Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A mostohaapám folyton megaláz,...

A mostohaapám folyton megaláz, beleragad a hajambaés megcibál, vagy megkerket esetleg megüt. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

15 éves lány vagyok, az anyám úgy hét éve ismerkedett meg a pasassal, akkor 2.-os voltam. Eleinte nagyokedves volt, apámként szerettem, de aztán kezdődtek a gondok. Eleinte csak szóban alázott, később egyre gyakrabban megindult felém, és már 1 éve hogy fizikai fájdalmat is okoz nekem. Van egy közös gyerekük aki most három éves, vele nem olyan durva mert hát az ő gyereke én a szemében meg csak egy kis degenerált hülyegyerek vagyok (ahogy ő szokta ismételgetni) Az igazi apám megszakította velem a kapcsolatot amikor 6-os voltam, rá nem számíthatok. Amikor a mostohám rajtam tölti ki a dühét az anyám mindig végignézi és eggyáltalán nem érdekli. Általában azért szokott nekemesni mert visszafeleselek vagy flegmán beszélek. Megértem hogy nem kéne ígyviselkednem de szerintem részéről nem így kéne megoldani. Márt többször is előfordult hogy megcibált majd megkergetett és nem mertem hazamenni. Ő meg másnap vagy esetleg még aznap ugy tesz mintha semmi nem történt volna, és kedvesen beszél velem. Amikor kiborultam és elkezdte ordibálni vele hogy ehez semmi joga, úgy tett hogy ha egyszer is kimondom azt hogy "te nem vagy az apám'' akkor mehetek amerre látok, mert nem lesz hajlandó vele egy fedél alatt élni. Az anyám mindig mindenben igazat ad neki.

Nem akarok a redőrségre menni ésmfeljelenteni mert így is nehezen élünk meg, nem hogy úgy ha nem kapnák értem a gyerektartást meg a többit, meg azért sem mert félek tőle.

SEGÍTSETEK KÉRLEK!!!!

2014. jan. 19. 17:21
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
*leordítottak
2014. jan. 19. 18:51
 22/30 anonim ***** válasza:
86%
Nincsenek nagyszüleid vagy olyan rokonod akiben megbízol valakitől segítséget kell kérned.
2014. jan. 19. 18:59
 23/30 anonim válasza:
86%

A verzió:

1.szerezz bizonyítékot

2.menny el a rendőrségre/gyámhivatalba/gyerekvédelmi hatósághoz

B verzió:

Próbálj beszélni velük , monnd el , hogy ez rosszul esik neked és hogy emiatt nagyon depressziós vagy.

2014. jan. 19. 21:25
 24/30 anonim ***** válasza:
95%
írd meg hogy hol laksz, ha a közelben én helyrerakom mostohaapádat pár pofonnal
2014. jan. 20. 15:19
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
Hogy vagy azóta, kérdező?
2021. júl. 26. 16:43
 26/30 A kérdező kommentje:

Ha Bárki is állított be értesítést ehhez a bejegyzéshez, azokhoz írnék most. Felnőttem.

Kértem segítséget tanároktól, rokonoktól, a tulajdon édesapámtól, de mind azt mondta egytől-egyig, "majd ha betöltöd a 18-at leléphetsz, várd ki". Kivártam. Leléptem. Vittem magammal a batyumban a megannyi traumámat és sérülésemet. Otthon töltött időm alatt 2x kötöttem ki pszichiátrián, javarészt durva hallucinálások miatt, mert az elmém már nem bírta. A kórházban is kértem segítséget, ott sem kaptam. Előadták anyám meg a férje, hogy figyelemhiányos hazug gyerek vagyok. Mindenki elhitte. Elhitte a rokonságom is, hogy hazudom a dolgokat, képesek voltak mindenkivel megutáltatni engem, a hazug gyereket aki lejáratja a szüleit. Csak egy gyerek voltam aki menekülni akart.

Hogy hol tartok most? Leléptem. Dolgoztam, egyetemre mentem, lediplomáztam, mérnök lettem, hátra hagytam a múltat. Vagyis igyekszem. Rengeteg mentális probléma árnyékolja be a mindennapjaimat, de mint akkor gyerekkoromban, most is felemelt fejjel haladok a céljaim felé, mert nem hagyhatom, hogy ez határozzon meg. De ez a legnehezebb. Elhinni, hogy érek valamit, elhinni, hogy elérhetem a céljaimat, hogy megérdemlem, hisz éveken át sulykolták belém, hogy értéktelen vagyok, hogy mindenki utálni fog, hogy nem lesz soha senki aki elvisel engem és inkább meg kéne becsülnöm, hogy fedelet adtak a fejem fölé.

Emberi kapcsolataim nincsenek, nulla. Félek barátkozni, mert akárhányszor nyitottam valaki felé, mindig csak kihasználtak és eldobtak. Itt vagyok 25 évesen, barátok nélkül, család nélkül.

De nem kell aggódnotok értem. Lett egy fantasztikus vőlegényem, egy csupa szív ember, aki hagyott nekem időt, segített dolgozni a traumáimon, aki szeret azért vagyok és megbecsül azért amilyen ember vagyok. A szülei a szüleim helyett is szüleim, lányukként szeretnek és támogatnak, és ami a legfontosabb: elfogadtak. Elfogadtak olyannak amilyen vagyok és szeretnek azért aki vagyok. Sokszor nehéz elhinni, sokszor nehéz elhinnem, hogy nem fognak ők is elhagyni, megutálni. De valamiben hinni kell.

Írhatnék még regényeket, de szerintem szükségtelen. Felnőttem. Túléltem.

márc. 1. 13:48
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon örülök, hogy sikerült otthagynod azt a tébolyt! Remélem, anyád felé sem néztél azóta, mert ő sem érdemli meg. Kis tesóval mi lett azóta, hallottál valamit?
márc. 2. 01:21
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

A főnixmadár felégeti a saját fészkét, és újjászületik.

Legyél nagyon boldog, a múltat zárd le!

márc. 2. 05:31
 29/30 A kérdező kommentje:
Kedves #27! A kistesóm miatt tartom a kapcsolatot velük. Vele szemben nem alkalmaz fizikai agressziót az apja. Amikor 4 éves volt neki akart rontani de akkor a sarkamra álltam és nem foglalkozva a saját testi épségemmel közéjük álltam és közöltem, hogy ha egy ujjal is hozzá mer érni mégegyszer, akkor feljelentem és soha nem láthagja többet a gyerekét. Azután és azóta se nem nyúlt hozzám se és hozzá se. Ezt megelőzően pár nappal törte el a kezemet, amit a balesetin úgy kellett előadnom, hogy "elestem" de a doki sem hitte, mert a törésen látszódott, hogy így nem lehet elesni, de akkor nem mertem mondani semmit, mert ő vitt be a kórházba. De ezáltal lett egy aduász a zsebemben amit fel tudtam használni. Ezek után állt meg a fizikai bántalmazás és maradt az érzelmi.
márc. 5. 10:16
 30/30 anonim ***** válasza:
A kamaszkora hogy alakul az öcsinek, ha szabad tudni? Aránylag jól viseli a kamasz kort?
márc. 5. 16:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!