Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért mondják, hogy "gáz", ha...

Miért mondják, hogy "gáz", ha valaki a szüleit hibáztatja felnőttkorában az élete kudarcaiért? Mi van, ha történetesen TÉNYLEG a szülő a hibás?

Figyelt kérdés
Szerintem nem megfelelően neveltek, se engem, se a testvéremet, és ezért mindketten gondokkal küzdünk. A családi életünk kb. nulla. Nagyon szeretnék elszakadni itthonról, ebből a légkörből, de nem tudom, hogy merre menjek, kevés barátom van...
2014. márc. 24. 19:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
70%
Ahogy a virág sem maga választja meg színét, nem egyedül mi vagyunk felelősek azért, hogy mi lett belőlünk!
2014. márc. 24. 22:33
 12/19 anonim ***** válasza:
Nézd, azzal egyet értek, hogy angyon nem mindegy, ki milyen családból jön, kit milyen érzelmi-anyagi háttérrel indítanak el. Egy ponton túl azonban önmagáért felel mindenki, mondok egy nagyon egyszerű példát: huszonévesen már nem lehet a szülőkre fogni, ha valaki nem tud viselkedni, nem ismeri az etikettet. Ha van benne igény, akkor leemeli a polcról az illemkönyvet és elolvassa, és nem azzal takarózik, hogy őt sose vitték a szülei étterembe, ezért nem tudja, hogy hogyan illik kulturáltan étkezni, viselkedni. Az élet többi területe is ilyen: ha van igényed, akkor változtatsz abba az irányba, ami neked tetszik. Ettől felnőtt a felnőtt, hogy megvan a maga autonómiája, szabadon élhet minden lehetőséggel, amit teremt, kikapar magának. Ha nincs pénz, végzettség, arra is van tömérdek lehetőség, külföldi munkák stb. csak kalandvágy kell és elszántság. Persze könnyebb otthon másfél szobában, a kanapé tetején üres zsebbel, barátok nélkül siránkozni azon, a szülők cseszték el, mintsem beismerni, hogy igen a szülők is hibásak, de az is, aki továbbra is csak ül az ingoványban és nem áll fel belőle.
2014. márc. 25. 06:49
 13/19 anonim ***** válasza:
Azért, mert már FELNŐTT vagy, ráadásul ha tudod, hogy ezért vagy azért lettél olyan amilyen...és mégsem teszel ez ellen semmit, akkor nem a szülőd meg a szomszéd meg a jóisten a hibás, hanem csak és kizárólag TE saját magad!!! Minden ember életében van olyan sz.ar, amit másnak köszönhet......de azzal védekezni, például hogy jajj, én azért lettem agresszív mert apám is az volt..........az nem kifogás!!
2014. márc. 25. 08:17
 14/19 anonim ***** válasza:

Engem nem neveltek az önállóságra.

Kb 2,5 éve költöztem el otthonról, azóta kezdek önállóbb lenni.

Nem tudom, hogy a szüleim hibája e, nem is érek rá ezen agyalni! :/

2014. márc. 25. 09:20
 15/19 kata7777 válasza:
100%

A szülői háttér erőteljesen befolyásolja az életutunkat, személyiségünket stb. Tökéletes szülő nincs, senki nem tanítja meg senkinek, hogyan hogyan kell jó szülőnek lenni. Ezzel nem felmenteni akarom őket, de nem egy könyű feladat.

Ha a szülők miatt van rengeteg JOGOS sérelmünk, az nem old meg semmit ha őket hibáztatjuk. Ezeket fel kell oldani, el kell engedni és tovább kell lépni. Ez egy baromi hosszú és nehéz folyamat, de megéri, saját tapasztalat.

:)

2014. márc. 25. 13:08
 16/19 anonim ***** válasza:
Teljesen megértelek, az előttem lévők jól leírták.
2014. márc. 25. 17:55
 17/19 anonim ***** válasza:

Nem értek egyet az előttem szólókkal.

Vannak,akiket annyira megnyomorítanak gyerekkorukban,hogy teljesen antiszociálisak lesznek felnőtt korban.

Én ismerek ilyen embert,már vagy 35 éves is elmúlt,de sehol nem alkalmazzák egy hónapnál tovább,mert látszik rajta,hogy sérült,tele van szorongással.

Sajnos nem mindenki egyforma,attól mert egyeseknek sikerült az alkoholista szülőktől lelécelniük,ez még nem megy mindenkinek,nem egyformák az emberek.

Valami alkalmassági teszthez kellene kötni kiből lehet szülő vagy szigorítani,az iskolákban ellenőrizni kinek milyen családi helyzete van.És ahol nincs meg a megfelelő körülmény elvenni a szülőktől a gyerekeket és nevelő szülőkhöz adni.

A szülőket pedig megbüntetni.

2014. júl. 12. 05:46
 18/19 anonim ***** válasza:
Attól is függ, hogy milyen erőket, beállítottságot örököl a gyerek. Van aki elnyomható, van aki ki tud törni valamennyire, nem hagyja magát. De valószínűleg ilyenkor is jól jön egy kis segítség, bíztatás, sikerélmény.
2015. jún. 5. 13:10
 19/19 anonim ***** válasza:
Mert b#-$; %8s magyarok, mindenkit kiosztanak de hagyjàk hogy elnyomják őket. Rosszindulatú, semmirekellő népség:)
2016. jan. 1. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!