Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ajándékautó, de így? Elfogadtá...

Ajándékautó, de így? Elfogadtátok volna így? Többi lentebb.

Figyelt kérdés
Apám régi álma, hogy vesz egy "új" használt autót. KI is nézett egy Renault Kangoo-t 800 ezerért, amit szóban le is foglalt a kereskedőnél. Az autó 9 éves, szép jó állapotban van. Nos, apám kitalálta, hogy odaadja nekünk a Kangoo-t, mi fizetünk 200 ezret cserébe és odaadjuk a mi használt autónkat, ami kb 200 ezret ér. Nekünk is nagy álmunk, hogy lecseréljük az autónkat, hisz két gyerekünk van, szeretnénk egy harmadikat is és egy nagyobb autót, amibe mindenki elfér és pakolni is lehet. Nekünk nem Renault és pláne nem Kangoo volt az álmunk, sem az elképzelésünk. Nagyon szépen megköszöntem a lehetőséget és a nagylelkű felajánlást, de mondtam apámnak, hogy jó, akár kipótoljuk a kért összeget 400 ezerre, csak mi választhassuk ki az autót. Ebbe nem ment bele, Kangoo-t kapunk vagy semmit! Meg Ő lefoglalta az autót a kereskedőnél, nem csinál s.gget a szájából. (Pénzt nem adott foglalónak.) Szóval ez csak ürügy volt. Mi ilyen formában nem éltünk a lehetőséggel, mondván, ha már a felét kifizetjük mi, legyen már beleszólásunk abba, hogy milyen autónk lesz. Nos, a szüleim vérig sértődtek. Anyám felhívott és közölte, hogy ezek után a szülői házból sem kapok semmit, mert a gyerekeim nevére iratja a részemet és nem csinálhatok vele csak úgy akármit. Szerintem nagyon gyerekes a viselkedésük. Felnőtt gyerekükre így ráerőltetni az akaratukat szerintem durva. Én megértem a jó szándékot, na de így? Hogy még pénzt is teszek bele, és nem dönthetek arról, hogy milyen autóm legyen, nekem felfoghatatlan. Mi élőben nem is láttuk volna. Apám csak idehozta volna a Kangoo-t felvette volna a pénzt és vitte volna a miénket. Így képzelte volna. Ti mit tettetek volna ebben a helyzetben? Én még mindig sokkhatás alatt vagyok.
2014. márc. 4. 06:35
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
86%

Szedd össze fórumokról a a Kangoo összes széria hibáját, esetleges hibáit Kangoo tulajoktól és mutasd meg a szüleidnek. Hátha benyalják, hogy ezért ne kell.

Az meg már mi,, hogy nem csinál s*gget a szájából?! Ugyan, már, nevetséges. Naponta tesznek ajánlatot a kereskedőnek, aki tisztában van vele, hogy akkor kell komolyan venni egy üzletet ha már megköttetett.

Tényleg nevetséges az apád viselkedése.

2014. márc. 4. 06:40
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Nézd apu, ha fizetnem kell valamiert, akkor majd en eldöntöm, higy mi legyen az.
2014. márc. 4. 06:41
 3/14 anonim ***** válasza:
44%
Én belementem volna és pár hónap múlva elcseréltem volna olyanra, amit akarok. (szülőknek mondtam volna, hogy nem vált be és kész)
2014. márc. 4. 06:46
 4/14 anonim ***** válasza:
19%

En elfogadtam volna... Auto-auto.

Nekem oly mindegy mit vezetek! Gyerek szempontjabol biztonsagos legyen, muszaki allapota jo legyen, fogyasztasa ne tegyen padlora, guruljon menjen aztan ennyi! Oly mindegy nekem hogy nez ki!

Kangoo ellen az szol hogy magasabb az atlag szemelyautoktol igy a fogyasztasa is nagyobb... En mig a kombi mondeommal szelarnyekban tudok maradni (6litert eszik nyaron klimaval 7-7,5) ezzel apum nem! Ami mellette szol hogy kenyelmes, hatalmas pakoloterek vannak benne es jo vezetni!

Nem mondom, hogy egyezz bele... De olyan mindegy mit vezetsz! Biztonsagos legyen sok sok legzsakkal a gyerekek miatt!

Rengeteg auto volt alattam a terepjaroktol kezdve a kisteherautokig (rav4, ranger, astrak, c5, picasso, fabia, fiatok, kombo, transit, ax, bx, primera, mondeo, fiesta, trabant, polski, stb..)

Nekem a muszaki allapota a fontos! Mas nem!

2014. márc. 4. 07:23
 5/14 anonim ***** válasza:

Oroksegedbol ki nem zarhat mert van koteles resz, de a gyerekek miatt eladhatatlan lesz!

Szerintem ne stresszel ezen! Majd lenyugszanak es annyi! Ha annyira adnanak 600 ezret tegyek be a gyerekeknek szamlara!

2014. márc. 4. 07:26
 6/14 anonim ***** válasza:
20%

#2, fizetni ugyan fizet, csak éppen 900 helyett 400-at.

Ráadásul ebből a 400-ból 200 az autójuk ára, ami jövő ilyenkor a felét fogja csak érni.

Kérdező, nekem is furcsa, hogy minek ragaszkodik apád ahhoz az autóhoz, hogyha úgyis a tiétek lesz, de mégis azt mondom, hogy anyagilag nagyon jó üzlet. Kevesebb, mint a felét fizetnétek érte. Ajándék lónak meg... tudod.

2014. márc. 4. 07:56
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó! Mindegy, hogy mennyit fizet. Ha nem az egész ajandek, hanem neki kell bele adni, bizony joga van eldönteni, hogy milyen legyen az autója.
2014. márc. 4. 08:00
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

nem fogadtam volna el én sem

na de most akkor azért akarnak kizárni az örökségből, mert te nem fogadtál el egy ajándékot?

nektek most milyen autótok van? nem lehet, hogy arra hajt a fater?

2014. márc. 4. 08:01
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Én sem fogadtam volna el. Ha már 400 ezret kiadok valamiért, akkor az olyan legyen, amilyet szeretnék.

Most hagyd őket egy kicsit lecsillapodni, később talán belátják, hogy nem volt jó ötlet.

2014. márc. 4. 08:39
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Megköszönném a "nagylelkű" ajánlatot, és nemet mondanék a helyetekben.
2014. márc. 4. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!