Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A lanyom koltozne de nem...

A lanyom koltozne de nem merem elengedni 21 eves?

Figyelt kérdés

A lanyom szerencsere tudott venni egy 40 nm es lakast az apja oroksegebol. En ugy gondoltam hogy kiadja alberletbe, de nem, mar nezegeti hogy milyen butor legyen stb..

Az en problemam az hogy semmi hazimunkat nem tud megcsinalni, mosogatni ugy tud h a tanyer koszos marad, eletebe egyszer vasalt, a takaritas messze all tole. Meg mit fog enni? Semmit de semmit nem tud fozni, meg egy tojasrantottat is odaeget. A mosasnal nem tudja hogy kell szetvalogatni a ruhakat sem terrgetni.

Bevallom, ez a mi hibank is . Velunk lakik nagymama is:, aki nem bir egy percet se leulni igy a lanyom helyett mindig mindent onszantabol megcsinalt en pedig hagytam. Kb kocsival 5 percre fog lakni szoval ha baj lenne tudnek menni segiteni, de hogy engedjem el nyugodt szivvel?

Van egy baratnom akinek meseltem a helyzetet es nevetve mondta hogy majd brlejon, de en nem tudok nevetni ezen.

2013. nov. 28. 05:23
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Hidd el, ha rá lesz kényszerülve, meg fogja oldani. Ha most nem hagyod élni, és nem hagyod, hogy kibontakozzon, megtanulja a dolgokat, akkor egyszercsak arra fogsz eszmélni,hogy van egy 30 éves lányod, aki önállótlan ilyen téren. Lehet, hogy oda fog égetni pár kaját, összemossa a színeset a fehérrel, de ebből fog tanulni. Nem lesz semmi baj, bízz benne annyira, hogy meg fogja tudni oldani a dolgokat. Max. felhív, hogy mit hogyan kell, akkor pedig elmagyarázod neki. :)

2013. nov. 28. 07:41
 12/27 anonim ***** válasza:
86%

Kedves Kérdező!

Ha ilyen közel lakna hozzád, szerintem nyugodtan engedd el. Eleinte biztos, hogy nehéz lesz neki, de majd belejön. Ne telepedj rá, azonban ha valamit kérdez akkor válaszolj neki, mutasd meg, magyarázd el. Akár többször is. De kérdés nélkül soha ne ronts rá, csak akkor csinálj meg helyette bármit ha kifejezetten ő kér meg rá.

2013. nov. 28. 07:48
 13/27 anonim ***** válasza:
80%
Nem olvastam el az összes választ, de szerintem az lenne még jó megoldás, ha most amíg el nem költözik néha szólsz neki, hogy jöjjön, nézze meg, hogy rakod be a mosást, vagy megcsinálod 1-2 kedvenc ételét és segítsen egy kicsit. Persze nem úgy, hogy rákényszeríteni, hogy csinálja meg, hanem csak legalább figyeljen.
2013. nov. 28. 08:05
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Sokkal jobb, ha most jön bele, mint majd akkor, mikor lesz egy pasi is mellette, képzeld, az mit szólna, hogy mosogatni se tud? És ha otthon marad még 5 évet? Ugyanúgy nem fog csinálni semmit és ugyanúgy nem tanulja meg. Ezek nem olyan nagy ördöngősségek, megtanulja, ha rá lesz szorulva. Elente besegíthetsz neki, elmész hozzá, megmutatod, hogy mit hogy kell csinálni.

Amúgy én is majdnem ilyen voltam, mikor elköltöztem otthonról. Csak én a vőlegényemhez költöztem, és sokkal cikibb volt, hogy nem tudom használni a mosógépet, nem tudok vasalni, főzni. Mostanra mindent tudok. Vagy megnéztem a neten hogy kell, vagy felhívtam anyukámat, anyósomat, vagy rájöttem magamtól, de belejöttem. Szerintem nagyon jó döntés, hogy saját lábra akar állni, biztos únja már, hogy mindent a feneke alá tolnak.

2013. nov. 28. 09:10
 15/27 anonim ***** válasza:
70%

21 éves

nem kisgyerek már

igenis menjen és éljen ahogy neki jó

a házimunkát majd megtanulja gondolom esze az van :-)))

2013. nov. 28. 09:45
 16/27 anonim ***** válasza:
Velem ugyan ez volt. 21 évesen költöztem és annyival álltam jobban, mint a lányod, hogy a legegyszerűbb dolgokat már meg tudtam főzni(főzelékeke, pörkölt, ilyenek) Hamar belejöttem mindenbe, igaz, nem hiba baki nélkül, de azt úgysem látta senki xD
2013. nov. 28. 09:55
 17/27 anonim ***** válasza:
76%

Tegyük fel marad még két évet. Szerinted jobban fogja ezeket tudni míg otthon van? Nem, mivel nincs rákényszerülve.

Én 18 évesen költöztem albérletbe (egyetem miatt) és lám belejöttem. Pedig nem vagyok egy házias nagyon. Eleinte kupi volt, de 1-2 HÓNAP alatt belerázódtam ne aggódj.

Lehet egyszerű kajákat is megtanulni főzni, sütni, illetve ha jó minőségű, telfonos serpenyőt vesz, akkor szinte lehetetlen, hogy odaégesse a rántottát. De amúgy mi van, ha odaégeti? 1-2-3-4 próbálkozás után biztos nem fogja odaégetni.

A szülőnek az a dolga, hogy életre nevelje a gyerekét, nem az, hogy visszatartsa. Engedd el. El szeretne menni.

2013. nov. 28. 10:05
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kerdezo,

Erintve ereztem magam, ezert ugy dontottem, valaszolok.

Engedd el ot, batran, es ne hivd haza enni. Neha meghivhatod, de hetente 1x, 2x boven eleg.

Ha nem bizol benne, hogy mindezeket a dolgokat meg tudja tanulni, akar a sajat karan, onallotlan ember lesz belole. Engem anyam 25 (!) evesen nem szeretett volna elengedni, hordta nekem az altala fozott kajat meg 30 evesen is, mikor mar ferjhez mentem.(ferjemnek azert nem, mert o valogatos) Nekem ez nagyon kellemetlen volt, hiaba kertem szepen, csunyan, hogy ne tegye.

A vege az lett, hogy masik orszagba koltoztunk, reszben azert mert el akartam mar szakadni, onallo eletet akartam, ahol magam es a fejem mindent megoldunk. Es lam-lam, elunk.

A napokban fozesi tanacsot kertem tole, ki volt akadva, hogy ezt nem tudom. Annyit mondott, hogy nagyot hibazott, amikor hordta nekem az etelt, be kellett volna fognia fozni. Igaza van. Csak nem 27 evesen kelltt volna “befognia”, hanem 17-18 evesen.

Most is azt hiszi meg, meg kell mondania, mikor mit tegyunk. Nem bizik abban, hogy meg tudunk allni a labunkon.

Ne tedd ezt a sajat gyerekeddel!

2013. nov. 28. 10:20
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Két lehetőség van, veletek marad, soha nem is fogja megtanulni; vagy elköltözik és majd belejön.

ÉS eszedbe ne jusson odamászkálni hozzá állandóan.

2013. nov. 28. 10:36
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Mi más lehetőséged van, mint elengedni? Maradjon nálatok még 2 évet, és akkor 23 évesen szintén nem fog érteni ezekhez a dolgokhoz. Ha nálatok ez volt a rendszer 21 évig, nagyon nehéz lenne most változtatni, és megtanítani mindenre. Egyedül viszont valószínűleg hamar menni fog neki, mint ahogy többen is írták.
2013. nov. 28. 11:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!