Ti ismertek olyan családokat, ahol a szülők a fiútestvért/testvéreket favorizálják a lánytestvérrel szemben?
Nálunk is ez van.
Én vagyok a fiúgyerek.
30 leszek lassan.
A folytonos favorizálás anynira nem jó.Egyet jelent a folytonos csüngéssel,ami időnként jó,de legtöbbször terhes.
Nálunk odáig fajult a dolog,hogy távoli kedvenc lettem,3ezer km-re menekülem a szülői fojtó szeretet elől...
A hagyományos magyar (balkáni) értékrendben a nők a kevesebbet érnek. Így a lánygyermek is.
Nálunk is ez volt.
Szerencsére nálunk nem így van, legalábbis nekünk mindig azt mondták, hogy ugyanannyira szeretnek minket, soha nem mondták, hogy valamelyikőnk jobb lenne a másiknál, vagy többet érne. Ha nem így lenne, szerintem depressziós lennék. Én vagyok legkisebb, a bátyáim (3) pedig jóval idősebbek nálam.
14/l
Am a probléma ott gyökerezik, hogy a szülő(K) egy fiúgyerekkel akarják beteljesíteni a saját vágyaikat.
Néhány példa: majd ő egytemre megy, mérnök lesz, orvos lesz, ő lesz a legbelevalóbb kölyök az iskolában, sokat fog keresni, majd én olyan férfit faragok belőle, amilyenre vágytam - na ezt nem mondják ki az anyák :)...stb
persze ez mind teher az adott gyerek számára, és rossz a kevésbé szeretett testvér számára is, mert ő meg irigykedni fog, mert csak a jó oldalát látja.
Szóval, ahol feltűnően jobban favorizálják a fiút, ott már nem szeretetről van szó, hanem önző vágyak beteljesítéséről, ami szeretetnek néz ki. Azért pl, mert esetleg a szülő nem tudta elérni a vágyait, és majd helyette a fiával akarja beteljesíteni.
Utolsó sorban viszont az tény, hogy nem lehet egyformán szeretni mindegyiket, viszont oda kéne figyelni, hogy kivételezni egyikkel sem szabad, és mindig igazságosnak kéne lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!