Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Főleg szülőktől kérdezem: mit...

Főleg szülőktől kérdezem: mit gondoltok egy ilyen "gyerekről"?

Figyelt kérdés

Szóval: adott egy 20 éves fiatal. Nyáron dolgozik, amúgy egyetemre jár, elég jól tanul pedig nehéz szak. Vannak hobbijai, van életcélja, értelmes gyerek. Szüleivel meg nagyszüleivel mindig kedves, mindig segít nekik ha kell. Othoni munkákat is rá lehet bízni, segítőkész. Tud főzni is.

Van barátja/barátnője, már régóta, hűséges típus, jól kijön a párja szüleivel is.

Nem szokott berúgni, csak nagyon ritkán (évi 1-2 alkalom) ha nagy buli van, amúgy csak ilyen 4-5 emberes összejövetelekre szokott menni, ahol dumálnak, 1-2 sört megisznak, vízipipáznak, stb. Nem cigizik.

Viszont néha ezeken az összejöveteleken füveznek. Kb 2-3 havonta, nem állandóan.

Ti ehhez mit szólnátok, ha a gyereketekről kiderülne?

2014. márc. 5. 21:30
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
58%
Amíg nincs rendszer a dologból, nem csinálnék belőle problémát. Körülbelül azonos megítélés alá esik az alkohollal. Mértékkel fogyasztva nem gond, ha viszont a függőség jeleit tapasztalnám, alaposan elbeszélgetnék vele.
2014. márc. 5. 22:31
 12/27 anonim ***** válasza:
66%
Figyelembe véve, hogy egyre több helyen legális a marihuána, ha tényleg ennyire nem befolyásolja az életét (tanul, barátai vannak, hobbija van, otthon segít) engem nem aggasztana a füvezés ténye. Maximum azért aggódnék, honnan és kitől szerzi be, mert azér Magyarországon ez nem olyan veszélytelen móka.
2014. márc. 5. 23:27
 13/27 anonim ***** válasza:
66%

Jaj az itteni válaszolók közül kb egy volt anya a többi max veled egykorú.

Egyértelműen nem örülnék. Az, hogy házimunkát végez az meg nem érdem, felnőtt embertől természetes.

2014. márc. 6. 00:29
 14/27 anonim ***** válasza:
22%

"Egyértelműen nem örülnék. Az, hogy házimunkát végez az meg nem érdem, felnőtt embertől természetes."

Tessék már elvégezni egy nehéz szakot egy egyetemen és majd csak után ítélkezni...

2014. márc. 6. 00:44
 15/27 anonim ***** válasza:
60%
a fű csak annyival gázabb, mint az alkohol, hogy nálunk illegális, meg ha valakinek látens pszichózisa van jobban kihozhatja mint az alkohol
2014. márc. 6. 05:08
 16/27 anonim ***** válasza:
72%

Látom, a "füveznek" kifejezés harap a sok jogvédő szent... azt tudjátok, hogy pl. a tömény pia (nem sör) sokkal károsabb a szervezetre, mint a fű? Csak arra nem kapja fel a fejét senki, mert történetesen nem tilos a fogyasztása.

Szóval nincs a sráccal semmi gond.

2014. márc. 6. 07:21
 17/27 anonim ***** válasza:
78%
Én anyuka vagyok. Fiatalon én is csináltam, de nem lettem függő, szerintem a füves cigitől nem is lehet függő az ember, max ha még valamit mellé dob. Én kb. 6-7 alkalommal csináltam, de ahogy láttam, h mások ettől "függők" lettek az szerintem mind csak nagyzolásból volt... Nem próbáltam ki semmi mást, tudtam, h hol a határ és ez nekem a füves cigi volt. Én bíznék a gyermekemben, pláne 20 évesen! Nem gyerek, nem tini....
2014. márc. 6. 07:26
 18/27 anonim ***** válasza:
én is anyuka vagyok, és engem sem zavarna, biznék a gyerekemben, pláne ha el is mondja. én is kiprobáltam anno, meg még mást is, nem lettem egyiktöl se függö.. ráadásul az én szüleim is tudtak arrol a néhány alkalomrol.
2014. márc. 6. 07:50
 19/27 anonim ***** válasza:
66%
Nekem csak a 2-3 havi füvezéssel lenne problémám. Minden más normális..
2014. márc. 6. 08:19
 20/27 anonim ***** válasza:
44%
Azt hogy egy kicsit jobban is belecsaphatna a lecsóba, és reménykednék ha én ennyit tudok, akkor jóval többet csinál ennél. Ez elég csirke. Ilyeneket csináljon 30 évesen, 20 évesen még tegye oda magát rendesen egy buliban. IHB, emlékezetkieséses részeg, rendőrségen józanodás, Zacher név szerint köszön, minden héten más csaj, több csaj egyszerre, ilyesmik. Legyen fiatalkora. Após-anyóssal majd ráér később barátkozni. Ha már 20 évesen ilyen langyosvíz, mit fog mesélni öregkorában?
2014. márc. 6. 08:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!