Csalódtam a páromban! Miért nem akarja a párom a kisfiamat buszozni vinni?
Párom buszsofőr, van egy három éves kisfiam akivel jól kijön.
A kicsi azt szeretné, ha valamelyik nap elvinné buszozni. Nagyon jó gyerek, leülne, nem rosszalkodna. Párom mégsem akarja elvinni, pedig csak egy körröl lenne szó. Olyan nagy kérés ez? A fiam már annyira várja, hogy szinte csillpg a szeme mikor erről beszél.
3 éves volt az én kisfiam is nyáron.
Ekkor adódott egy lehetőség, hogy egy ismerős villamosvezető megengedte, hogy a fordulóban, a pihenő idejében a kisfiam beüljön a fülkébe, csengesse a csengőt, kinyissa az ajtókat, beszéljen a mikrofonba, villogjon a lámpával stb.
DE! Én végig ott voltam velük, előre megbeszéltük, hogy mit szabad és mit nem, a kicsi csak úgy ülhetett az ülésbe, hogy a vezető kivette az indítókulcsot, illetve amikor lassan kanyarodtak a következő körre, akkor az ölébe ültette és én ott voltam ugrásra készen mellettük.
Mindez természetesen NEM szabályos- a vezető kedves barátunk évtizedes tapasztalattal, a villamos NEM a forgalomban volt, hanem a fordulójában, kb. 50 métert mentek együtt kb. 5 km/óra sebességgel- és még ezt is előre egyeztettük, szólt ott a kollegáinak (hogy tudjanak róla, hogy a dudálás nem vészhelyzet, hogy ott a forgalomirányító (?) is tudjon róla.
Nem játék a közlekedés- kérdező a te terved, hogy a kisfiadat felügyelet nélkül felpakolod egy forgalomban közlekedő buszra- egyenesen hajmeresztő!
Vegyél jegyet, menjetek együtt egy kört vagy ha van megengedi az élettársad felettese, forgalomirányítója, kollegái, akkor menjetek el a garázsba, pihenőjéhez- VELED EGYÜTT és akkor ott be lehet ülni az ülésbe, lehet megnyomni a dudát stb.
Felelőtlen ez az ötleted ebben a formában. Gondold át!
Ez kb olyan, hogy a szomszédom rendőr, és nem értem miért nem akarja a 2 és fél éves fiamat magával vinni valami éjszakai akcióba, mert a gyerek úgy örülne neki, ha igazi betörő bácsikat kaphatna el, igazi rendőrökkel, szirénázós rendőrautóval, és igazi piszollyal...
... Most normális a szomszédom???????
Kiskoromban én is imádtam a buszt, mert mi mindig kocsival jártunk.
Amúgy elég felelőtlen anya lehetsz.
Egy 3 éves lehet hogy megül, de kell mellé egy felnőtt is, mert hiába ügyes, ha valami mégis van, nem fogja magát megtartani és már kész is a baj. Nem azért mondom, mert a széltől is óvni kell a gyereket, de napi szinten buszozok és mindig ül vagy áll a kisgyerek mellett valaki. Láttam már óvodást nagyot zúgni az anyja mellől, mert "ő már ügyes". Nem lett semmi baja, de sírt rendesen.
Szóval kérdezd meg a párod, hogy mikor melyik járatot viszi és vidd el egy körre a gyerkőcöt és üljetek az első ülésre, hogy az apját is láthassa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!