Anyák! Ti megengednétek ezt a 18 éves lányotoknak?
A barátom szülei és testvérei ideiglenesen 3 hónapra elköltöznek, de a mostani házuk se maradhat üresen. Nagyon sok beszélgetés és ötletelés után arra jutottak a barátom szülei, hogy valakinek ott kell maradnia a mostani házukban. Csakhogy a barátomnak van két testvére, egy 12 éves és egy másfél éves kislány, akik mindketten erősen igénylik mindkét szülőjüket. Szóval a barátomnak kell ott maradnia (19 éves).
Arra gondoltunk, hogy ez így nem olyan jó, mert így 3 hónapig egyedül lenne, ezért felvetettük azt az ötletet, hogy mi lenne, ha én odaköltöznék arra a 3 hónapra. A családjával is jól kijövök, nagyon szeretjük egymást mindenkivel. Az apja kicsit olyan nekem, mintha a saját apám lenne (nem volt soha rendes apám).
Az az egy probléma van, hogy nem tudom, hogy hogyan vezessen ezt fel anyukámnak. Nagyon szeretném, hogy megengedje, mert bár technikailag "azt csinálok amit akarok" (mivel 18 elmúltam), de azért fontos nekem anyukám véleménye, és nem szeretném hogy megharagudjon rám, vagy zokon vegye.
Tudni kell, hogy jó tanuló vagyok (4,4-es volt az átlagom múlt hónapban), és tanulok magamtól, anélkül hogy szólni kéne érte. Az iskolába is rendesen bejárok, a kisérettségi évében vagyok, minden nap van valami fontos amin muszáj ott lennem.
Tudok főzni, mosni, takarítani, azzal nem lenne baj, és biztosan a barátom is segítene, közösen csinálnánk ezeket. Ja és az is fontos szerintem, hogy ez egy nagyon komoly kapcsolat, jegyesek vagyunk.
A fő kérdésem az lenne, hogy hogyan vezessen ezt fel anyukámnak, hogy ne érje túl nagy "sokként", és ne utasítsa el az ötletet még mielőtt jobban átbeszélnénk? Illetve azoknak az anyáknak a véleménye is érdekelne, akiknek van hasonló korú lányuk, mint én (azaz 18 év körüli).
Köszönöm a válaszokat!
Lehet hogy nem írtam teljesen világosan, mert néhányan félreértettetek pár dolgot.
A kisérettségik Áprilisban lennének, és Április végén- Májuk elején költöznék csak. Addigra már vége lenne a kisérettségiknek.
Anyukámat nem hagynám itt természetesen, ha egyedül lenne, de nem lenne, mert van egy húgon és a nagymamánk is velünk lakik, szóval nem lenne egyedül.
Másfél éve vagyunk együtt.
Biztos hogy nem költöznék oda az engedélye nélkül, mert bármennyire is szeretném, nem akarok rossz kapcsolatot anyukámmal.
És kedves utolsó válaszoló, nem tudom, hogy neked miért baj, hogy jegyesek vagyunk. Pár éven belül még nem fogunk összeházasodni, de attól még nagyon is komoly a kapcsolatunk, és így mutatjuk ki az összetartozásunk. Nem tudom, hogy ez miért nevetséges neked.
"Április végén- Májuk elején költöznék csak"
Májusban nem a rendes érettségi van, ha nem akkor meg csak egy harmadikod gimnazista vagy, főleg nem.
Nagyon sajnalom, de 19 evesen tobb eszem van, mint Neked.
Ki mondta, hogy felnotteset akar jatszani?? 3 honapra odakoltozik a baratjahoz, ahol ures a haz es amugy is a vizet, futest elore fizetnek. Valoszinu, eddig is szexeltek, nem most kezdik el. Es az is valoszinu, hogy a kerdezo akar oda koltozik, akar nem, otthon is megcsinalja a hazimunkat(legalabb egy reszet).
Most legalabb megtanul rendesen fozni, takaritani, stb. Maskor meg az a baj, hogy nem tudjak elvegezni ezeket a nok. Na, itt a tokeletes alkalom, hogy a kerdezo megallja a helyet a haztartasban.
Ez az elozo, nem Neked szol kedves kerdezo, amely igy kezdodik: nagyon sajnalom, de 19 evesen tobb eszem van, mint Neked.
Hanem annak a gyokernek, aki azt hiszi, hogy felnottnek hiszed, hisszuk magunkat.
19L
Megengedném!
Örülnék, hogy ha a lányom ki szeretné próbálni a részben önálló életet.
Semmi veszíteni vagy kivetnivalót nem találok benne.
Próbálja ki, tapasztalja meg és remélném, hogy a továbbiakban is jó és őszinte kapcsolatom lenne a lányommal.
3 hónapról van szó!
Tapasztalatnak, szárnypróbálgatásnak jó!
Pont azt mondanám amit leírtál:
"A legfőbb ok, amiért ezt szeretnénk a párommal az, hogy megtudjuk, tudnánk-e együtt élni, vagyunk-e rá elég érettek. Nagyon szeretjük egymást, és kíváncsiak vagyunk, hogy hogyan viselnénk egy ilyen "próbatételt"."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!