Szülők Ti is különbséget tesztek a gyerekeitek között? Más-más elvárásaitok vannak a gyerekeitekkel szemben? Ti mondtatok már ilyet a gyereketeknek?
Adott 2 lánytestvér, ahol a nagyobbal szemben több követelményt és elvárást állítanak fel az anyuka.
Pl. anyuka azt mondja a lányának, hogy igazán meglephetné valamivel, de a kisebb gyereknek ilyet soha nem mond sem ehhez hasonlóakat. A nagyobb lány otthon mindig besegített, vasalt, együtt sütött anyukájával, takarított, míg a kisebb minden házimunka alól kihúzta magát persze mindenféle ürüggyel.
A nagyobb lány a megjegyzés előtt többször is meglepte anyukáját valamivel, amikor tudta. Abban az időben a lány még otthon lakott, nappalin járt főiskolára és mellette csak heti 1 napot dolgozott és csak egy kis zsebpénze volt.
Sajnos van ilyen. Mi 4-en voltunk testvérek, egyértelmű volt, hogy anyu kedvence a legidősebb és a legfiatalabb tesóim, apunak pedig mi középsők.
Folyamatosan érezni lehetett, hiába törekedett rá anyu, hogy ne vegyük észre, de a közös beszélgetések, aggódásokok , egy-egy dologgal kapcsolatban a rákészülés egyértelművé tette, hogy "hányas a kabát".
Páromék ketten voltak, ott meg aztán a vak is látta, hogy a nővére a kedvenc.
Nekem két gyerekem van és nagyon-nagyon szeretném, ha ilyen nem fordulna velem elő. Még kicsik, egyenlőre megy, úgy érzem egyformán szeretem őket. :-)
Ez igy van, nekem vam 2 növérem 1 bátyám egy öcsém 1 hugom
Id. Növérem meg bátyám és a hugom anya kis kedvencei ( tulságosan is) fiatalabb növérem meg öcsém apa kedvencei.... rajtuk annyira nem látszik.
Id növèrem egy rántottát nem tud csinálni, a takaritás meg a szobájára vonatkozik szerinte csak.... szüleim külföldön dolgoznak külön országba, egymástol és tölünk távol.... rám maradt minden... a sulit érettségi elött 3 hónappal abba kellett hagynom mert nem ment egyszerre minden... egy évig még a kishugom is itt volt, de kiköltözött anyumhoz.... én mosok fözök takaritok párom ideköltözött hiszen annyi dolgom volt h sose tudtunk találkozni... ö dolgozik hazaadja a pénzt abból fözök stb stb Anya kedvencei egy FT t nem adnak csak ha nagyon sokat cseszegetem érte öket.... anyum meg szokott a rezsire pénzt küldeni....
nálunk sajnos nagyon is van különbség téve... de nem baj, nagyobb leszek csak elönyömre válik..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!