Miért mondják, hogy "gáz", ha valaki a szüleit hibáztatja felnőttkorában az élete kudarcaiért? Mi van, ha történetesen TÉNYLEG a szülő a hibás?
Engem nem neveltek az önállóságra.
Kb 2,5 éve költöztem el otthonról, azóta kezdek önállóbb lenni.
Nem tudom, hogy a szüleim hibája e, nem is érek rá ezen agyalni! :/
A szülői háttér erőteljesen befolyásolja az életutunkat, személyiségünket stb. Tökéletes szülő nincs, senki nem tanítja meg senkinek, hogyan hogyan kell jó szülőnek lenni. Ezzel nem felmenteni akarom őket, de nem egy könyű feladat.
Ha a szülők miatt van rengeteg JOGOS sérelmünk, az nem old meg semmit ha őket hibáztatjuk. Ezeket fel kell oldani, el kell engedni és tovább kell lépni. Ez egy baromi hosszú és nehéz folyamat, de megéri, saját tapasztalat.
:)
Nem értek egyet az előttem szólókkal.
Vannak,akiket annyira megnyomorítanak gyerekkorukban,hogy teljesen antiszociálisak lesznek felnőtt korban.
Én ismerek ilyen embert,már vagy 35 éves is elmúlt,de sehol nem alkalmazzák egy hónapnál tovább,mert látszik rajta,hogy sérült,tele van szorongással.
Sajnos nem mindenki egyforma,attól mert egyeseknek sikerült az alkoholista szülőktől lelécelniük,ez még nem megy mindenkinek,nem egyformák az emberek.
Valami alkalmassági teszthez kellene kötni kiből lehet szülő vagy szigorítani,az iskolákban ellenőrizni kinek milyen családi helyzete van.És ahol nincs meg a megfelelő körülmény elvenni a szülőktől a gyerekeket és nevelő szülőkhöz adni.
A szülőket pedig megbüntetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!