Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mihez kezdjek így? Ez egy...

Mihez kezdjek így? Ez egy normális nevelésmód lenne? :o

Figyelt kérdés

Kérlek titeket, olvassátok ezt végig, még ha hosszú is lesz...

5 tagú családban élek, van egy bátyám és egy nővérem mindketten jócskán felnőttek már. Utolsó gyerek vagyok, szóval a szüleim ilyen 50 körül vannak, apa már jóval felette. Mindenért leordítanak, lenéznek, és lek*rv@znak. Az átlagom félévkor 4,44 volt, nem bulizok nem iszok nem drogozok , sosem érdekelt. Anya nap mint nap alig csinál valamit, a nővérem is egész nap itthon van és olvas.Ezt már apa is nem egyszer megjegyezte. Nővérem heti egyszer felmossa a konyhat, ebédlőt, kitakaritja a lenti fürdőszobát. Én a fentit, és a saját szobam, de van mikor a ruhák mind kint vannak és nem teszem vissza. De mikor jön valaki, és van elég időm, akkor rendet rakok.

Anya mindig szid és matat a cuccaim között, naplót sem írok már, mert elolvasta. És még neki állt feljebb akkor is mert hogy én nem mondok semmit. A múltkor elkezdtem vele beszélgetni, mire ő olyat mondott hogy " kis sz*ros senkik vagytok még, a szülőket meg mindig kihagyjátok " stb. Állandóan morog és kiabál mindenért, vagy ha nem, a tabletet piszkálja. Ha nincs meg akkor meg egyenesen őrjöng.. Szanaszét hagyja a dolgait, még a használt bugyijait is időnként. Nem takarít rendszeresen, nem mos rendesen, nekem a mosast meg sem mutatja(csak kézzel mosni tudok, az automatát nem tudom kezelni. De hónapokig ő sem tudta)de ha tegyük fel piszkos lesz a ruha , akkor ezt mondja : " nem becsülsz meg semmit, mindenki csak várja a készet!" Mikor segítenék, akkor az a baj, meg mindig beleszól. A nővérem is ezt csinálja állandóan, csak annyi különbséggel, hogy mikor anya nincs itthon, akkor őt szidja, mikor itthon van akkor anyámmal együtt szidnak engem.

Rendszerint ilyen kis dolgok miatt, például ha nem veszem észre hogy a melltarto pántom kicsavarodott, ősz elején azért lettem lek*rv@zva, mert nem hordtam trikot a felsőm alatt. Nem tudok főzni semmit, semmihez nem értek, kértem hogy mutassák meg, de azt a választ kaptam hogy " Mindig a telefonod nyomkodod"

Mégis mit csináljak, ha takaritok az a baj, ha nem takaritok az a baj. Nem mehetek akarhova, ha barátnőmhöz megyek át az is baj. Ezért bent ülök a szobámban, olvasok és telefonozok. A falumban nincs értelme kimenni, nincs semmi sem. (Anya most is laptopozik a szobámban, egy felsőben meg egy bugyiban)

Bármit csinálok, teszek, találnak benne kivetnivalót, egyből azzal jönnek hogy én egy k*rv@ vagyok és leszek, volt már rá példa hogy anya szájon vágott, vagy megszorította a karom, és ráncigált ( csak azért mert nem szerettem volna nézni a Gyanú árnyékában-t, amiben egy 16 éves csaj lefeküdt valami 40 evessel, és teherbe ejtette. Néznem kellett volna hogy idézem " tanuljá' belőle" Ezt sehogy sem tudom megérteni, hisz én ilyet sosem tennék) tegnap is olyanokat mondott hogy " pofán ütlek" Nem egyszer mondta már hogy megszaggatja a hajam.

Nincsenek anyagi gondjaink. Megvan mindenünk, mikor mások előtt mutatkozunk szinte kínos hogy ennyire mézes-mázas meg jófejeskedik anya, meg tesóm is. Aztán mindenkit kibeszélnek, itthon meg folyton balhé van.

8 hónapja van egy barátom, akit furcsa módon kedvelnek legalábbis azt mutatják. De én elmondtam neki, hogy valójában mi is szokott lenni nálunk, és Ő azt mondta hogy ez így nincs rendjén és általában próbál valahogyan segíteni.

Volt már valaki hasonló cipőben mint én? Mit tehetnék? Néha már nem tudom sehogy sem kezelni, volt már hogy a buszon is elkezdtem sírni. Azt mondják hogy " nem értem meg" és hogy engem meg kell nevelni. Istenhívők is...15/L

2014. febr. 27. 11:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
akkor is menj koleszba,mert felnőttként(tapasztalat) rájössz hogy a jó barátok elszálltak amint elkezdődött az ő életük is, és te jó pár évvel előbb elmenekülhettél volna,de te inkább maradtál az egyetlen biztos pont mellett amit később belát az ember hogy hülyeség volt és sajnálja a nem kihasznált éveket.
2014. febr. 27. 12:56
 12/20 anonim ***** válasza:

édesem bejelölöd jelentkezel rá és csak akkor szólsz nekik róla ha már ott vagy....

tudom a lelki zsarolás megtöri az embert én is csak 16 évesen kezdtem el lázadni,de hidd el igenis el lehet szakadni csak akkor hiszi azt az ember,hogy a szülők vissza tudják tartani.Annyi ideig tart a lelki zsarolás,hogy a gyerek(mint én is) már elhiszi hogy tényleg nem tehet semmit és nem mehet el.Pedig amint ellenálltam észrevettem hogy az apám nem is tud ez ellen semmit tenni csak ordítani aztán már azt sem.Ha pedig meg akart verni mondtam oké tegye meg de akkot orvosi lelet és rendőrség lesz a vége és pont.

2014. febr. 27. 13:00
 13/20 A kérdező kommentje:

Nem hinném hogy engednének koleszbe. Ha már a 3 utcanyira lakó barátnőmhöz sem akart anya elengedni aludni, csak nehezen, akkor oda hogy engedne?

Főleg hogy az osztalyunkban volt egy buli ( én nem voltam, még csak nem is vagyok jóban azokkal akik rendezték ) és az egyik fiú ott annyira berugott, hogy ülve elaludt a széken és beverte a fejét, azóta a témán lovagol, mintha köze lenne hozzá. Az a fiú is kolis, és mindig azt hajtják hogy én befolyásolható vagyok, ezt teszem majd meg azt teszem innen ered az a szállóigéjük hogy k*rv@ leszek. Szóval a kolesz nagy valószínűséggel ugrott... Nem mennének bele.

2014. febr. 27. 13:02
 14/20 A kérdező kommentje:
Utolsó, tegnap már én is azt mondtam hogy rajta verjen meg majd úgy biztos megértem. És csak nézett, pedig előtte meg mindent mondott ... Szóval igazad lehet. De csak 15 vagyok. Gondolod hogy majd nekem hisznek? Meg mások is?
2014. febr. 27. 13:04
 15/20 anonim ***** válasza:

ha van verés nyom és lelet akkor igen.és igen a szüleid nem fognak elengedni,de pont itt van az a rész hogy ellenállsz.Aminek a lényege hogy nem leszel jó kislány és ez az a pont ahol ha csak utólag szólsz hogy másik suliba mentél nem tehetnek semmit.

Azt hiszed ha már a suliból hívod elvihetnek meg ilyesmi de tudod amelyik kutya ugat az nem harap. a testvéreid ahogy elnézem már rájöttek erre,mert ők úgy élhetnek ahogy szeretnék,most hogy már ellenállnak.

2014. febr. 27. 13:27
 16/20 anonim ***** válasza:
15 vagy de vannak bizonyos jogaid aminek ha utánanézel és jól használsz ki akkor a szüleid max dühösen nézhetnek utánad.
2014. febr. 27. 13:28
 17/20 anonim ***** válasza:
plusz ha folyton k urvának nevezned akkor azt kell mondani ez van ha ezt hiszitek az csak a ti neveléseteket tükrözi.Vagyis ha szerintük az lettél akkor ők rontottak el valamit és inkább leszel az minthogy álszent legyél.
2014. febr. 27. 13:35
 18/20 anonim ***** válasza:
még valami ha nem akar elengedni szerinted mivel állít meg? ezen elgondolkoztál már? mindig legyen nálad diktaton és ha egyszer nem bírod tovább előveszed a felvételeket és bemutatod a rendőrségen vagy ahol ezzel foglalkoznad,de ezt csak végső esetben addig ajánlom próbálj magadért kiállni.
2014. febr. 27. 13:36
 19/20 anonim ***** válasza:
fogod magad átiratkozol egy nagyvárosi iskolába és kolis leszel
2014. febr. 27. 14:45
 20/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek. De tényleg. Bocsi hogy csak most válaszolok. Ezen a diktafonon énis gondolkodtam már , sőt mindig elhatározom hogy szólok az osztályfőnökömnek.. De aztán hirtelen úgymond elkezdenek kedveskedni, ezzel teljesen osszezavarnak, és lelkiismeretfurdalásom lesz.

Csak a bátyám, ő él teljesen ellentmondásosan az ő nézeteiknek. De ő is otthon lakik ahogy a nővérem. Bátyám viszont csak aludni jár haza, dolgozik egész nap. Nővérem nem... ( Ő a legidősebb)

Magamban én eddig úgy terveztem, valahogy kibirom azt az időt míg 18 nem leszek, a tanulást meg sosem adtam fel. De nagyon félek hogy én is itthon fogok a végén ülni mint a nővérem 30 évesen. Aki még abba is beleköt ha szempillaspiral van rajtam vagy ha elviszem a rongyát (micsoda gondok).

Nem tudom mennyien irtatok, mármint hogy meñnyi komi származik különböző személytől , de köszönöm hogy tudtok tanácsot adni. Nem mertem kiírni mert féltem hogy ezt is valaki felreerti, mint egy régebbi kérdésem és leolt a sárga földig. Egy csomoan altalanositják a velem hasonló korosztályt, pedig nem mindenki olyan. Én sem, bár ezzel nem mindenki van így.

És valaki írta hogy ebből csak okulni lehet hogy milyennek nem szabad lenni szülőként. Hát én okultam belőle nem is kicsit... Viszont most akkor ez az Isten hívőség , tegnap anya a fejemhez vágta hogy ezt fel ne merjem hozni mert mások már felhoztak . Vajon miért?.. Ez nem igazi hit, mégis nekem mondják hogy hallgassák dicséretet, meg ha megtudnak hogy láttam horrorfilmet, nem tudom mi lenne. Egyszer észrevette a linket egy trailernek, és 2 órás papolas volt a Sátánról és hogy " azért neveltunk így téged hogy megovjunk az ördögtől" Na ettől a falramászok.

2014. febr. 27. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!