Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem hagynak felnőni a...

Miért nem hagynak felnőni a szüleim 25 évesen? Miért keserítik meg az életem?

Figyelt kérdés
Majdnem 3 évet laktam a fővárosban, ameddig tanultam, majd egy rossz albérlet miatt jobbnak láttam ideiglenesen hazajönni. Több mint fél éve itthon vagyok. Itthon nem találok munkát, és nem is akarok vidéken élni, 25 évesen meg már külön is kellene laknom a szüleimtől. A szüleim nem engedik, hogy elköltözzek. 1. nem mehetek a szerintük idegen barátomhoz (fél éve alatt persze találkoztunk, voltam sokat nála). 2. külön sem mehetek, mert keressek pénzt albérletre. De hogy, ha itt Borsodban semmi munka nincs: Beleszólnak az egész életembe. Nem jöhet nálunk a barátom, úgy hogy itt alszik. Na de Pestről? Engem már nem engednek, mert keressem meg az útra a pénzt. Még vonatjegyre sem adnak pénzt. A kocsinkba bele sem ülhetek apám miatt. Még akkor sem, amikor anyukámat kell mondjuk vinni valahova. Nem vagyok vásárlós királylány, hogy azt higgyétek itt, hogy mindent megkapok. Nem is fogadnám el. Anyukám nem engedi, hogy főzzek, úgy kezel, mint egy óvodást. Amikor dolgozik kimosok, ő megigazítja, a szárítón a ruhákat, mert szerinte nem jó. De könyörgöm, 3 évig magamra mostam, és főzegettem. Apám még a levegőt is sajnálja tőlem. Számolja hányszor wc-zem, hányszor mosok hajat egy héten. Nem is merek kimenni a szobámból, ha itt van a házban. Arról szó sem lehet, hogy a barátom itt aludjon, vagy én hozzá költözzek. Sosem dicsérnek meg, hogy szép vagyok, okos. Apám úgy beszél velem, mint egy alkoholista börtöntöltelékkel. Ha jönne a barátom, 10 perc után menekülne. Pedig nem vagyok rossz lány, nem iszom, nem járok el buliba, nem cigizem, sosem voltam ilyen. Hiába végeztem főiskolát itthon egyáltalán nem érek el vele semmit, de már Budapesten sem... Apám munkakerülő qrvának hív. Mit csináljak? Megbolondulok!
2014. márc. 26. 22:26
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
59%
Elengednek? 25 vagy, hazudj vmit hogy túlórázól vagy ide-oda kell menned stb. A közmunkánál is kérhetsz szabadnapot ha minden igaz.
2014. márc. 26. 23:13
 22/38 A kérdező kommentje:
Nem friss a kapcsolat. Inkább én félek, hogy ketten nem élünk meg, ameddig állást keresek. A szüleim tényleg nem engedik az összebútorozást. Nem bíznak a páromban, és félnek, hogy nem lesz pénzünk.
2014. márc. 26. 23:13
 23/38 anonim ***** válasza:
100%
attól nem már kell félni hogy nem lesz pénzetek... mert nincsen pénzetek...
2014. márc. 26. 23:15
 24/38 anonim ***** válasza:
97%

Őszinte leszek: te is csak a kifogásokat gyártod hogy miért nem lépsz valahányszor valamelyikünk feldob egy ötletet. (Kíváncsi vagyok mikor fogsz azzal jönni hogy "de anyukámmal így mi lesz?" Mi lenne? Az ő házassága, az ő döntése!)

De légyszíves tégy egy szívességet: 25 éves vagy, hagyd abba az áldozatként tetszelgést, van barátod aki segíteni is hajlandó költözz hozzá! (Azért házasságba még ne menekülj...). Vagy: ne rabold az időnket.

2014. márc. 26. 23:18
 25/38 anonim ***** válasza:
95%
utolsónál a pont
2014. márc. 26. 23:20
 26/38 anonim ***** válasza:
97%

Olvasva amit a válaszadók írtak, és olvasva amit te írtál én csak ezt látom

- segítség, ötletadás a válaszadók részéről

- nem mehetek, nem engednek

- nem merek, nem tudok

- jaj, nem csinálhatom meg, nem kérhetek stb..

Akármit írnak, tanácsolnak neked, a te válaszod csak ez:

"nem lehet, nem engednek, nem tehetem meg."

Ne haragudj de ennyire életképtelen embert életemben nem láttam, aki csak nyafog, kifogásokat gyárt, de lépni nem mer.

Emeled fel a 25 éves fenekedet, lépj ki a házból, és várd meg a barátodat a vasútállomáson vagy buszállomáson, és együtt menjetek vissza pestre. Hátra se néz. Ha ez nem megy, akkor ne nyafogj, hanem élj úgy ahogy a szüleid akarják.

2014. márc. 26. 23:21
 27/38 anonim ***** válasza:
95%

"A szüleim tényleg nem engedik az összebútorozást."

Kérdező! Felnőtt ember vagy. Ugye tudod? Nincs olyan, hogy megengedik vagy nem. Érted?

2014. márc. 26. 23:48
 28/38 anonim ***** válasza:

A 12, 18 és 21-es válaszoló is én vagyok. Én is 23 vagyok, most végzek az egyetemen, nagyjából bele tudom élni magam a helyzetedbe. Mondjuk az én szüleim nem ilyenek, támogatnak, de azért egy Pestre költözésnyi összeggel nem tudnának, pedig itt sincs munkahely. Az én tervem is az hogy Pest vagy Dunántúl, ahol kapok melót, mert szeretnék szakmámban dolgozni, de kevés az esély erre a környéken.

A tervem a nyárra:

1.)Keresni vmilyen munkát, bármi jó, közmunka, mezőgazdasági munka, stb, csak vmennyi indulótőkém legyen

2.)Ha már nagyjából megvan az indulótőke, önéletrajzokat küldözgetni Pestre, ha nincs álláshirdetés, oda is, hátha.

A melóból lesz pénzem állásinterjúra utazni, és ha mondjuk kapnék vmi munkát, akkor lesz pénzem az albérletre és első havi kajára, bérletre, stb. ami kell.

Tudom hogy nem szeretnél haragot a szüleiddel, de valamerre lépni kell. Nem élhetsz mellettük a nyugdíjas éveidig mert sajnálod anyukádat meg ilyenek. Neked még barátod is van, aki vár fent Pesten, és tud segíteni, nem értem a vacillálás okát.

Azért nem így működik mondjuk hogy semmi nélkül és csak csomagolj össze, de hátha összejön a közmunka és lesz vmennyi pénzed. Rakj félre amennyit csak tudsz.

Én azt tudom javasolni, amiket írtam, többet nem tudok segíteni.

2014. márc. 26. 23:59
 29/38 A kérdező kommentje:
Eddig nem akartam a perpatvart itthon, de már nem lesz más kiút. Csak édesanyámat sajnálom.
2014. márc. 27. 00:01
 30/38 anonim ***** válasza:
anyukád se szeretne rosszat neked szerintem
2014. márc. 27. 00:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!