Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A ti szüleitek is még gyerekké...

A ti szüleitek is még gyerekként kezeltek titeket 22-23 évesen? Mikortól volt változás?

Figyelt kérdés
Én még velük élek, dolgozok teljes állásban, már vettem egy olcsó autót is, saját lakásra is gyűjtögetek, hogy legalább hitelre tudjak venni majd. Otthonra is adok le pénzt, takarítok, főzök, bevásárlok nekik.... De ezek ellenére mégis teljes mértékben gyereknek gondolnak. Szinte engedélyt kell kérnem ha elmegyek valahova hétvégén. Ha szeretnék elmenni nyaralni baráti társasággal, azt is nagyon ellenzik, mert hogy abból csak a piálás meg a züllés lesz szerintük, és hogy inkább menjek el velük nyaralni. Minden lépésemről tudni akarnak, hogy kikkel voltam és hol. Férfiakat nem hozhatok haza, több éves kapcsolat után sem a barátomat. És ha mesélek nekik a terveimről, céljaimról a jövőben, akkor általában lenézően kinevetnek. Például a gyerekvállalás téma az egyik amire így reagálnak. Amikor közöltem hogy 25 éves korom körül már szeretnék babát, akkor anyukám kinevetett hogy még magam is gyerek vagyok, meg leszek addigra is, apukám meg fel volt háborodva hogy hogyan jut eszembe ilyen hülyeség.
2014. febr. 23. 23:29
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Nálunk sem az van, hogy engedélyt kéne kérnem bármire. De pl. nem tölthetek házon kívül egy éjszakát, mondjuk egy férfival, mert juj. Haza végképp nem vihetném. Pár éve rosszul lettem a buszon, megállt, én ki friss levegőre. Nénike a buszról, ó, neki se használt a dedalon utazási rosszullét ellen, mikor terhes volt. anyu: Ő nem terhes, d olyan hangsúllyal, mintha tini lennék. 30on felül voltam..másik a keresztanyám, aki, mikor 28 évesen elmentem másik városb, azt hitte, hogy éhezni, meg fázni fogok. De anyukám is (a keresztanyám húga) inkább úg kezel gyerekként, hogy én semmit se vagyok képes megcsinálni, egy sütit megsütni, gumit nadrágba bevarrni, ilyesmi. De ez egész életünkben így volt, azt hallgattuk a tesómmal, h. X milyen ügyes, ha mi akartunk valamit, ti ehhet nem értetekm.
2014. febr. 24. 19:10
 22/24 anonim ***** válasza:
hát ez ismerős amit írsz..addig míg otthon laksz, utána is de akkor már örülni fogsz neki. Én nemrég tudtam csak elköltözni otthonról 28 éves vagyok és anyum még az utolsó napokban is mikor otthon voltam folyamatosan ok nélkül csesztetett, valamibe mindig belekötött, ha nem volt indok ő akkor is talált valamit amivel veszekedhessen. Ha páromnál voltunk és ott aludtam akkor mindig az volt a baja hogy sose vagyok otthon, ha otthon voltam párommal akkor meg hogy felzabáljuk a hűtőt, meg kupizunk stb...mindig szidott hogy sose fogok talpra állni, meg ingyenélő vagyok..karácsony előtt berágtam, párommal fogtuk a cuccunkat és összebútoroztunk...párom hozta a gyerekét én meg karácsonykor bejelentettem, hogy babát várok szóval felpörgettem gyors az eseményeket...így utólag azt mondom sokkal hamarabb kellett volna, neked is ezt tudom tanácsolni ha megoldható valahogy,mert ez változni nem fog. Mivel a gyerekük vagy nem fognak másként tekinteni rád...most hogy eljöttem most meg örül anyum ha néha hazamegyek és mondogatja hogy milyen rossz neki egyedül, hogy én is meg tesóm is otthagytuk...nekem is jó most ha gyerekként kezel, mert mikor hazamegyek mindig jó kis kajával vár...:)
2014. febr. 25. 01:13
 23/24 anonim ***** válasza:
Azt is kajával várják, akit nem kezelnek gyerekként... Azt nem várják kajával, akinek szarnak a fejére...
2014. febr. 25. 20:34
 24/24 anonim ***** válasza:

5. válaszoló! Én majdnem megkönnyeztem, amit írtál, nagyon sajnálom! :(

A kérdésre válaszolva: Nem, nagyjából 16 éves korom óta sokkal lazábban kezelnek, kaptam némi szabad teret, önállóságot. Soha nem mondták meg, mit tegyek, de ha tanácsot kértem, adtak. Szerintem ez a normális. Kíváncsiak voltak minden barátomra, az összes páromat nyitottan fogadták, pedig volt egy-két érdekes srác. Most 24 éves vagyok, elköltöztem a férjemmel külön lakásba, de ugyanúgy szeretem őket, mint ezelőtt, a régi szoros kapcsolat is megmaradt. A túl szoros gyeplő mindig ellenérzést vált ki a fiatalokból. Ha egyszer gyerekünk lesz, ugyanígy fogom őket nevelni, mint ahogyan engem a szüleim.

2014. febr. 25. 20:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!