Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A ti szüleitek is még gyerekké...

A ti szüleitek is még gyerekként kezeltek titeket 22-23 évesen? Mikortól volt változás?

Figyelt kérdés
Én még velük élek, dolgozok teljes állásban, már vettem egy olcsó autót is, saját lakásra is gyűjtögetek, hogy legalább hitelre tudjak venni majd. Otthonra is adok le pénzt, takarítok, főzök, bevásárlok nekik.... De ezek ellenére mégis teljes mértékben gyereknek gondolnak. Szinte engedélyt kell kérnem ha elmegyek valahova hétvégén. Ha szeretnék elmenni nyaralni baráti társasággal, azt is nagyon ellenzik, mert hogy abból csak a piálás meg a züllés lesz szerintük, és hogy inkább menjek el velük nyaralni. Minden lépésemről tudni akarnak, hogy kikkel voltam és hol. Férfiakat nem hozhatok haza, több éves kapcsolat után sem a barátomat. És ha mesélek nekik a terveimről, céljaimról a jövőben, akkor általában lenézően kinevetnek. Például a gyerekvállalás téma az egyik amire így reagálnak. Amikor közöltem hogy 25 éves korom körül már szeretnék babát, akkor anyukám kinevetett hogy még magam is gyerek vagyok, meg leszek addigra is, apukám meg fel volt háborodva hogy hogyan jut eszembe ilyen hülyeség.
2014. febr. 23. 23:29
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
19 évesen elköltöztem az egyetem miatt, úgy 23 évesen meg önállósodtam anyagilag. 25 évesen meg férjhez mentem. Azóta is persze próbálnak gyerekként kezelni, de már évek óta mondom, hogy jaj hagyjál már és kész. De pl. a gyerekvállalásra már szinte ők akarnak rábeszélni 2-3 éve. Most vagyok 26.
2014. febr. 24. 01:24
 12/24 anonim ***** válasza:
51%
Azért azt megértem, hogy a szüleid a gyerek témán kiakadtak. 23 éves vagy és 25 körül szeretnél szülni? Most is 25 körül vagy. Házasság, eljegyzés már szervezés alatt van talán?
2014. febr. 24. 01:40
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

OFF:

12. a gyerek nemcsak házasságban tud megfoganni, szerencsére.

ON:

Elköltöztem a suli miatt 18 évesen, most 22 leszek, van fix állásom, heti 1x 1 napra hazalátogatok. De maradt a gyerekként kezelés. Ha otthon vagyok és akkor találkozom a barátaimmal, akkor engedélyt nem kell kérnem, de azt meg kell mondanom, mire érek haza. Ez csak nappal működik. Ha véletlenül úgy alakulna, hogy esti a program, akkor szerintem ugyanúgy engedélyt kellene kérnem és éjjel még értem is jönnének és nem a kényelmem miatt... Ami persze jó is, mert egyedül félek, de mondjuk azért kicsit ciki is. :)

Múlt hónapban úgy nézett ki, terhes vagyok. Na aggódtam is, hogy hány szívrohamot fognak otthon kapni, hogy gyereknek gyereket, stb.

Két éve kaptam adóbevallásos papírt a diákszövetkezettől, felbontották otthon és mondja anyu, hogy majd akkor apa is aláírja. Hát mondom aztán minek írná alá? Hát mert hogy a gondviselő... De mondom az csak 18. alatt van, mert hogy felnőtt vagyok, úgy amúgy jogilag, annak ellenére, hogy akkor még tőlük kaptam a pénzem nagy részét. Szóval nem olyan durva a helyzet, nem telefonál utánam naponta többször, mit csinálok, kivel vagyok, de azért érzem, hogy nem tekintenek felnőttnek (talán apu inkább tekint felnőttnek, mint gyereknek). Múltkor is vmin összekülönböztünk anyuval és elhagyta egy ilyen mondat a száját: "A felnőttek ezt jobban tudják." :D Szóval értsem úgy én még gyerek vagyok a politikához, stb. Remek! :D

Nem tudom mikor fog ez változni, remélem azért ha gyerekem lesz már nem lesz ilyen durva a helyzet..

2014. febr. 24. 07:31
 14/24 anonim ***** válasza:
51%

Nos a gyereknek nézés nem csak abból adódik hogy engedélyt kell kérni :)

Ha teljesen önálló vagy még akkor is képesek gyereknek nézni,de ezek apróságokban bizonyulnak meg és nem olyanban hogy te most nem mehetsz ide vagy oda.

2014. febr. 24. 07:37
 15/24 anonim ***** válasza:
Anyukám 2 hónappal a 19. születésnapja előtt szült engem, apukám akkor 21 volt. Úgy 19-20 éves koromtáján, mikor nyilvánvalóan fogyatékosnak néztek, akkor mindig mondtam, hogy ja persze, te meg már férjhez mentél, gyereket szültél, de én meg olyan hülye vagyok szerinted, hogy ennyit se tudok eldönteni? Vagy kicsit később: mikor te ennyi idős voltál már 5 éves gyereked volt, szerinted én nem tudom eldönteni, hogy kivel járjak? stb
2014. febr. 24. 10:44
 16/24 anonim ***** válasza:

Szerintem apám még 50 évesen is úgy akarna majd kezelni, mint egy 8 évest.

Anyu viszont rendesen, felnőttként kezel.

2014. febr. 24. 10:53
 17/24 anonim ***** válasza:

Sok ilyen szülő van, nekik mindig gyerek maradsz , mert nem hiszik el hogy valaha másképp lesz.

Mármint hogy elköltözöl stb.

Engem addig kezeltek úgy amíg az akkor 5 éves kapcsolatommal 22 évesen el nem költöztünk a ( mostmár) férjemmel.

2014. febr. 24. 11:12
 18/24 anonim ***** válasza:
Ez sosem fog valtozni remelem tudod... de amig anyaddal elsz addig az ö jatekszabalyaik vannak ervenyben minden mit csinalsz... legjobb megoldas hogy elköltözöl.
2014. febr. 24. 11:40
 19/24 anonim ***** válasza:
Még 25 évesen is. Sőt, sokszor még a 33 éves bátyámat is. Mondjuk ő nem lakik nálunk, de én sajnos még nem tudok külön költözni.
2014. febr. 24. 12:17
 20/24 anonim ***** válasza:
Tényleg vannak ilyen szülők sajnos :/ ! Jó példa erre az én anyám . 21 éves koromban eljöttem tőle / városomból Bp-re .Már 33 éves leszek ,gyerekem (3.-os ) ,párom van ,de anyám még mindig gyereknek tart .Páromat nem kedveli ,mert ő nem ilyet képzelt el ,holott örülhetne ,hogy tökéletesen megvagyunk a párommal .Persze ha ezt a szemébe mondanám még ő játszaná a sértődöttet . Sajnos elég sok mindenbe beleszól(na) ha hagynám ,legyen ez takarítás ;gyereknevelés bármi .. Amit én csinálok nem jó ,csak amit ő .Stb . Ha látogatóba megyünk hozzá ,megsértődik ha a barátokkal is találkozom akkor stb .. 2 naponta hív telefonon ,ha nem veszem fel egyből sértődés .. -.- Szóval ez van . Kérdező .. készülj föl ,kutyából nem lesz szalonna .. A te édesanyád sem fog már változni !
2014. febr. 24. 14:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!