Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A lanyom koltozne de nem...

A lanyom koltozne de nem merem elengedni 21 eves?

Figyelt kérdés

A lanyom szerencsere tudott venni egy 40 nm es lakast az apja oroksegebol. En ugy gondoltam hogy kiadja alberletbe, de nem, mar nezegeti hogy milyen butor legyen stb..

Az en problemam az hogy semmi hazimunkat nem tud megcsinalni, mosogatni ugy tud h a tanyer koszos marad, eletebe egyszer vasalt, a takaritas messze all tole. Meg mit fog enni? Semmit de semmit nem tud fozni, meg egy tojasrantottat is odaeget. A mosasnal nem tudja hogy kell szetvalogatni a ruhakat sem terrgetni.

Bevallom, ez a mi hibank is . Velunk lakik nagymama is:, aki nem bir egy percet se leulni igy a lanyom helyett mindig mindent onszantabol megcsinalt en pedig hagytam. Kb kocsival 5 percre fog lakni szoval ha baj lenne tudnek menni segiteni, de hogy engedjem el nyugodt szivvel?

Van egy baratnom akinek meseltem a helyzetet es nevetve mondta hogy majd brlejon, de en nem tudok nevetni ezen.

2013. nov. 28. 05:23
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Mi a másik perspektíva? Marad a nyakadon még pár évtizedet? Lakása van, jövedelme van, lehessen már önálló élete is. Mosogatni, mosni, főzni - akárki akármit mond - egy normális embernek nem lehet megoldhatatlan kihívás. Ha meg segítségre lesz szüksége, úgyis ott vagytok a szomszédban.
2013. nov. 28. 11:46
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Az ember úgyis akkor tanulja meg ezeket, ha rá van kényszerítve. Ha a szoknyád mellől már akkor sem fogod elengedni, ha már elköltözött, akkor ugyanolyan önállótlan marad, nem tanul semmit.
2013. nov. 28. 13:46
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj majd megoldja de ne járj át hozzá bejárónőnek mert sosem önállósodik és hozzá is szokik. A feleségem is belejött ő se csinált sok mindent otthon anno de aki akar az tud ez már csak ember függő. Persze ha átjön hozzád látogatóba nyugodtan adjál neki kis útravalót ha többet főztél. Mi is szoktunk kapni szüleimtől, anyóséktól pedig nem kérjük de jól esik ha +1 napra van ebéd. Természetes a reakciód majd megszokod, hogy már önálló felnőtt.
2013. nov. 28. 14:44
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Hagyd szépen, inkább örülj, hogy van igénye az önállósodásra! Ez a talpraesettségének a jele.

A fent említett dolgokba meg majd belejön, ha nem lesz, aki megcsinálja helyette, hidd el :D

Ha nekem 18 évesen fiúként sikerült megoldanom (otthon azelőtt max mosogattam meg ruháimat pakoltam el), akkor hidd el neki is fog.

Szívtam párszor, de nagyon gyorsan megtanultam, hogy ha nem megyek bevásárolni, akkor hiába nyitogatom a hűtőt, ugyanolyan éhes maradok, mert üres :D Csak egyszer történt meg, hogy a WC-n ülve jöttem rá: elfogyott a WC papír ÉS a zsebkendő is, többször nem volt ilyen, mert onnantól arra is figyeltem :D Még mielőtt elmentem, megkértem pl anyut, hogy tanítson meg vasalni, mert helyettem senki sem fogja megcsinálni az albiban :)

Rendetlen is csak addig lesz, amíg egyszer váratlan látogatói lesznek, akik előtt majd szégyenkezhet.

Szóval ne aggódj!

Ami fontos: csak akkor segíts, ha kéri!! Hagyd, hogy kialakuljanak a saját szokásai, ne akarj beleszólni mindenbe, hogy csak úgy jó, ahogyan te sinálod, vagy megszoktad. Ha ő a fürdőszobában akarja tartani a lábasokat, akkor hadd tartsa ott, neked az nem számít semmit (most mondtam valami hülye példát)

Erre figyelj oda, mert elmarod magad mellől, ha sokat dirigálsz a saját (!) lakásában.

2013. nov. 28. 15:31
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

24 éves vagyok, 4 hónapja költöztünk el a férjemmel külön kuckóba. Hidd el, én is odaégettem még a sós vizet is. Soha egy jó ízűt nem mostam vagy takarítottam, mert anyukám mindent megcsinált. Kb. 1 hét volt, mire kialakult az új életritmusunk, és minden szuperül működik azóta is. Hidd el, a lányod is bele fog jönni! Egy hónap után 3-4 fogásos ebédeket főztem (igaz,szakácskönyvből, de nem volt ráírva...)A lakás pormentes és tiszta, mindig rend van nálunk. Hidd el, azért az elmúlt 21 év során eltanult pár dolgot tőled, még ha nem is látod rajta! Örülj vele, hogy ilyen szerencsés! :) Sok sikert nektek!

2013. nov. 28. 19:33
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

"Semmit de semmit nem tud fozni, meg egy tojasrantottat is odaeget. A mosasnal nem tudja hogy kell szetvalogatni a ruhakat sem terrgetni. "

Nálunk is ez volt, nem is vagyok érte hálás az anyukámnak. Nagyon sokba került nekem, mire belejöttem, végre nem a vécének főztem, hanem ehető lett a végeredmény.

A te szégyened, hogy 21 évesen nem tud semmit csinálni.

Tanultam a mi hibánkból, az én gyerekeimet már rendesen felkészítem az életre, hogy amikor elköltöznek, akkor nyugodt legyek, hogy mindent megtettem értük.

2013. nov. 29. 01:40
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

18: Dettó majdnem ugyanez volt nálunk is!!! :-D

Kajahordás, stb.... A végén én is külföldre menekültem, jó távol vagyunk és élhetem az életem az én szabályaim szerint.

2013. nov. 29. 01:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!