Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti ezek után foglalkoznátok...

Ti ezek után foglalkoznátok még a családdal? Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Ha a szüleitek világ életedben a kisebb testvéreddel kivételeztek volna mindketten, ha az egész gyerekkorod úgy telt volna, hogy a szüleid folyton csak a testvéred szeretetéért harcoltak volna, te meg le voltál ejtve, ha örökké csak te lennél a család fekete báránya... Ha olyan házban kellett volna felnőnöd, hogy a testvérednek már nagyon korán drog- és alkoholproblémái lettek volna, rendőrségi ügyek, eltünögetések (hogy a szüleitek napokig nem tudják, hol a kiskorú gyerekük), sötét alakok idehozása a család otthonába... Ha az elrontott testvéred miatt még wc-re is csak úgy mehetsz ki, hogy bezárod a szobád, különben ellopja az ékszereid, ruháid; ha a testvéred senkire nem hallgat, azt csinál a házban, a szüleid pénzével, a szüleid házával, a szüleid kocsijával, amit csak akar, de persze soha egy kézmozdítást nem segít semmiben; ha a szüleid 18 éves kora után is adagolják neki a rengeteg pénzt márkás holmikra, cigire, bulikra, tőled meg minden segítséget megvonnak, mondván "felnőtt vagy, csinálj, amit akarsz, nekünk ottvan a testvéred is!". Ha a testvéred idehozná a 20 évvel idősebb párját, aki ugyanilyen ember, ha a testvéred párja megenné folyamatosan előled az ételt, amiért a te szüleid dolgoznak meg, ha ez az illető is 35-ön túl is képes lenne a szüleiddel eltartatni magát félig-meddig, míg téged a szüleid az utcára akarnak tenni, mondván, ők nem fognak ennyi embert "eltartani"... És mindennek fejében a szüleid semmit sem tennének a helyzet ellen, csak a vállukat vonogatnák, tönkretették az egész gyerekkorod a szörnyű testvéreddel és az ő imádatával, mégis mindig csakis te lennél a rossz és a hibás mindenben: te foglalkoznál a költözés után ezzel a családdal? Te nem tagadnád le szíved szerint azt, hogy egyáltalán léteznek?
2014. febr. 14. 10:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
És mit szeretnél, mi történjen?
2014. febr. 14. 12:17
 12/17 anonim ***** válasza:
77%

5 vagyok.

Ahhoz, hogy felnőtté válj akárhány éves is vagy, hátra kell hagyni a rossz gyerekkorodat. Meg kell tanulni, kizárólag magadra mutatni, amikor mutogatni kell. Van egy pont az ember életében, amikor már nem a szülei hibája az ember sorsa.

Szerinted nekem jó gyerekkorom volt? Anyám apám alkoholisták voltak. Pénz rengeteg, nekik. Nekem egy váltás ruhám sem volt, mindig ugyanabba jártam. A nővérem volt a befutó mindig, mert tehetséges művész volt, meg jól tanult, én meg egy kis senki voltam akinek naponta elmondta az apja 2.5 órában, hogy vesztes, és soha semmire nem fogja vinni az életben. Soha senki nem fogja szeretni, stb stb stb.

Nővérem persze jól elvolt mert körülrajongták.

Mára tudod mi a helyzet? Nővérem a mai napig nem tud meghozni egy önálló döntést se egyedül, mindig rá van utalva valakire. Igaz a diplomának köszönhetően állami cégnél dolgozik szerintem gagyi munkát 120000-ért.

Én nem néztem senkit, 19 évesen elköltöztem nő létemre otthonról. Mára havi 3-at hazaviszek, van két gyerekem, és pont le..rom, hogy milyenek voltak velem anyuék annó.

Mára ez is rendeződött, igaz költözés után 7 évembe telt, amíg sajnáltam magam úgy ahogy most te teszed. Felejtsd el, és vállalj felelősséget a saját életedért.

Basszus. Ha híd alatt kell laknod, az miért a szüleid hibája lesz? Vagy miért húgodé? Állj fel, és nézz szembe a saját életeddel.

Ha híd alá kell költöznöd, akkor nyilván vagy rosszul, vagy egyáltalán nem keresel pénzt, se a barátnőd.

Szedd össze magad, hagyd az önsajnálatot, mert ha beleragadsz abba a szutyokba amibe vagy, akkor tényleg egy hajléktalan szállón fogsz kikötni.

A legnagyobb jóindulattal írtam ezt a kis ébresztőt.

2014. febr. 14. 12:34
 13/17 anonim ***** válasza:
64%
Kövesd te is a tesód életét. Költöztess oda pár embert.
2014. febr. 14. 12:49
 14/17 anonim ***** válasza:
90%

Nem hibáztathatod majd mindenért a rossz gyerekkorod. Lépj tovább.

Egyébként az ennyire "durva" történetek nekem mindig gyanúsak. Meghallgatnám a másik testvért, a szülőket is.

2014. febr. 14. 12:52
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Én elfelejteném, hogy léteznek, feléjük se néznék többet.
2014. febr. 14. 12:58
 16/17 anonim ***** válasza:
79%
én biztosan nem foglalkoznék velük. Ne foglalkozz a gyerekkoroddal. Álj a talpadra, felnőtt nő vagy. Van munka helyed? Párodnak? Ha igen, kezdjetek el gyűjtögetni egy közös lakásra minél előbb. Semmi értelme abban a házban maradnod. Pároddal alakítsátok ki a saját életeteket.
2014. febr. 14. 13:20
 17/17 A kérdező kommentje:
Nem tisztán az a baj, hogy a gyerekkoromban ragadtam volna, hanem a jelenbéli problémák... Mindig csak a hgom lehet a jó, a húgom lehet a kedves, anyámat nekem kb úgy kell üldöznöm, hogy napi 2 szót szóljon hozzám, de a húgommal meg épp ellenkezőleg viselkedik, neki mindig keresi a társaságát, beszélgetnek, együtt sétáltatják a kutyát stb. Ha megy vásárolni, őt hívja magával, de ha én megyek vásárolni a párommal, akkor elvárja, hogy elvigyük ingyen, a párom kocsijával, autópálya matricájával stb. De ő meg a húgomékra költi a pénzét és nekik adja a kocsiját. Mindig csak a húgom pasija lehet a jó (pedig egy léhűtő, közel a negyvenhez az anyós nyakán élni?! ő mossa még a ruháit is neki, hitelei, tartozásai vannak, mégis őket támogatja anyám), a húgom háziállata a kedves, cuki, az enyémet csak terrorizálni tudják, emiatt szegénykémnek labilis a viselkedése, a húgom a szebb szerintük, engem csak kritizálni tudnak (ez érdekes pont, mert mások szerint pont, hogy én vagyok a szebb), anyám egy héten 5x elmondja, hogy ez milyen rosszul áll, az milyen hülyén néz ki rajtam, ilyen csúnya vagyok, olyan csúnya vagyok. Persze a húgom a kis szent...
2014. febr. 14. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!