Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Utalok otthon elni, egyszeruen...

Utalok otthon elni, egyszeruen tonkretesznek a szuleim. Mit csinaljak?

Figyelt kérdés
Meg kiskoru vagyok, de egy pokol az eletem itt. Hol kezdhetnek uj eletet? Nagyon sok mindenen mentem keresztul es betelt a pohar.
2014. febr. 23. 14:38
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

találj magadnak rendszeres elfoglaltságot, pl íratkozz be festő, vagy műkörmös, akármilyen tanfolyamra arra úgy is el kell majd engedniük, addig sem vagy otthon

vagy járj sportra (aerobick órákra) vagy tanulj táncot, egy rakás minden van, amivel ellóghatsz otthonról

ha ügyes vagy azt is megtudod szervezni, hogy már csak aludni járj haza

2014. márc. 9. 10:54
 12/13 anonim ***** válasza:

*ja meg ott van még ilyenek, hogy nagyszülők látogatása, meg szomszédban segíteni főzni, vagy kertészkedni, vagy valakinek a kutyáját sétáltatni

légy hát kreatív!

2014. márc. 9. 10:56
 13/13 anonim ***** válasza:

Rokonhoz (esetleg más megbízható felnőtthöz) mehetsz, ha fogad Téged. A szüleid beleegyezése, engedélye nem kell (16 éves kortól), de a gyámhatóság engedélye igen. A gyámhatóság dönt, meghallgat Téged is, a Téged fogadni hajlandó felnőttet is, szüleidet is. Maga a döntés a gyámhatóság kezében van, de a Te érdekeidet kell nézniük.

Ha nincs, aki önként fogadjon, akkor is fordulhatsz a gyámhatósághoz, akkor megpróbálnak először valami kedvező megoldást (rokont felkérni, figyelmeztetni). Azt nem tudom pontosan, hogy megy az egész, de 17 évesen gyakorlatilag már döntő szavad van a saját sorsodban, nagyon erősen számít a Te akaratod. Attól nem kell félned, hogy a Te saját akaratod ellenére csinálnak Veled valamit.

Sajnos tapasztalatom nincs abban, hogy a valóságban hogy mennek ezek az ügyek. Vannak ingyenes névtelen telefonok, ahol többet tudnak mondani arról, milyen lehetőségek vannak. Névtelenül is felhívhatod őket, sőt akkor is, ha nincs konkrét kérdésed, csak beszélgetni akarsz.

[link]

[link]

2014. márc. 9. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!