasza:
0%
visszavitetném vele oda ahol találta.
2014. márc. 27. 21:59
 18/35 anonim ***** válasza:
79%
Beszéld ezt meg vele, de nagyon komolyan. Nem kell vele ordítani, azon már túl vagytok, csak tényleg komolyan, hogy érezze azt, hogy most nagyon túllőtt a célon. Kelts benne bűntudatot, amiért a tiltásotok ellenére odahozta a kutyát.
2014. márc. 27. 22:13
 19/35 anonim ***** válasza:
50%

A kutya nem tehet róla, de a leányzó igen.

Úgyhogy minden anyagi hozzájárulást megszüntetnék.

Amikor pedig évek múlva megszületik a kisunoka, akkor szép sorban megajándékoznám kishörcsöggel, pinttyel, papagájjal, kutyával, macskával.

2014. márc. 27. 22:23
 20/35 anonim válasza:
75%
Érdekes emberek vannak itt azért, hogy a saját gyereküket az utcára tennék egy ilyen miatt...
2014. márc. 27. 22:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!