Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tegyük fel, hogy nyertek a...

Tegyük fel, hogy nyertek a lottón 300 milliót, mialatt még a szüleiteknél éltek, mennyit adnátok belőle a szüleiteknek és a testvéreteknek?

Figyelt kérdés
2014. jan. 29. 15:28
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
84%

Én nem adnék senkinek pénzt a kezébe. Szerencsére a szüleim nem is szorulnának rá, inkább nyaralást, ilyesmit fizetnék nekik, amit maguknak sosem. :)

Van egy vállalkozásunk, én abba fektetném a pénzt. Új, modernebb eszközökre, plusz alkalmazottakra, hogy tudjunk fejlődni. Nagyobb lakást, nagyobb autót soha nem vennék, mert az ugyan egyszeri költség, hosszú távon viszont fent is kell tartani, ami egyszeri összegből csak viszi a pénzt, így elúsztatja a vagyont. A vállalkozás pedig termel, ez nagy különbség. :)

2014. jan. 29. 15:57
 12/36 anonim ***** válasza:

Fogalmam sincs, de sokat. Megkérdezném őket, mire vágynak, mit szeretnének! Szüleimnek adnék, amennyit kérnek (velük lakom de akkor is adnék, ha nem így lenne!), tesómnak nem adnék egyszerre sokat, mert ő nem tud bánni a pénzzel XD Pl. ha saját vállalkozást akarna, megbeszélnénk mit hogy és úgy. Nagyszüleimnek is adnék. És nagynénémnek is :)

Ja és tuti létesítenék valami állatmenhelyt, meg támogatnám a már meglévőket :)

2014. jan. 29. 16:00
 13/36 acelsziv ***** válasza:
69%
11 végre egy értelmes ember :D De ne feledd a képzést. Az hozza a legtöbb profitot.
2014. jan. 29. 16:00
 14/36 anonim ***** válasza:
100%
amúgy érdekes, de észrevettétek, hogy a válaszolók többsége a pénzért cserébe "felügyeleti jogot" várna el? (megnézném mire költi, nem pénzt adnék hanem konkrétan megvenném ami kell, majd ha aktuális lesz, stb.) durva, hogy saját magát mindenki mennyire felelősségteljesnek látja, aki körül van véve idiótákkal :D én így nem fogadnám el, ha én lennék a megajándékozott rokon, nem akarok én függni senkitől, és nem is akarom úgy érezni, hogy tartozok, mert bizony a kedves ajándékozó ezzel azt érezteti. pedig neki is csak az ölébe hullott...
2014. jan. 29. 16:01
 15/36 anonim ***** válasza:
50%
Vennék egy családi házat,+1 lakást talán. Nyaralót a Balaton parton. Szüleimnek, egyik bátyámnak kifizetném a hiteleit, és kapnának egy lakást ( esetleg szüleim családi házat), AMIT nem terhelhetnének, adhatnának el, stb. Egy nagyobb bevásárlás még talán beleférne nekik. Mi berendeznénk a házat, meg elmennénk külföldre nyaralni. Ja, és anyósomnak külön lakrészt csináltatnék.
2014. jan. 29. 16:11
 16/36 anonim ***** válasza:
71%
Szüleim nincsenek,a testvéreim meg nem érdekelnek.Ha pénz nélkül nem voltam jó,pénzzel meg ne legyek.én is befektetném vállalkozásba.A gyerekeimet segíteném és plusz pár embert akikről tudom önhibájukon kivül nagyon el esettek.Nem érdekelne mire költenék az esélyt megadnám egy ujra indulásra.
2014. jan. 29. 16:11
 17/36 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy ,14. válaszoló. Mi sem tudjuk rendesen beosztani a pénzt, de amit a szüleim művelnek... Belegondolni is szégyen. Hogy miért lennének ( pl nálunk ezek a kötöttségek?) Mert anno eladták a családi házat, majd albérletről albérletre vándoroltak. Jó esetben 2 éveig, rosszabb esetben fél évig laktunk 1 helyen. Mert fontos volt a cigi, apám motorja, a horgászengedély, az évi több hét horgászat a Balatonon, mint az, hogy be legyen a számla fizetve. Voltam náluk rengetegszer, hűtő kihúzva, ásványvíz nincs, kaja nincs, de apám megint pecázik, plusz van cigi, használtan is 20 ezres bőrkabát öcsémnek csak úgy...) Na, ezért.. Meg azért, mert őket kb. mindennel át lehet verni... :(
2014. jan. 29. 16:15
 18/36 anonim ***** válasza:
100%
Az összes lottómilliomos így úsztatja el a pénzét: vesz egy házat, nyaralókat, x nagy autót, majd a maradékot ezek rezsijére/benzinjére költi, s mivel a munkájukat is otthagyják általában, ~10 év alatt a megvásárolt ingatlanok rezsije elapasztja a pénzt, végül kénytelenek kisebbre cserélni, majd munkát vállalni, s végül ott kötnek ki, ahonnan elindultak a nyereménnyel. Az eleve gazdag emberekkel ez azért esik meg ritkábban, mert ők fokozatosan növekvő jövedelem mellett költekeznek, így a rendszeres bevételekből nem gond fenntartani a vagyonuk állapotát. (11)
2014. jan. 29. 16:16
 19/36 anonim válasza:
46%

Alapból semmit, de természetesen kérhetnek nyugodtan, ha szükségük van valamire. Viszont ez lenne a feltétele is, vagyis csak olyat állnék, amire szükségük. Lakásfelújítás ok, kacsalábon forgó palota nem oké.

Egyébként először elmennénk egy közös nyaralásra.

2014. jan. 29. 16:19
 20/36 anonim ***** válasza:

Én akármennyit nyernék, a következőt tenném:

Az egész összeget különféle bankszámlákra tenném (külföldre is, itthon is, több felé), és havi kamatozással kérném.

A tőkéhez nem nyúlnék.

A kamatokból adnék havi biztos bevételt a családom minden tagjának (logikusan úgy, hogy odaadnám anyunak és apunak a nekik járó részt, plusz apunak a húgomét is, hogy ő meg adja neki - így lenne csak illetékmentes).

Nem adnék milliókat, sem több százezret, hanem csak annyit, amennyiből tisztességesen és aggódás nélkül meg lehet élni. Magamnak sem vennék ki többet.

Viszont, ha valami szükségessé válik, azt a havi kamatokból pár hónap alatt össze lehet szedni, és természetesen ilyen értelemben mindenki megkapná, ami kell neki (mit tudom én, autó, vagy ilyesmi - de csak olyat, amit aztán ők, a fent említett segítséggel, de önállóan fenn tudnak tartani).

Oka: nem akarnám fenekestül felforgatni az életünket, hiszen mindenki boldog így, ahogy van.

Nem akarnám, hogy elköltsük hülyeségekre a pénzt, olyasmikre, amiket aztán nem tudunk fenntartani, így belebukunk az egészbe.

Egész egyszerűen csak normálisan, nyugisan akarok élni, különös elvárásaim nincsenek.

2014. jan. 29. 16:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!