Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mennyire gáz,...

Szerintetek mennyire gáz, hogy ilyen dolgokban még mindig a szüleim segítségére szorulunk?

Figyelt kérdés

Már 1,5 éve élünk külön a vőlegényemmel.

Párom nem igazán ért a "férfi munkákhoz", ezért ha ilyen akad mindig áthívjuk apukámat, hogy segítsen megcsinálni. Pl: mosógép/mosogatógép beszerelés, polc felrakás, tapétázás, ágy/szekrény összerakás.

Én pedig sokszor elmaradok a mosással, ilyenkor felszoktam hívni anyut, hogy átvihetem-e a szennyest, és kimosná-e nekem? Mindig mondja, hogy persze.

Vagy mindig segít nagytakarításkor, de pl. tapétázáskor ő is segített.

Hétvégén szinte mindig náluk ebédelünk, de van, hogy hétköznap is eszünk ott/hozunk el ételt.

Szerintetek mennyire gáz, hogy ennyire "önállótlanok" vagyunk?

2014. márc. 18. 13:53
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
100%
Én 15 éves koromtól egyedül viszem a háztartást, 4 felnőtt emberre (szüleim és két bátyám) mosok, főzök, takarítok, mivel rajtam kívül mindenki hajnaltól estig dolgozik. Plusz még három kutyánk is van. Egyáltalán nem megerőltető, nem tudom, ti mit műveltek, hogy még a mosást sem bírod megcsinálni. Ez nagyon-nagyon gáz. :D A párod amúgy mihez ért, ha még egy polcot sem tud felrakni? :D Meg te mit csinálsz otthon, ha a mosás se sikerül meg a főzés se? :D
2014. márc. 18. 14:53
 22/44 anonim ***** válasza:
Ha valamit szerelni kell, vagy javítani, akkor apukám magától jön segíteni, még ha nem is kérjük, mert szeret "fontoskodni", ott lenni mindenhol. :) Takarítani vagy mosni sosem segítenek a szülők, nekem valahogy baromi kellemetlen lenne, főleg hogy egy 2 szobás lakásról van szó. Tehát azt kicsit azért furcsának találnám,főleg hogy a párod is tudna segíteni. Mi is szoktunk szülőknél ebédelni hétvégente, egyszer az én szüleimnél, utàna párom szüleinél, de csak mert remdszeresen hívnak, sokszor mi mondjuk le, mert olykor olyan mi tha a szülők versengnének hogy melyikük hív meg minket előbb, hogy oda menjünk..:D ez túlzás! De ha valaki nem ismerne minket, gondolhatná azr is, hogy nem tudok/akarok főzni és szülők nyakàn vagyunk hétvégén..de ha nem ilyen indokkal megy valaki, szerintem az teljesen rendben van. :) de azért nem kell mindenben részt venniük a szülőknek , és ennyire bevonni őket, hogy még mindig mossanak rátok, vagy takarítsanak nálatok....
2014. márc. 18. 14:54
 23/44 anonim ***** válasza:
100%

Fiatal nő vagyok, de amiket felsoroltál mind meg tudom csinálni.

A tapétázáshoz még ok, hogy segítséget kértek, de beszerelni a mosógépet? Feltenni egy polcot? Mosni, takarítani? Hát nem tudom... Szerintem gyakoroljátok picit az önállóságot.

2014. márc. 18. 14:55
 24/44 anonim ***** válasza:
100%
hogy lehet a mosással elmaradni? főleg, hogy csak ketten vagytok?!
2014. márc. 18. 14:57
 25/44 anonim ***** válasza:
100%

Ráadásul mennyivel jobb hurcolászni a ruhákat, mint otthon betenni a gépbe és utána kiteregetni?

Főleg ha "összegyűlik" átviszel két zsák ruhát?

2014. márc. 18. 15:11
 26/44 anonim ***** válasza:
Nagyon gáz. Mit csinálnál ha nem a közelükben laknál? Arra nem gondolsz, hogy pl. anyudnak elég nehéz még rátok is főzni, mosni.
2014. márc. 18. 15:13
 27/44 anonim ***** válasza:
100%

igen, gáz..

aranyos dolog ez a menyasszony, völegény..de kicsit ugyis kéne viselkedni, mint , aki már "felnött"

2014. márc. 18. 15:16
 28/44 anonim ***** válasza:
100%

Anyummal, anyósommal is jóban vagyok, de eszembe nem jutna megkérni őket, hogy nálunk takarítsanak. Pedig nincs takargatni valónk, de ezt akkor is a privát szféránkba való beavatkozásnak tartanám. A szennyes meg még ennél is durvább szerintem. Hogy anyum mossa a párom koszos gatyáit vagy anyósom az én bugyijaimat? Kizárt!

Talán tényleg nem ártana felnőnötök már!

2014. márc. 18. 15:26
 29/44 anonim ***** válasza:
100%

kérdezö, tudod ez ugy szokott -normáliséknál- lenni, hogy a külön költözött -kis menyasszony, megy át az anyukájához segiteni takaritani és megkérdezni az anyos jelöltet, hogy szüksége van e segitségre pl. Husvét elött...és bizony, anyukát, apukát, anyos jelöltet, apos jelöltet -normálisék- hivják meg ebédre, vacsorára, illetve ünnepek elött ök mennek át egy tálca süteménnyel..és nem forditva!

minek költöztetek el, ha ennyire ovodás szinten vagytok, hogy édesanyádék mossák a s.zaros gatyáitokat, és ö teszi elétek a meleg ételt...?

2014. márc. 18. 15:31
 30/44 anonim ***** válasza:
ha van mosógéped akkor miért mosol mégis kézzel? más okot nem tudok elképzelni h h lehet elmaradni vele, nálunk anyukám 6 személyre sikeresen kimosott mindig pedig más dolog is akadt a ház körül...
2014. márc. 18. 16:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!