Meddig kell eltartanom az "óriás csecsemő" gyermekemet és meddig kell tűrnöm neki?
Aha...szóval most panaszkodsz, mert órásicsecsemőt neveltél.
Kicsi gyerek korától önálóságra kellett volna nevelni és önbizalmat sugározni felé. Most 21 évesen járná a világot, csajozna, dolgozna, lenne önbizalma és nem a te szoknyádon akarna üdülni.
Azt kaptad, amiért megdolgoztál 21 éven át. Nagyon kevés gyerek születik pszichopatának - arról már tudnál, mert nem élnél. A többi pedig a mindig a nevelés csődje és a szülő hibája. Azért mondom, hogy te tudd, és mások okuljanak belőle.
Egyébként pedig egyszerűen ki kell dobni. Kijelenteni a lakcímről és kitenni a szűrét. Ha bármit is megrongál, vagy bántalmaz téged, akkor azonnal feljelentést tenni ellene a rendőrségen. Nyugi, a perhez kapsz kirendelt védőt.
Kedves kerdező, ne haragudj de szerintem nem a gyerekeid a hibasak hanem Te. Hogy lehettel ekkora bal*asz?
Egy normalis csaladban ez nem fordulhat elő, hogy egy gyerek kezet emel a szüleire. Az agressziot toled lathatta vagy a csaladtol tanulhatta. Szerintem nem volt tul okos dontes kitenni az idosebb fiad, sot, nem is ertem az egesz sztorit. Figyelj, szerintem ezzel mar elkestel hogy megneveld 21 evesen. Kiesett a kezedbol az iranyitas ennyi. Valoszinu a gyereknek sincs sok esze. Nem hiszem hogy munkat fog talalni. Ha nem tudsz leulni a gyerekkel es megbeszelni a dolgokat ertelmesen, akkor nincs megoldas. Nem raijsezteni kell, hanem meggyozni. Nem fenyegetni hanem megertetni vele a dolgokat. De nem adok sok eselyt ennek az egesznek ha nalatok jelen van az eroszak a csakadban. Leginkabb azt kellene megertetned a gyerekkel hogy menjen el es kezdjen uj eletet kulonben olyan lesz mint Te, aki a 21 eves fiatol fel.
Ha a jogrol beszelsz: amennyiben a lakas a Te neveden van, a fiadat barmikor kijelentheted. Bar ez sem ertem hogy johet szoba. Valoszinuleg en lehetek halas a sorsnak hogy jo nevelest kaptam. Sajnalom tenyleg, de... Mondjuk mar azt sem ertem, ha nem vagytok valami penzesek, minek vallaltatok be ennyi gyereket? Ahhh, az egesz dolog ugy ahogy van fura.
Én nem tudom, hogy ez mostanában honnan jön a kamaszoknál/fiataloknál, de egyre több szülőnek pont ugyanez a gondja: a "gyereke" úgy gondolja, hogy most se kerül többe az eltartása, nem ő akart megszületni, stb, tehát a szülei tartsák el.
Ennyi idősen (sőt idősebben!) sem jut eszükbe dolgozni menni. Inkább még le is nézik azt, aki munkát keres, naponta eljár dolgozni, és nem a bulizás meg a csajozás/pasizás tölti ki az életét.
Nem gondolom, hogy ennyi szülő van, aki arra neveli a gyerekét, hogy jajj kicsi bogaram, csak egy szalmaszálat keresztbe ne tegyél, majd mi eltartunk, aztán hirtelen megvilágosodnak, hogy mégis csak dolgozni kéne menni.
Mint annyi mindent, ezt is egymástól "tanulják el". Baromira nem érdekli őket, hogy mit mondanak vagy akarnak a szüleik, mennek a saját fejük után, elvégre nekik jogaik vannak, kötelezettségeik nincsenek.
Ha a kedves apa a megfelelő pillanatban elhelyezi orcájukon azt a bizonyos makarenkói pofont, nagyon is megérdemelten, akkor ők már nem megszeppennek, hanem rohannak feljelenteni.
Az nem egy rossz gondolat, hogy kirakjátok...
A muszáj nagy úr.
Kedves Válaszolók!
Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek aki a véleményét megírta, de részemről le szeretném zárni ezt a témát. Ezért kérem, hogy ne reagáljanak továbbiakban erre a kérdésre. Hasznosak voltak a válaszok, sokat tanultam belőle. A probléma azonban úgy tűnik hála Istennek megoldódott. Majdnem tragédiába torkollott az utolsó családi veszekedés. Külső szakemberek bevonásával sikerült megbeszélni a dolgot. Átértékeltem én is az életemet. Hét év hadakozás után úgy érzem sikerült visszakapnom a fiamat, akivel az utóbbi években teljesen elhidegültünk egymástól. Közben munkát is talált. Most hétfőn kezd. Nem kamu témában kértem segítséget. Egy héttel ezelőtt még én is teljesen kilátástalannak láttam az egész helyzetet. Azonban rájöttem, hogy félreismertem őt. Új életet szeretne kezdeni. Lettek céljai. Most már nem szeretném, ha elmenne. Közösen megoldjuk. Mindent meg lehet oldani, ha akarjuk.
Szép napot kívánok mindenkinek!
És hipp-hopp megoldódott minden! A fiú beiratkozott hittanra, az apa rajott arra hogy valojaban az etesz elete egy hazugsag volt, a legutolso veszekedes majdnem tragediaba torkollott, a fiu majdnem elvagta a luzer apa torkat, de ahogy a kes atvagta a nyakat, eszebe jutott hogy nem jo amit csinal, szoval felnyitotta a szemet, bocsanatot kert, es igy szolt: Apa, Anya, ujra vannak celjaim! Megtalaltam a celomat! Megtalaltam!!! Jaj de gyonyoru is ez az egesz! Gratulalok!
Full kamusok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!