Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért gonoszkodik a lányom...

Miért gonoszkodik a lányom velem? Mit lehet tenni, hogy ne legyen ilyen?

Figyelt kérdés
Eddig semmi baja nem volt, átlagos kislány volt, semmi rosszat nem tudtam volna mondani rá. Szófogadó, kedves, udvarias...Most lassan 6 éves lesz és az utóbbi időben elkezdett idegesítően okoskodó, akaratos és gonosz lenni. Azt hiszi mindig mindent ő tud a legjobban, ha valamit próbálnék elmagyarázni neki meg se hallja csak kapkod össze-vissza. Ha valamihez nincs kedve, mert éppen nem játék hanem valami feladatot kell csinálni 5 percig nem lehet lefoglalni, kitalál mindent csak hogy meg ne kelljen erőltetnie magát. Szörnyen lusta lett és 2 perc után ha valami nem sikerül neki feladja. Ha itthon van alapjáraton nincs vele baj, de hétvégente a nagyszülőknél, nagynéninél szokott lenni. Olyankor mintha kifordulna magából. Ma is mikor elvittem, 5 perc múlva elküldött hogy most már menjek el, minek vagyok még ott. Mikor rászóltam hogy tudja már kivel beszél nem a haverja vagyok fél percig csöndbe volt utána megint beszólt, hogy mi van nem tudod felemelni a feneked? Mikor megyek érte vasárnap elkezdi mondani, hogy nem szeret és hogy nem akar hazajönni. Olyankor úgy néz rám, mint aki meg tudna ölni a szemeivel. Eddig szerencsére nem sokszor fordult elő, de azt veszem észre egyre gyakrabban előfordulnak ezek a gonoszságai. Pedig senki nem bántja, szereti mindenki, foglalkozunk vele, ugyanúgy emberszámba vesszük itthon is attól hogy kicsi...de ez kezd nagyon idegesíteni. Él alapjáraton elég "lazán" nevelem, úgy értem, hogy sokszor azt érzem én is gyerek vagyok még, sokszor mondja is hogy szereti hogy ilyen vicces vagyok, rengeteget játszunk, szeretek viccelődni vele, de a szemtelenséget nem tudom elviselni. Nálatok van/volt hasonló szitu ilyen korban? Mivel lehetne hatni rá? Azzal nem akarom büntetni, hogy nem engedem a rokonokhoz, mert azzal csak azt érném el, hogy még jobban utálna itthon lenni. Vagy ezt csak én fújom fel, életkori sajátosság és nem is kellene foglalkozni ezekkel a dolgaival, kinövi majd? Az a baj, hogy azt érzem ha most nem vágok oda ilyenkor keményebben akkor később nem bírunk vele. Az apja elég szigorú ez jó is, de én meg pont a lazább neveléssel értem eddig célt nála nem nagyon akarok veszekedni vele meg büntetgetni. Valakinek tapasztalata? Mit tennétek?
2014. febr. 28. 15:08
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
*újdonságtól bocsi
2014. febr. 28. 17:49
 22/28 A kérdező kommentje:
Meg amit még nem tudok hova tenni, hogy amikor esetleg megszidom, haragszok rá, vagy épp kicsit felemelem a hangom..hallgatja amit mondok csendbe, mikor befejeztem amit mondani akartam nem az, hogy valami oké értettem, nem csinálok többet ilyen vagy valami megbánás....csak néz rám és valami teljesen oda nem illő dologba kezd bele, mint aki meg se hallotta amit mondtam, általában elkezd dicsérni, hogy milyen szép a hajad, szép a ruhád stb...totál oda nem illő dologba kezd bele. Ez se értem mi nála. Minek dicsérgeti a hajam közvetlen az után, hogy leszidtam mint a pengősmalacot...agyrém..
2014. febr. 28. 17:50
 23/28 anonim ***** válasza:

Tesóról beszélgessetek, vonjátok be őt is a babavárásba, készülődés, már amennyire lehet. Pozitív dolgokat hangsúlyozzatok: lesz kivel játszani, majd legjobb barátnők lehetnek, sok mindenre megtaníthatja a kistesót, mert ő már ügyes, okos nagylány, stb.

A másik meg amikor szemtelenkedik először is megkérdezném, hogy hol hallotta, hogy így beszélnek egymással, végigkérdezném szépen pl.: anya mond ilyet apának, apa mond ilyet anyának (bárki másnak), nagyszülők beszélnek így egymással, stb. Erre remélhetőleg nyilván nem a válasz, így ezek után megkérdezném, hogy akkor ő miért beszél így anyával. Ki kellene emelni, hogyha gondja/baja van azokat szépen is meg lehet fogalmazni és elmondani, de nem szép dolog azt megbántani, akit szeretünk. Ha mond valami szemtelen dolgot egyszerűen javítsd ki, ha lehet, hogyan mondja másképp. A büntetés meg, hát a kreativitáson múlik, talán ilyenkor legcélravezetőbb a gondolkodó/büntisarok. Egy kiválasztott helyre el kell vonulni pl.: leülni csendben a székre 5 percre és el kell gondolkodni azon, amit tett. vagy lehet megvonással is büntetni, kedvenc játékot elvenni, tévézni nem lehet, akármi.

2014. febr. 28. 18:06
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Azért mondd ilyenkor teljesen más választ nem olyat mint ami oda illene mert a "barátjának" tart nem a szülőjének.Ezért nem kell havernak tekinteni a gyereket.Nem veszi semmibe amit mondasz,magyarul lesz...ja mit mondasz.Valószínű nem volt semminek még következménye nála és úgy gondolja ezek után se lesz.Nagyon elrontottad a nevelését ott amikor viccesen kezdted el nevelni.

Apa ugye keményebb vele?Neki is csinálja ezt a nem oda illő szöveget?

2014. febr. 28. 18:17
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
Mi a jó bünti? TV, mese megvonás, mese olvasás megvonás, barátnő mentesítés, nem társasozás.Minden amit kedvel tiltás. 1 napra bőven elég, ha nem ért belőle, akkor 2 nap, és minden egyes nappal növelve ahányszor lázad, és dafkét játszik. Tudnia kell ki a "vezér", és meg kell tanulnia engedelmeskedni, meg tisztességesen beszélni az édesanyjával, akár várandós vagy, akár nem.
2014. febr. 28. 18:45
 26/28 anonim ***** válasza:
47%
Ha nem írtad volna, hogy csak nemrég lett ilyen, arra tippeltem volna, hogy szociopata.
2014. márc. 1. 01:03
 27/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Kicsit utánaolvasgattam a dolgoknak, bár az asztrológiában annyira nem hiszek, de mikor elolvastam az "oroszlán gyerek" jellemzését, hát mintha róla írták volna...26-os először jót nevettem azon amit írtál, utána azért rákerestem ez mivel is jár és ez a cikk [link] elgondolkoztatott, ezt meg mintha a páromról írták volna...:( nem gondoltam volna, hogy ezek a hülyeségei lehetnem betegség jelei is...A különbség annyi hogy párom nagyon csendes, és érzelmekről beszélgetni vele nem lehet. Ha a múltjáról, vagy előző kapcsolatairól kérdezem egy szót nem szól és letudja annyival, hogy ő sem kérdezget engem a múltról foglalkozzunk azzal, hogy most mi van. Na de ez más téma, csak érdekes nagyon...
2014. márc. 1. 10:17
 28/28 anonim ***** válasza:
Szia,nekem is oroszlán lánykám van.Nem bántásból írom,kérlek ne vedd zokon és kioktatás sem a szándékom.Gondolom jár óvodába.Mikor mész érte?Eleget vagytok együtt?Mert bizony a hétvége az,amikor együtt lehettek nyugodtabban,hosszabb időre.Nem lehet,hogy csak mondja,hogy nagyihoz akar menni,ill. biztos szeret ott lenni,csak titkon talán vágyik rá,hogy több időt töltsetek együtt.Én a helyedben a szidás helyett több csajos programot szerveznék,a hétvégéből is szánnék rá,hogy csak kettesben legyünk.Biztos,hogy a kistesó váltja ki belőle ezt és gondolom készültök az iskolára is.Csupa-csupa változás,még hozzá hatalmas változás.
2014. márc. 1. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!