Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért gúnyolódnak velem a...

Miért gúnyolódnak velem a szüleim?

Figyelt kérdés

Bármit csinálok az rossz, mindig kritizálnak.

Vagy a másik, hogyha elmegyünk a családdal valahova, mondjuk meglátogatni valakit, és elkezdenek beszélgetni és én kerülök a szóba, akkor mindig beégetnek, és direkt ilyen ciki történeteket kezdenek el mesélni. Tömegközeledési eszközökön is ezt csinálják, mindig beégetnek, tök ciki módon szólnak hozzám.

Suliban is mindenki rajtam röhög a ruháim miatt, meg, hogy anyám nem enged sehova el, nem mintha kedvem lenne lerészegedni, de azért mégis.

Apám ráadásul bunkó és agresszív is velem szemben.

Egyszer kérdeztem tőle valamit, hogy ezt meg azt miért kell csinálni, és akkor mondta, hogy kussoljak mert a fejembe állítja azt a villát ami a kezemben van.

Meg halálra szekálnak a szektájukkal, hogy én nem veszem ezt az egészet komolyan, hogy nem imádkozok rendszeresen meg ilyenek. Nem is járhatok színes ruhákba, mert állítólag az erölcstelen. Általában a külsőmre tesznek megjegyzéseket amit nem tudok elviselni, és ezt tudják is, de direkt csinálják. Ha van egy kis hibám azt mindig kihangsúlyozzák. Meg hogy belőlem nem lesz semmi, mert hülye vagyok.

Mit csináljak?

2014. jan. 19. 17:42
 1/6 anonim ***** válasza:
szekta? imádkozás? és a fejedbe állitja apád a villát? ez nekem nem áll össze..
2014. jan. 19. 17:45
 2/6 anonim ***** válasza:

szekta? imádság? apád azzal fenyeget, hogy fejbe szur egy villával?

ez nekem nem áll össze... milyen szekta és milyen imádság ez, ha agressziv és fenyegetözik?

2014. jan. 19. 17:47
 3/6 anonim ***** válasza:
Jaaj szivem, írj üzit és beszélgetünk erről, rendben?
2014. jan. 19. 20:26
 4/6 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy?
2014. jan. 19. 21:27
 5/6 A kérdező kommentje:
15 éves vagyok.
2014. jan. 19. 22:02
 6/6 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy ez nem vigasz - de valószínű a szüleidnek sem volt jó gyerekkoruk.

Lehet, hogy ezt tanulták a szüleiktől.

Próbáld finoman megvédeni magad.

Azt mondjad az ilyen megnyilvánulásokra, amit érzel.

Hogy pl. rosszul esik amit mondanak, örülnél annak ha dicsérnének, jól esne ha megértenének.

Van esetleg "felvilágosultabb" rokonod aki megbízható és tudna segíteni?

Sajna csak azt tudom mondani, hogy próbáld 18 éves korodig túlélni és gondolj arra, hogy Te ezt biztosan másképp fogod majd csinálni! Megértő és figyelmes leszel majd a gyerekeddel és a pároddal!

Egy-egy negatív történés után gondold végig magadban, hogy ezt te helyesen hogyan fogod majd csinálni! Hogyan leszel figyelmes, hogyan fogod a szereteted kifejezni és milyen öröm lesz az, ha valakinek ezzel majd szintén örömöt szerzel!:)

2014. jan. 19. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!