A ti szüleitek is még gyerekként kezeltek titeket 22-23
évesen? Mikortól volt változás?
Figyelt kérdés
Én még velük élek, dolgozok teljes állásban, már vettem egy olcsó autót is, saját lakásra is gyűjtögetek, hogy legalább hitelre tudjak venni majd. Otthonra is adok le pénzt, takarítok, főzök, bevásárlok nekik.... De ezek ellenére mégis teljes mértékben gyereknek gondolnak. Szinte engedélyt kell kérnem ha elmegyek valahova hétvégén. Ha szeretnék elmenni nyaralni baráti társasággal, azt is nagyon ellenzik, mert hogy abból csak a piálás meg a züllés lesz szerintük, és hogy inkább menjek el velük nyaralni. Minden lépésemről tudni akarnak, hogy kikkel voltam és hol. Férfiakat nem hozhatok haza, több éves kapcsolat után sem a barátomat. És ha mesélek nekik a terveimről, céljaimról a jövőben, akkor általában lenézően kinevetnek. Például a gyerekvállalás téma az egyik amire így reagálnak. Amikor közöltem hogy 25 éves korom körül már szeretnék babát, akkor anyukám kinevetett hogy még magam is gyerek vagyok, meg leszek addigra is, apukám meg fel volt háborodva hogy hogyan jut eszembe ilyen hülyeség.
Oda mentem és addig, ahova és ameddig akartam. Csak szólni kellett, hogy ne aggódjanak. Viszont ha otthon voltam, akkor este 10 után jött a parancs, hogy menjek aludni, mert nem tudok másnap felkelni.
2014. febr. 23. 23:40
2/24 anonim válasza:
Engem nem mert 22 évesen már nem laktam a szüleimmel.
2014. febr. 23. 23:48
3/24 anonim válasza:
Még 27 évesen is, vannak ilyen szülök.
2014. febr. 23. 23:49
4/24 anonim válasza:
25 évesen még mindig úgy kezelnek, pedig együtt sem élünk, és annak ellenére, hogy sosem támogattak semmiben, most ők számíthatnak rám, ha kell, anyagilag is...
De azért kussoljak, mert a gyereknek tisztelnie kell mindenható szüleit. Hát ez van.
2014. febr. 23. 23:59
5/24 anonim válasza:
Sajnos nem érték meg a szüleim a 22. születésnapom :(
2014. febr. 24. 00:01
6/24 anonim válasza:
Még 36 évesen is. A húgom 34. Mindketten feleségek és édesanyák vagyunk, saját családdal, karrierrel, másik városban. 18-20 éves korunktól nem lakunk otthon.
A szüleinknek mi vagyunk a kislányai örökre.
Apám leb@...ott, amiért becsípve és hajnalban mentem haza a 15 éves gimis osztálytalálkozónkról (mivel én másik városba költöztem, náluk aludtam). Lehet számolni :))))
2014. febr. 24. 00:03
7/24 anonim válasza:
Szia!
Lányokat nehezebben engednek el a szülők :)
Nos itt az ideje hogy a sarkadra állj és azt csinálj amit akarsz,ne kérdezd meg hogy hazavinnéd a pasid,csak vidd haza és mutassad be nekik és kész.
Az a baj hogy hagyod magad,igaz tényleg még fiatal vagy ,de a szülők is képesek túlzásba esni.
Amúgy van egy csomó lány ismerősöm aki 25 év körül és elött is szült.Szóval ezen nincs mit nevetni.Ha valamit meg komolyan akarsz és otthon ellenzik akkor ints be nekik és kész.Ez a felnövés része,meg kell tenni a lépéseket hogy a szüleid megértség hogy ők már nem irányítanak.NAgy lány vagy már barátod is van.Ne parázz és vidd haza!Ha nem teszed meg akkor ennek addig nem lesz vége amíg el nem költözöl.
Én nem tagadom 28 vagyok,szülői házban ami elég nagy,de az ősök néha még mindig a pici fiuknak képzelnek,ilyenkor kapnak egy hideg zuhanyt hogy térjenek észhez :)
2014. febr. 24. 00:14
8/24 anonim válasza:
Még 30-on felül is...
2014. febr. 24. 00:49
9/24 anonim válasza:
Anyám (apám elhagyott minket gyerekkoromban) kb. 17 éves korom után kezdett el felnőttként kezelni. Jövőhónapban leszek 20, mindenben kikéri a véleményem, sőt kb. az én szavam dönt, pedig még tanulok. Nem mintha probléma lenne, mert kb. ugyan azt gondoljuk mindenről. Minden esetre érdekes. Én minden esetre ennek nagyon örülök.
2014. febr. 24. 00:50
10/24 anonim válasza:
20 éves vagyok, itthon lakok és főiskolára járok. Nem kezelnek gyerekként. Nem kell beszámolnom, hogy mikor, hova megyek, már 16 évesen elengedtek barátokkal a Balatonra egy hétre (ismerik és szeretik a barátaimat, ezért nem volt probléma). Mióta jogsim van (17. szülinapom után 2 hónappal a kezemben volt) vihetem az autót, ha megyek valahova, nem kell engedélyt kéri, stb. Én csak nyáron szoktam nyáriunkát vállalni, a keresetemet megtarthatom, nem kell belőle "hazaadnom". Nemrég kaptam egy nagyobb összeget, ami életbiztosításból és fundamentából gyűlt össze, ez lesz az indulótőkém, ha elköltözök (kb. jövő ilyenkor). A pénz a számlámon van, de rámbízták, tudják, hogy nem költöm el hülyeségekre. Szóval nem, egyáltalán nem kezelnek gyerekként, és hangoztatni is szokták, hogy büszkék rá, hogy ilyen felnőtt nőt neveltek belőlem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!