Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Ezt hogy dolgoznátok föl?

Szülők! Ezt hogy dolgoznátok föl?

Figyelt kérdés
20 éves meleg fiú vagyok, januárban összeköltöztem a barátommal. Eleinte voltak problémáim a szüleimmel de most már elfogadnak és támogatnak. A kérdésem az lenne, hogy szülőként milyen lehet annak tudatában élni, hogy a gyerekednek nem lesz vér szerinti utódja? Nagyon rossz érzés, hogy ezt nem adhatom meg nekik és mindig magamat okolom a szüleim "boldogtalanságáért".
2014. márc. 7. 00:01
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Tudom, hogy sok hetero párnak sem lehet gyereke, de ez kicsit más helyzet.. a szüleim sokszor úgy beszélnek rólam, mintha lett volna választásom. Szerintem ez azért van, mert régebben voltak barátnőim is. Ezért is vádlom magam sokszor, hogy miért nem tudtam egy lányba beleszeretni..

2014. márc. 11. 17:21
 12/12 anonim válasza:
100%

Szerintem ne okold magad, ha boldog vagy akkor a szülő is boldog. Csak idő kell neki hogy lássa, hogy te tényleg ezt akarod és ettől te boldog vagy. Bár nem vagyok szülő, de ha az lennék, én el tudnám fogadni, és egy nem vér szerinti unokának is éppúgy örülnék, és épp úgy bánnék vele mintha a vér szerinti unokám lenne.

És emberek! Ez már a 21. század, már nem az előítéletek vannak előnyben, sőt! Örülök, hogy ebbe a generációba születtem, mert pl. nekem meg sem fordul a fejemben hogy ezzel gond lenne. A lényeg hogy légy boldog!

2014. márc. 16. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!