Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem engednek el bulizni?

Miért nem engednek el bulizni?

Figyelt kérdés
A szüleim nem engednek el bulizni a szomszéd városba. Hiába könyörgök nem engednek. Pedig az osztálytársaimmal mennék és az egyiküknél aludnék, de így sem. Mit tegyek????? 18/F

2014. márc. 2. 17:52
 1/5 anonim ***** válasza:
58%
felnőtt vagy, menj el bulizni :D 18 évesen nem kéne engedélyt kérni
2014. márc. 2. 17:56
 2/5 anonim ***** válasza:
88%

Amíg ott lakik a szüleinél, és ők tartják el, addig azt teszi amit ők mondanak.

Ha majd dolgozik, pénzt keres, el tudja tartani magát, vagy legalább beszállni otthon a pénzügyekbe rendesen, akkor már több szabadság járhat neki.

Az, hogy a szülők szigorúak e vagy sem, már más kérdés.

2014. márc. 2. 18:02
 3/5 anonim ***** válasza:

Én, mint felnőtt már elengednélek, de az előzőnek:

Azért nem úgy megy, hogy felnőtt vagy, odamégy, ahova akarsz.

Azért van függőség is, mégiscsak a szülei, akik eddig nevelték és valószínűleg anyagilag sem független.

Azért az hogy menj, nem olyan egyszerű....

2014. márc. 2. 18:03
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

tőlük kellene megkérdezni, hogy mi az oka hogy nem engednek el? fiú vagy, mert ha még lány lennél én is jobban féltenélek..

győzd meg őket :)

2014. márc. 2. 18:05
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem mond meg nekik, hogy úgy döntöttél, hogy elmész és menj el. Vagy menj el és írj nekik egy SMS-t, hogy tudják azért mi van. Aztán majd utólag tisztázzátok az ügyet. Lehet így megértik ők is, hogy már felnőtt ember vagy.

És igen, ha együtt élnek, akkor lehetne a szüleinek beleszólása a dolgokba. De nem így. Az OK, hogy közösen kialakítják az együttélés szabályait, de az, hogy egy másik felnőttnek ilyen egyoldalúan megszabd, hogy mi legyen szerintem ez elég méltánytalan.

Nagy vita lesz amúgy nyilván, de ha majd elül a vita, akkor jobb helyzetbe leszel mint most. El kéne jutni oda, hogy olyan közösen elfogadott szabályok legyenek otthon, ami neked is jó és nekik is.

2014. márc. 2. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!