Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti ezek után foglalkoznátok...

Ti ezek után foglalkoznátok még a családdal? Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Ha a szüleitek világ életedben a kisebb testvéreddel kivételeztek volna mindketten, ha az egész gyerekkorod úgy telt volna, hogy a szüleid folyton csak a testvéred szeretetéért harcoltak volna, te meg le voltál ejtve, ha örökké csak te lennél a család fekete báránya... Ha olyan házban kellett volna felnőnöd, hogy a testvérednek már nagyon korán drog- és alkoholproblémái lettek volna, rendőrségi ügyek, eltünögetések (hogy a szüleitek napokig nem tudják, hol a kiskorú gyerekük), sötét alakok idehozása a család otthonába... Ha az elrontott testvéred miatt még wc-re is csak úgy mehetsz ki, hogy bezárod a szobád, különben ellopja az ékszereid, ruháid; ha a testvéred senkire nem hallgat, azt csinál a házban, a szüleid pénzével, a szüleid házával, a szüleid kocsijával, amit csak akar, de persze soha egy kézmozdítást nem segít semmiben; ha a szüleid 18 éves kora után is adagolják neki a rengeteg pénzt márkás holmikra, cigire, bulikra, tőled meg minden segítséget megvonnak, mondván "felnőtt vagy, csinálj, amit akarsz, nekünk ottvan a testvéred is!". Ha a testvéred idehozná a 20 évvel idősebb párját, aki ugyanilyen ember, ha a testvéred párja megenné folyamatosan előled az ételt, amiért a te szüleid dolgoznak meg, ha ez az illető is 35-ön túl is képes lenne a szüleiddel eltartatni magát félig-meddig, míg téged a szüleid az utcára akarnak tenni, mondván, ők nem fognak ennyi embert "eltartani"... És mindennek fejében a szüleid semmit sem tennének a helyzet ellen, csak a vállukat vonogatnák, tönkretették az egész gyerekkorod a szörnyű testvéreddel és az ő imádatával, mégis mindig csakis te lennél a rossz és a hibás mindenben: te foglalkoznál a költözés után ezzel a családdal? Te nem tagadnád le szíved szerint azt, hogy egyáltalán léteznek?
2014. febr. 14. 10:42
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
18%
Mákszemnyit irigy vagy a testveredre. Feleslegesen terheled vele az életedet.
2014. febr. 14. 10:49
 2/17 anonim ***** válasza:
17%

Ne haragudj, de a feléig bírtam kb. olvasni, mert teleírod felesleges, érdektelen dolgokkal a kérdésedet...

Szóval nem igazán jöttem rá, mit akarsz, de szerintem a saját életeddel kellene foglalkoznod inkább, nem a testvéredet gyűlölni.

2014. febr. 14. 11:00
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Amit nem értek: A tesód elmúlt 18 éves, de a 20 évvel idősebb barátja 35? Ez hogy van?

Keress munkát és költözz el, ha nem érzed jól magad.

2014. febr. 14. 11:03
 4/17 A kérdező kommentje:
35-ön túl... a konkrét korát nem írtam le.
2014. febr. 14. 11:11
 5/17 anonim ***** válasza:
90%

Hagyd a fenébe őket. Ha eddig nem álltak melletted, akkor már ne tegyék, viszont segítséget se kérjenek tőled.

A tesód életét is épp úgy tönkretették mint a tiédet, csak te szerencsésebb voltál, még akkor is ha nem ebből a szemszögből nézted eddig.

Ha téged ajnároznak, ha neked nyalják a segged reggeltől estig, ha neked nem kell megküzdened semmiért, ha téged tartanak el amíg világ a világ, akkor te mára épp úgy mint most a tesód, egy emberi roncs leszel.

Egy drogos semmirekellő akárki, akinek se normális élete, se normális kapcsolata nincs. Még mindig úgy látod, hogy erre lett volna szükséged? Szerintem bocs hogy ilyet írok, de elmebeteg szüleid a tesód életét tették csak tönkre igazán. Örülj, hogy egy kis testvérféltékenységgel megúsztad.

2014. febr. 14. 11:27
 6/17 anonim ***** válasza:
85%
Te dilis vagy? Neked ez még kérdés? Úgy ejteném le őket minden lelkiismeret furdalás nélkül hogy csak na. Aztán mikor jönnek kuncsorogni mondanám , hogy ott a testvérem majd az segít aztán ördögi vigyorral nézném ahogy tönkremennek.
2014. febr. 14. 11:34
 7/17 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló! Lehet,hogy igazad van, csak ez jelenleg elég sovány vigasznak tűnik, miközben a húgom a pénzükön márkás cuccokat vásárol, csavarog állandóan, kifizetik neki a drága tandíjat az egyetemre, amit úgysem végez el, nekem meg egyetem alatt semmit sem vettek meg, mióta pedig itt a pasija is, aki még nekem is majdnem az apám lehetne, azóta a pasi hátsója is ki van nyalva, mi meg a párommal (aki mindig ugrott, ha segíteni kellett a szüleimnek), mi azt sem tudjuk, hol fogunk lakni fél év múlva (mert engem ugye ki akarnak dobni innen, meg hát magamtól sem szívesen maradok már), és nem tudjuk, nem kerülünk-e a híd alá később. Mikor meg erre panaszkodok, csak azt hajtogatja anyám, hogy más is megoldja valahogy, neki ott a húgom, akit támogatnia kell (persze, márkás dolgokkal, saját autóval meg hasonlókkal, amit én sosem kaptam meg). Már ott tartunk, hogy a húgom pasija (aki kb 3 embernyi kaját megeszik) felzabál itthon mindent, én meg magamra főzök a saját pénzemből, azért, mert nem jut nekem, míg egy vadidegen a szüleimét eszi. Furcsa...

Ja, és ha szólni merek rájuk valamit is, akkor el vagyok mondva mindenféle szemétnek.

2014. febr. 14. 11:34
 8/17 A kérdező kommentje:
Az előzőt az 5-ösnek címeztem. :)
2014. febr. 14. 11:35
 9/17 anonim ***** válasza:
90%
Ha ilyen szörnyű egy sorsod van, akkor miért nem költözöl el??
2014. febr. 14. 11:40
 10/17 anonim ***** válasza:
69%
Hát inkább a híd alá mennék mint ott lakjak.....
2014. febr. 14. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!