Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A lanyom koltozne de nem...

A lanyom koltozne de nem merem elengedni 21 eves?

Figyelt kérdés

A lanyom szerencsere tudott venni egy 40 nm es lakast az apja oroksegebol. En ugy gondoltam hogy kiadja alberletbe, de nem, mar nezegeti hogy milyen butor legyen stb..

Az en problemam az hogy semmi hazimunkat nem tud megcsinalni, mosogatni ugy tud h a tanyer koszos marad, eletebe egyszer vasalt, a takaritas messze all tole. Meg mit fog enni? Semmit de semmit nem tud fozni, meg egy tojasrantottat is odaeget. A mosasnal nem tudja hogy kell szetvalogatni a ruhakat sem terrgetni.

Bevallom, ez a mi hibank is . Velunk lakik nagymama is:, aki nem bir egy percet se leulni igy a lanyom helyett mindig mindent onszantabol megcsinalt en pedig hagytam. Kb kocsival 5 percre fog lakni szoval ha baj lenne tudnek menni segiteni, de hogy engedjem el nyugodt szivvel?

Van egy baratnom akinek meseltem a helyzetet es nevetve mondta hogy majd brlejon, de en nem tudok nevetni ezen.

2013. nov. 28. 05:23
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező,

A barátnődnek igaza van. Bele fog jönni. Én is 21 évesen költöztem el otthonról. Otthon két tányért nem tettem egymásba (nálunk nővérem volt nyughatatlan, mindig mindent kivett a kezemből,mert nem jó az ahogy csinálom). Azóta lassan 3 év telt el de mosok, főzök, mosogatok. Bele lehet jönni gyorsan. Nem lesz semmi gond vele :-)

24/N

2013. nov. 28. 05:44
 2/27 anonim ***** válasza:
55%
Lehet meg kellett volna ezekre tanítanod annak idején....
2013. nov. 28. 05:49
 3/27 anonim ***** válasza:
100%
Szia .Engedd el nyugodtan ,nagy "kislány" már .Majd belejön ,a kényszer nagy úr ;-) ! Én is 21 voltam ,mikor egy vidéki kisvárosból 200 km-re ,Budapestre költöztem . Én sem tudtam főzni stb. Hozzá kellett szoknom ,hogy magamat látom el ,főzök ,mosok ,takarítok .. Belejöttem ,mert rávitt a kényszer .Főzni az tény nem magamtól tanultam meg ,hanem lett egy párom ,aki nagyon otthon volt a konyhában és tőle . :-) Anyu is féltett nagyon ,de engem nem tudott volna visszatartani . Belevágtam és nem bántam meg ,ennek már lassan 12 éve és azzal a bizonyos sráccal családot alapítottam .Ez az élet rendje ;-) !
2013. nov. 28. 05:54
 4/27 Arimateia ***** válasza:
100%

Minden, ami miatt aggódsz, tanulható. Sőt, így nagyobb a motiváció hogy megtanulja, a lányodnak pedig sikerélmény, ha ő is meg tudja csinálni. Csak aztán ne szaladgáljatok át mindent megcsinálni helyette, és ne kritizáljátok folyamatosan. Ésszel is lehet segíteni úgy, hogy neki is meglegyen az önállósága és ti se rokkanjatok bele két háztartás vezetésébe.

Én inkább attól tenném függővé a költözést, hogy van-e önálló jövedelme, amiből fenn tudja majd tartani magát?

2013. nov. 28. 06:03
 5/27 anonim ***** válasza:
100%
Epp itt az ideje hogy megtanulja az ilyen alap dolgokat
2013. nov. 28. 06:04
 6/27 A kérdező kommentje:

Dolgozik van fix jovedelme!

Felajanlottam neki hogy jarjon haza enni. Rossz otlet volt?

2013. nov. 28. 06:09
 7/27 anonim ***** válasza:
86%

Rossz ötlet!

Felnőtt ember, álljon a saját lábára!

Önálló lakás mellett ne járjon haza enni.

2013. nov. 28. 06:55
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

Engedd, menjen. Majd megtanulja, ahogy mások is.

Ha kérdez háztartás vezetés ügyben, akkor válaszolj, de csak akkor. Ne rohangálj át takarítani, főzni, mosni. Azért költözik el, hogy önálló legyen.

Izgultam én is, mikor elköltöztek a lányaim, igaz, ők háziasabbak voltak, de amit nem tudtak, megtanulták.

Főleg ne kritizáld, és ne mutasd ki, hogy annyira élhetetlennek tartod, hogy éhen hal, megeszi a kosz.

Nekünk, szülőknek az a dolgunk, hogy gyökereket, és szárnyakat adjunk. Engedd repülni...

2013. nov. 28. 07:03
 9/27 anonim ***** válasza:
60%

Szállj le a lányodról, és hagyd élni!

Mindent meg fog tanulni, ahogy mindenki más is, ha békén hagyod. Vagy szerinted ez normális helyzet így?

Komolyan, nem hiszem el, hogy ez nem egy kamu kérdés...

2013. nov. 28. 07:10
 10/27 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan engedd el. Én 19 évesen költöztem el anyámtól, előtte semmihez nem értettem, mert nem engedett a konyhája közelébe sem, a takarítást meg a nővéreim nyakába sózta. Pár hét alatt megtanultam minden apró trükköt, két év alatt magamtól úgy megtanultam főzni, hogy anyós azóta is irigykedik rám :)Az internet világában nehogymár annyira elveszett legyen az a lány... egy csomó oldalon még lépésenként is illusztrálják, hogy kell megfőzni valamit. Ha így sem megy neki, ott már nagyobb gondok vannak.
2013. nov. 28. 07:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!