Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim miért nem neveltek...

A szüleim miért nem neveltek soha?

Figyelt kérdés

12 évesen simán elengedtek bárhova este 8-ig. Mint nemrég kiderült, tudtak arról, hogy 14 évesen szexeltem, volt, hogy füveztem (itthon), és hasonlók, mégsem szóltak soha semmit.

Nem értem, miért?! Oké, hogy végül normális felnőtt lettem, nem züllöttem el, mindvégig volt eszem, csak lázadtam, de komolyan nem értem.

Ha én megtudnám, hogy a gyerekem füvezik, biztosan nagyon elbeszélgetnék vele minimum...

2014. jan. 24. 18:01
 1/10 A kérdező kommentje:
Szerintem azt is engedték volna, hogy diszkóba meg hasonló helyekre eljárkáljak olyan fiatalon. Miért nem féltettek? Talpraesett voltam, de azért kigyúrt felnőtt simán megerőszakolhatott volna.
2014. jan. 24. 18:02
 2/10 anonim ***** válasza:

De semmi bajod nem lett, most már hülyeség ezen rágódni. Én is bebújhatnék a paplan alá mindennap, és elképzelhetem, hogy elüt az autó.

Vagy azért csináltad ezeket, hogy féltsenek, törődjenek veled?

2014. jan. 24. 18:14
 3/10 A kérdező kommentje:
Nem azért csináltam, de azért jól esett volna, ha néha aggódnak értem.
2014. jan. 24. 18:15
 4/10 anonim ***** válasza:

"Nem értem, miért?! Oké, hogy végül normális felnőtt lettem, nem züllöttem el, mindvégig volt eszem, csak lázadtam,"

Kérdező, lehet, hogy pont ezért, mert ez volt a céljuk?

És lehet, hogy jól is csinálták?

2014. jan. 24. 18:19
 5/10 A kérdező kommentje:
Na de ilyen eszközökkel? És ha belövöm magam mondjuk és ott maradok?
2014. jan. 24. 18:31
 6/10 anonim ***** válasza:

Nézd Kérdező (#5), az ember ilyenkor mindig azon a tengelyen keresi az egyensúlyt, aminek az egyik végén a szabadság, a másikon meg a biztonság van. És nagy segítség a helyes döntésekhez, ha ismeri a saját gyerekét.

A szüleid láthatóan a helyes döntéseket hozták meg, élsz, normális felnőtt lettél, nem züllöttél el, mindvégig volt eszed... ahogy magad mondod.

2014. jan. 24. 18:41
 7/10 anonim ***** válasza:

Engem 14 évesen már simán elengedtek bulizni, mehettem bárhova csak mondjam meg, hogy hova és mikor jövök.

Sokszor én is elgondolkoztam, hogy hogyan engedhettek meg ennyi mindent. Simán lehetett volna ez, vagy az...

De végül is nem bánom. Felnőttem, dolgozok, ellátom magam teljes mértékben.

Anya mindig azt mondta, hogy büszke rá, hogy ilyen talpraesett vagyok.

Bennem is megfordultak ugyanazok a gondolatok,mint benned. "Én biztos nem engedném ezt a gyerekemnek"... De talán mégis így volt jó. Felelősségteljesen viselkedtem és nem züllöttem el.

23/N

2014. jan. 24. 19:50
 8/10 anonim ***** válasza:

Szerintem azért, mert nekem anyukám mindig azt mondta, 'Ha eddig nem sikerült megneveljelek, nem hülye lázadó kamasz korodban fog sikerülni'. Magyarán bízott benne, hogy addig belémplántált minden fontos tudást és elővigyázatosságot. És soha nem drogoztam, cigiztem, ültem be idegen autójába stb.

Szerintem a te szüleid is bíztak benne, hogy egy bizonyos korig elég dolgot töltöttek a fejedbe, ami megóv téged, és így is lett, csak te kicsit többet lázadtál, mint én, de lám, csak normális felnőtt lettél, nem? Akkor kinek lett igaza?

2014. jan. 24. 20:05
 9/10 A kérdező kommentje:
Sose mondtak nekem ilyeneket...
2014. jan. 24. 20:05
 10/10 anonim ***** válasza:
Attól, hogy nem mondták, nem biztos, hogy nem is gondolták :)
2014. jan. 24. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!