Hogyan kezeljem a kialakult családi helyzetet?
Megint èn,szeintem ne ezt mutasd meg neki,mert lehet azèrt fog veazekedni,hogy "ide ilyeneket"irsz!
Irj neki egy levelet!Èn nem hinnèm azt hogy ne gondolkozna el,ès ne törne meg,ha ilyen formàban megirsz mindent! Mèg èn is meghatódtam! :)
Elolvastam, és sajnos nagyon is elképzelhető, hogy anyukádnál ez már nem szimpla stresszhatás, hanem betegség. Egyedül valószínűleg nem is fog tudni megbirkózni vele, és baráti/családi segítséggel sem nagyon... a probléma az, hogy nem igazán akar majd magától elmenni semmilyen szakemberhez, hiszen még a kapcsolatotok javításától is elzárkózik. De valahogy még is meg kell győzni, vagy legalább megpróbálni. Nehéz lesz, de ez a legtöbb, amit érte tehetsz. Hogy rábeszéled a segítség kérésre. Azzal pedig ne foglalkozz, amit rád mond. Te is pontosan tudod, hogy nem leszel olyan, mint a vérszerinti apád...
egyébként melyik két tannyelvűbe jársz? Lehet, hogy nemsokára megyek hozzátok angolórákra kutatni az egyetemről :) persze lehet, hogy az ország másik végében laksz..
Nagyon megható az őszinteséged a családodról. Szerintem is segítségre van szüksége, mégpedig azért, mert az hogy új munkahelye lett, és egyre magasabb pozíciókat ért el, ezzel egyfajta uralkodási vágy, egyfajta "otthon is én vagyok a főnök"" betegséget kapott. neki semmi sem jó. Igazi főnök, aki ha akar mindenbe bele tud kötni. ezért nem jó neki semmi. Munkahelyi ártalom szerintem. Amíg nem volt felelős beosztásba addig nem csinált ilyet, ha jól olvasom ki soraidból. Egyszerűen nem tud kivetkőzni a munka után. Atya ég...milyen lehet a beosztottjának lenni??A nagymamád meg fog birkózni a dolgokkal ha te egyetemre mész, efelől ne legyen kétséged. A legnagyobb gond a kisöcséd és a nevelőapád. De szerintem ha te elmész egyetemre, akkor ő is inkább egy albérletet fog keresni magának és a fiának, mint hogy tönkretegye a fia életet. A mamáddal beszéld meg hogy hogy tudnátok az öcséden segíteni.
Szerintem nem fogsz elérni semmit, ha ezt az írást kinyomtatva megmutatod az anyukádnak. orvos kell neki!!
több ponton magamra ismertem. Egyrészt, családi helyzet nálunk is ugyan ez, annyi különbséggel hogy nekem több nevelőapám volt, és egyik sem bánt jól velem.
Ebbe, hogy magas beosztásba kerülök, és ideges, dilis vagyok, sajnos én is beleestem. (most vagyok 26éves)
A munkahelyemen "elszínészkedtem" a minden oké és happy dolgot, ami belülről folyamatosan őrölt. Úgy éreztem meg kell felelnem egy képnek, amit a fejemben alakítottam ki magamról, illetve arról, minek hogyan kellene történnie.
A páromat folyton szapultam, mindenben csak a rosszat láttam én is. Csoda, hogy nem szakított velem, tényleg iszonyat bolond voltam, és vagyok sajnos még mindíg.
Hogy ez miért van, kb annyit tudnék mondani rá, hogy azért volt, mert egyre inkább távolodtam magamtól. Tényleg pocsékul éreztem magam, és rosszul bántam azzal az egy emberrel, aki feltétel nélkül szeret.
Aztán egyszercsak leesett, hogy igazából azzal van gondom, hogy hazudok magamak. Jólétben akartam tartani a kis családom, ezért folyton olyan dolgokat csináltam, amiket nem akartam, igyekeztem egyre többet vállalni, majd úgy forgattam ki az egészet, hogy végülis nincs más választásom --> kényszeredettség --> kiégés --> depresszió --> a családom miatt van az egész --> a páromra haragudtam --> elhidegülés...
mindenesetre van az embereknek lelkiismeretük, és miközben csinálják ezt a dilit, érzik azért belül , hogy valójában "ők hibáznak valamit", ami plussz feszültség, és baromira nehéz beismerni... ezért nehéz kilépni ebből. Ördögi kör.
Remélem sikerült felvázolnom nagyjából.
Segíteni nem tudsz, és sajnos ezt kell mondanom, de ilyenkor két dolgot tehet az ember: vagy elmenekül, vagy mint nevelőapád teszi: vár -->és ez a nehezebb megoldás.
Sajnos ezzel te nem tudsz mit tenni, nem tudsz segíteni ezen az állapoton. Az ember vagy beismeri maga, hogy mélypontra jutott, felismeri magát az egész szituációban, és próbál korrigálni, máshogy gondolkozni a dolgokról... hogy enyhüljön a feszültsége, vagy sem.
Ha erre sor kerül, egy bocsánatkérés a legkevesebb amit hallani fogtok. Ha erre sor kerül, fellélegezhetsz, addig viszont nehéz lesz a helyzet sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!