Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyák! Ti megengednétek ezt a...

Anyák! Ti megengednétek ezt a 18 éves lányotoknak?

Figyelt kérdés

A barátom szülei és testvérei ideiglenesen 3 hónapra elköltöznek, de a mostani házuk se maradhat üresen. Nagyon sok beszélgetés és ötletelés után arra jutottak a barátom szülei, hogy valakinek ott kell maradnia a mostani házukban. Csakhogy a barátomnak van két testvére, egy 12 éves és egy másfél éves kislány, akik mindketten erősen igénylik mindkét szülőjüket. Szóval a barátomnak kell ott maradnia (19 éves).

Arra gondoltunk, hogy ez így nem olyan jó, mert így 3 hónapig egyedül lenne, ezért felvetettük azt az ötletet, hogy mi lenne, ha én odaköltöznék arra a 3 hónapra. A családjával is jól kijövök, nagyon szeretjük egymást mindenkivel. Az apja kicsit olyan nekem, mintha a saját apám lenne (nem volt soha rendes apám).

Az az egy probléma van, hogy nem tudom, hogy hogyan vezessen ezt fel anyukámnak. Nagyon szeretném, hogy megengedje, mert bár technikailag "azt csinálok amit akarok" (mivel 18 elmúltam), de azért fontos nekem anyukám véleménye, és nem szeretném hogy megharagudjon rám, vagy zokon vegye.

Tudni kell, hogy jó tanuló vagyok (4,4-es volt az átlagom múlt hónapban), és tanulok magamtól, anélkül hogy szólni kéne érte. Az iskolába is rendesen bejárok, a kisérettségi évében vagyok, minden nap van valami fontos amin muszáj ott lennem.

Tudok főzni, mosni, takarítani, azzal nem lenne baj, és biztosan a barátom is segítene, közösen csinálnánk ezeket. Ja és az is fontos szerintem, hogy ez egy nagyon komoly kapcsolat, jegyesek vagyunk.

A fő kérdésem az lenne, hogy hogyan vezessen ezt fel anyukámnak, hogy ne érje túl nagy "sokként", és ne utasítsa el az ötletet még mielőtt jobban átbeszélnénk? Illetve azoknak az anyáknak a véleménye is érdekelne, akiknek van hasonló korú lányuk, mint én (azaz 18 év körüli).

Köszönöm a válaszokat!

#anya #költözés #komolya kapcsolat
2014. jan. 14. 21:30
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
75%

Igen, rengeteg besavanyodott ember. :)

18 évesen helyt áll a suliban, otthon, menyasszony....irigyek vagytok vénlányok, mi?

Lesz.rom ha lepontoztok, de egyesek itt már olyan hangnemben írnak, amit a kérdező nem érdemelt ki.

Édesanyám 21 évesen házasodott, régen 18 évesen nem eljegyzés, hanem már esküvő volt...akkor sem mondta senki, hogy vicc az egész.

Egy 18 évesnek miért ne lehetne komoly kapcsolata?

Te vagy abban a kapcsolatban vagy ő?

Nem mindenki próbál ki x darab pasit...van aki elsőre megtalálja az igazit.

Erre sok példa is van....

2014. jan. 14. 23:08
 32/57 anonim ***** válasza:
37%

"Szóval a barátomnak kell ott maradnia (19 éves).

Arra gondoltunk, hogy ez így nem olyan jó, mert így 3 hónapig egyedül lenne,"

Kérdező!

Engedni, engedném, DE szerintem jobban járnál, ha a barátod egyedül költözne!

Azért, mert ha egy férfi, ha minimális időt is, de egy ideig egyedül él, nem pedig rögtön a szülői házból költözik össze a párjával, akkor a későbbiekben SOKKAL jobban fogja értékelni a házimunka nehézségeit, és nem lesz számára evidens, hogy a nő kiszolgálja!

2014. jan. 14. 23:11
 33/57 anonim ***** válasza:
65%

Hát de most nem? Csak néztem nagy szemekkel némely hozzászólásra, hogy ez most komoly? Irigyek és besavanyodottak. Tegyétek már a szívetekre a kezeteket, és mondjátok őszintén, hogy ti nem akartatok volna ennyi idősen kicsit több időt együtt tölteni az akkori párotokkal... de hát megszokhattunk volna már, ez itt a gyk., itt mindenki nagyon konzervatív, nagyon felelősségteljes, nagyon intelligens. :'D

Szerintem, kérdező, nem kellett volna feltenned ezt a kérdést, mert láthattad a sok bölcs """anyuka""" reakcióját. Magyarul, ez nem a megfelelő oldal, hogy erre jó válaszokat kapj. :) Egyszerűen menj oda anyukádhoz, aztán beszéld vele át, sok sikert.

"""Anyukák""" meg menjenek, és gyk. helyett fektessék le a gyerekeiket.

2014. jan. 14. 23:46
 34/57 anonim ***** válasza:
94%

"Csúnya boszorkányok vagytok, szerintem még kövérek is.

A "párotok" meg úgyis megcsal, amíg itt lopjátok a napot."

Nem írtam választ a kérdezőnek, öreg sem vagyok, de ezt komolyan egy 21 éves írja? Egy felnőtt nő? Hogy bibibí, te csúnya vagy? És ha valaki csúnya - vagy horror: kövér! - akkor nem számít a véleménye? Tényleg elérkeztünk odáig, hogy csak az a hihető, hogy ha valaki nem ért egyet veled, akkor az irigy?

A menyasszonyt meg valami bizonyíték gyanánt biggyesztetted oda? Vagy aki kövér, annak fele annyit ér a véleménye, aki menyasszony, annak duplát?

2014. jan. 15. 02:20
 35/57 anonim ***** válasza:
Valami hasonlót akartam írni, utolsó. Jópár választ primitív, rendkívül egyszerű, buta emberek írtak, a válasz stilusa alapján. Miért kell támadni? Nekem ez a véleményem, másnak az. És akkor mi van? Milyen közegből jöhettek, ahol ez a szokás? Az ilyen inkább ne adjon tanácsot.
2014. jan. 15. 07:47
 36/57 anonim ***** válasza:
27%
az elején értelmes válaszok is érkeztek, de ahogy befutottak a nagy tapasztalattal rendelkezö igazságbajnokai, majd mi megmondjuk a frankot 18-21 évesek, akik még -anyatejen- vannak.....vicc lett ez az egész, sajnos maga a kérdés is az. röhejes az eljegyzés, igen, röhejes az is, hogy 3 honap "proba" lenne,- mégis mire?? hogy hogyan tudtok a szülök vagyonábol éldegélni pár honapot???
2014. jan. 15. 08:33
 37/57 anonim ***** válasza:
61%
34. válaszolo ,-csunyák, kövérek, és ugyis megcsalnak benneteket?? - ezt már értelmezni se tudom. te lennél mennyasszony és 21 éves?? 6 éves szinten vagy.
2014. jan. 15. 08:37
 38/57 anonim ***** válasza:
96%
Megengedném a lányomnak pár feltétellel: Hetente többször életjelet ad magáról, rendben tartják a házat, és nem csinál belőlem nagymamát idő előtt. Persze ez függene attól, hogy eddig mennyire volt megbízható.
2014. jan. 15. 11:18
 39/57 anonim ***** válasza:
83%

A jegyesség azért nevetséges, mint modntam, mert elbagatellizáljátok az egészet. Eljegyezni egymást a felnőttek szokták, ha már beszéltek a házasságról. Nem arról van szó, hogy nem hiszem el, hogy szeretitek egymást, de tizenévesek vagytok... Ilyenkor mindenki azt hiszi, hogy az igazival van együtt, és ez így is van jól. De ebben a korban, még nagyon sokat fogtok változni, érni, 1-2 év és lehet már mást kerestek, nem azt amit a másik tud nyújtani. És ezzel sincsen semmi baj. De ezért teljesen felesleges olyan korban jegyben járni, amikor még nem forrott ki a személyiségetek, változtok és értek még egy csomót. Komolyan, mi értelme van évekig jegyben járni? Semmi az égvilágon... Nem ettől lesz komoly a kapcsolatotok. Így csak nevetség tárgya vagytok, hogy 18 évesen már felnőttesdit játszotok. Próbáljatok a korotoknak megfelelően viselkedni, nem kell ennyire előre rohanni. Azzal pedig ostobaság előhozakodni, hogy a mi szüleink, nagyszüleink ilyen korban házasodtak. Akkor teljesen más világ volt, más szokások és lehetőségek voltak érvényben, az emberek is sokkal érettebbek voltak, mint a mai tizenévesek.

Arra meg nem tudom miért nem reagáltál, hogy így semmi értelme nincs az "együttélésnek", ha a szülei fizetnek mindent. Feneketek alá van tolva pénz, így bárki tud békésen egymás mellett élni, ez egy 3 hónapos nyaralás lesz. Hogy összeilletek-e, onnan lehet emgtudni, hogy ki hogyan reagált a negatív dolgokra, a problémákra. Ehhze az is hozzátartozik, hogy ha valamelyikőtök megszorul anyagilag, a másik hogyan áll hozzá, mivel segít. Szóval így ennek az égvilágon semmi értelmét nem látom.

Ettől függetlenül nem ítéllek el, de az ilyen tizenéves gyerek-jegyességeket és "együtt élünk anyu lakásában, anyu pénzén" mentalitást mindig is megmosolyogtam.

2014. jan. 15. 11:27
 40/57 anonim ***** válasza:
100%

#39, ha minden 18 éves 50 éves fejjel és tapasztalattal indulna az Életbe akkor elveszne a lelkesedés ártatlansága.

Csak fásult, kiábrándult, háziasszonyok/férjek borongós próbálkozása lenne és nem egy fiatal, lelkes, önfeledt, kíváncsi, boldog bakfis "ugrándozása a virágos mezőn".

Ne vedd el az illúziót!

Ez olyan mint nem helyénvalónak találni 50 évesen, hogy mindenki volt fiatal! pedig az pont olyan szerves része a körnek mint bármely másik pont amelyből az egész van. (ugye a kör pontokból áll...)

Egyik pont sem előrébb lévő vagy fontosabb - okosabb - a másiknál.

Mindegyikre egyformán szükség van.

Nem mondhatjuk 50 évesen, hogy minek voltam gyerek, azt át kellett volna ugrani és egyből a tapasztalt okos felnőtt lenni.

Pont ez a bája a 18 éves kornak!

Ne vedd el! Hagyd, hogy megélje!

Ráér éretten és okosan gondolkodni majd 50 évesen.

Most legyen önfeledt, fiatal, boldog, szerelmes "mezőn ugrándozó" lányka!:) Mert így önmaga lehet és ebből lesz Élettapasztalata! Az nem könyvből tanulandó és nem attól száll belénk, mert Anyuka azt mondta...

Tapasztaljon meg minél több élethelyzetet.

Az meg szerintem illúzió, hogy 2 ember együttélése csupa boldogság ha van pénz...

Ez butaság!

Rengeteg dologban kell összecsiszolódni 2 embernek és ennek csak egy rész az anyagi.

A többit meg most lehetősége lesz kipróbálni.

Egyébként nem mindegy, hogy otthon kap zsebpénzt vagy ha 2 utcával arrébb lakik 3 hónapig? Ne legyünk már szülőként önzőek!

2014. jan. 15. 12:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!