Miért szereti anyu jobban a bátyáimat?
Tudom, hogy nem szép dolog de beleolvastam anyu határidőnaplójába amibe beleírja a fontosabb eseményeket is, és nagyon elszomorodtam.
Mindig is úgy éreztem hogy sokat segítek neki otthon, és most már anyagilag is támogatom amennyire lehetséges.
Ennek ellenére alig találtam olyan bejegyzést magamról ami pozitív lett volna, ellenben a bátyámékkal ahol csupa ilyesmi volt, hogy "jaj de jó, hazajöttek a nyaralásból" vagy "végre újra láthatom" (már nem laknak otthon, de gyakran járnak haza), meg "örömhír: sikerült munkát szereznie" , és a szülinapok is szívecskékkel voltak telerajzolva.
Ellenben rólam csak ilyeneket találtam, hogy "már megint szemtelen volt és lehetetlenül viselkedett", "soha nem segít semmiben, alig lehet vele együtt élni"...viszont semmi említés nem volt a kitűnő bizonyítványomról vagy a nyelvvizsgámról...
és ezt így nem érzem jogosnak, de mindig is mondta hogy a bátyáim kamaszkorukban mennyire könnyen kezelhetőek voltak velem ellentétben, meg ilyenek.
Anyu mindig azt mondogatja hogy ugyanúgy szeret.
Miért lehet ez, és tudok valamit tenni ellene?
A könnyű dolgokat az ember mindig jobban szereti..furcsa,de ez tényleg így van.Amit nehezen érünk el,azt olyan nyögvenyelősen fogadjuk el.
A nevelésbe befektetett munka tulajdonképpen fáradtság.A fáradtság nem mindig pozitív,és itt sajnos anyud megtapasztalta,hogy milyen új problémák jönnek be azzal,ha 2 fiú után nevel 1 lányt is.
A fiúk sokkal másabbak,a kezüket jóval hamarabb el lehet engedni.A lányokat pedig az anyukák szeretik nevelni olyannak,amilyenek ők valójában!:)
Ez nem rossz dolog,csak ha nem jól sikerül,akkor van ez.
..vagy mondhatok még rosszabbat?Nem akartam leírni,és KÉRLEK NE HARAGUDJ ÉRTE,DE MUSZÁJ LESZ LEÍRNOM:lehet,hogy téged nem vártak.
Tényleg bocsi!:(
köszi a választ :)
igazából biztos hogy vártak...mert valójában örökbe fogadott gyerek vagyok. ezt azért nem írtam bele a kérdésbe mert alapvetően azért nagyonis anyukámnak tekintem anyut, és nagyon jó a kapcsolatunk is, sok lelki dolgomat el tudom neki mondani.
pont ezért vagyok így meglepődve hogy a hátam mögött miért ír/gondol ennyi rosszat :(
Szerintem nem arról van szó, hogy őket jobban szereti, egyszerűen csak mindig könnyebb azokkal, akik már nem vele laknak :D Ez így szokott lenni, nincs ezzel semmi baj, természetes, hogy akit minden nap lát, azzal kapcsolatban több apró bosszúság éri (de mondjuk ilyen kis hülyeségek is, hogy fölveszi a telefont, de téged keresnek :D nem az, hogy nehezére esne, csak szerette volna, ha őt keresik :D persze ez csak példa).
Nálunk is így van, folyton hallgatom, hogy bezzeg a nővérem milyen jólnevelt és illedelmes, aha, persze, amíg haza nem megy a saját lakásába, ahol nincs ott anyám, addig tényleg nagyon illedelmes :D
Szóval szerintem nem szeret téged kevésbé, mint a bátyáidat.
lehet, hogy te már nem tervezett gyerek voltál, becsúsztál, nem vártak.
sajnálom:-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!