Miért nem hagynak felnőni a szüleim 25 évesen? Miért keserítik meg az életem?
Őszinte leszek: te is csak a kifogásokat gyártod hogy miért nem lépsz valahányszor valamelyikünk feldob egy ötletet. (Kíváncsi vagyok mikor fogsz azzal jönni hogy "de anyukámmal így mi lesz?" Mi lenne? Az ő házassága, az ő döntése!)
De légyszíves tégy egy szívességet: 25 éves vagy, hagyd abba az áldozatként tetszelgést, van barátod aki segíteni is hajlandó költözz hozzá! (Azért házasságba még ne menekülj...). Vagy: ne rabold az időnket.
Olvasva amit a válaszadók írtak, és olvasva amit te írtál én csak ezt látom
- segítség, ötletadás a válaszadók részéről
- nem mehetek, nem engednek
- nem merek, nem tudok
- jaj, nem csinálhatom meg, nem kérhetek stb..
Akármit írnak, tanácsolnak neked, a te válaszod csak ez:
"nem lehet, nem engednek, nem tehetem meg."
Ne haragudj de ennyire életképtelen embert életemben nem láttam, aki csak nyafog, kifogásokat gyárt, de lépni nem mer.
Emeled fel a 25 éves fenekedet, lépj ki a házból, és várd meg a barátodat a vasútállomáson vagy buszállomáson, és együtt menjetek vissza pestre. Hátra se néz. Ha ez nem megy, akkor ne nyafogj, hanem élj úgy ahogy a szüleid akarják.
"A szüleim tényleg nem engedik az összebútorozást."
Kérdező! Felnőtt ember vagy. Ugye tudod? Nincs olyan, hogy megengedik vagy nem. Érted?
A 12, 18 és 21-es válaszoló is én vagyok. Én is 23 vagyok, most végzek az egyetemen, nagyjából bele tudom élni magam a helyzetedbe. Mondjuk az én szüleim nem ilyenek, támogatnak, de azért egy Pestre költözésnyi összeggel nem tudnának, pedig itt sincs munkahely. Az én tervem is az hogy Pest vagy Dunántúl, ahol kapok melót, mert szeretnék szakmámban dolgozni, de kevés az esély erre a környéken.
A tervem a nyárra:
1.)Keresni vmilyen munkát, bármi jó, közmunka, mezőgazdasági munka, stb, csak vmennyi indulótőkém legyen
2.)Ha már nagyjából megvan az indulótőke, önéletrajzokat küldözgetni Pestre, ha nincs álláshirdetés, oda is, hátha.
A melóból lesz pénzem állásinterjúra utazni, és ha mondjuk kapnék vmi munkát, akkor lesz pénzem az albérletre és első havi kajára, bérletre, stb. ami kell.
Tudom hogy nem szeretnél haragot a szüleiddel, de valamerre lépni kell. Nem élhetsz mellettük a nyugdíjas éveidig mert sajnálod anyukádat meg ilyenek. Neked még barátod is van, aki vár fent Pesten, és tud segíteni, nem értem a vacillálás okát.
Azért nem így működik mondjuk hogy semmi nélkül és csak csomagolj össze, de hátha összejön a közmunka és lesz vmennyi pénzed. Rakj félre amennyit csak tudsz.
Én azt tudom javasolni, amiket írtam, többet nem tudok segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!