Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyenek a szüleim?

Miért ilyenek a szüleim?

Figyelt kérdés

Idén nehéz évem volt. Sok minden történt és így az iskolában is gyengébben teljesítettem.

Illetve mindenből legalább hármas vagyok, magyarból pedig színötös, imádom azt a tantárgyat.

A gond az, hogy matematikából három egyessel bukásra állok.

A szüleim nagyon leszidtak, kiszabtak egy csomó büntetést. Alapból butának érzem magam és megalázó, hogy rosszak a jegyeim, de még itthon is teljesen kiközösítenek. Alig szól hozzám valaki.

Megdícsérve soha sem voltam, ha másból jó jegyet hoztam haza.

Nagyon rosszul esik.

Ma kettes lett a matematika javítóm. Örültem neki. Elújságoltam itthon és megkaptam, hogy hát jó gyenge eredmény. Fájt ezt hallani, mivel 14 oldalt gyakoroltam rá. Sajnos nem megy jobban. Pedig igyekszem.

Csak velem van a baj?

17/L

2014. jan. 6. 18:51
 1/9 intrepid ***** válasza:
Kis korrepetálás, hogy ne egyedül kínlódj, hanem segítséggel. Ha anyagilag gond, az iskolák is szoktak ilyet ingyen is tartani. A szaktanárodat kérdezd meg.
2014. jan. 6. 19:03
 2/9 anonim ***** válasza:

nincs baj, van ilyen, hogy valaki valamiből nem olyan jó

14 oldal gyakorlás azt mutatja, hogy te mindent megtettél, és ez a lényeg

minden szülő azt akarja, hogy a gyerek mindenből jó legyen, ezért szidtak meg (na meg a veszély, hogy megbuksz) de jót akarnak

2014. jan. 6. 19:03
 3/9 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy jót akarnak. De azzal, hogy mindentől eltiltottak és kiközösítenek, csak azt érik el, hogy iszonyatosan érzem magam. :/

Szerintem ez a kirekesztés egy családon belül nem normális. Szilveszterkor annyit nem mondott senki, hogy boldog új évet.

2014. jan. 6. 19:06
 4/9 anonim ***** válasza:

Az én szüleim is mindig igy reagáltak a rossz jegyekre.

Nem lehet, hogy régen véletlenül egész jó tanuló voltál?

És nehéz nekik elfogadni a 2-est. Még ha 3-ast is kaptam, leszidtak régen... Nemhogy kettest...

2014. jan. 6. 20:16
 5/9 A kérdező kommentje:
Régen kitűnő voltam...de az nem gimnázium volt. Ez pedig erősebb kategória :/
2014. jan. 6. 20:31
 6/9 anonim ***** válasza:

Azt látom, hogy humán beállítottságú vagy.

Milyen a kapcsolatod a matektanároddal? Tudod valamelyest a magyarázatait követni? És a többiek? Az osztálytársaid milyenek matekból?

2014. jan. 6. 22:33
 7/9 A kérdező kommentje:

A matektanárommal nagyon rossz a kapcsolatom. Soha sem kedveltük egymást. Az osztályfőnököm is egyben.

Az osztálytársaim sem jók. Többen is bukásra állunk. De érteni nem igazán értjük a dolgokat.

2014. jan. 6. 22:41
 8/9 anonim ***** válasza:

Tiszteletem!

A család problémáit mivel nem ismeretesek és nem is kell róla tudnunk annyiban érinteném, hogy hatással lehet rád, viszont ki kell tartanod, erősnek kell lenned. Támaszkodj a barátaidra a nehéz időkben segíthetnek, hogy megkönnyítsék azt neked. A matematikát maximálisan át tudom érezni sajnos nem lehet mit tenni vele, át kell kínlódni rajta magunkat, ha máshogy nem akkor kérd ki segítségét vagy a szaktanárnak vagy barátoknak, még a családdal is megpróbálhatod ha úgy alakul. Így esetleg ők is megérthetik ha konkrétan látják, hogy megy a helyzetedet.

Fontos: add ki magadból a feszültséget, beszélj a problémáidról. Ez nem jelenti azt, hogy mondj el mindent fűnek fának, hanem annak, akiben megbízol. Biztosan végig fog hallgatni. Ha netán nem úgy alakulnak a dolgok, akkor magam is fel tudom ajánlani szolgálataimat. :) Ifjúságsegítő vagyok. Ezen a címen bármikor bármivel elérhetsz kapcsolatban: gondolatokegykoponyabol@gmail.com az égvilágon nem kerül semmibe, ami ott elhangzik az ott is marad. Ha pedig minden kötél szakad akkor tudom ajánlani az iskolapszichológust. Remek hallgatóság és ha jól tudom nem kerül semmibe.

Remélem a hasznodra fog válni írásom! A legjobbakat kívánom! :)

Tisztelettel: Kenyeres Dániel

2014. jan. 6. 22:43
 9/9 anonim ***** válasza:

bármivel kapcsolatban elérhetsz*

Elnézést az elgépelésért.

2014. jan. 6. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!