Anyák! Ti megengednétek ezt a 18 éves lányotoknak?
A barátom szülei és testvérei ideiglenesen 3 hónapra elköltöznek, de a mostani házuk se maradhat üresen. Nagyon sok beszélgetés és ötletelés után arra jutottak a barátom szülei, hogy valakinek ott kell maradnia a mostani házukban. Csakhogy a barátomnak van két testvére, egy 12 éves és egy másfél éves kislány, akik mindketten erősen igénylik mindkét szülőjüket. Szóval a barátomnak kell ott maradnia (19 éves).
Arra gondoltunk, hogy ez így nem olyan jó, mert így 3 hónapig egyedül lenne, ezért felvetettük azt az ötletet, hogy mi lenne, ha én odaköltöznék arra a 3 hónapra. A családjával is jól kijövök, nagyon szeretjük egymást mindenkivel. Az apja kicsit olyan nekem, mintha a saját apám lenne (nem volt soha rendes apám).
Az az egy probléma van, hogy nem tudom, hogy hogyan vezessen ezt fel anyukámnak. Nagyon szeretném, hogy megengedje, mert bár technikailag "azt csinálok amit akarok" (mivel 18 elmúltam), de azért fontos nekem anyukám véleménye, és nem szeretném hogy megharagudjon rám, vagy zokon vegye.
Tudni kell, hogy jó tanuló vagyok (4,4-es volt az átlagom múlt hónapban), és tanulok magamtól, anélkül hogy szólni kéne érte. Az iskolába is rendesen bejárok, a kisérettségi évében vagyok, minden nap van valami fontos amin muszáj ott lennem.
Tudok főzni, mosni, takarítani, azzal nem lenne baj, és biztosan a barátom is segítene, közösen csinálnánk ezeket. Ja és az is fontos szerintem, hogy ez egy nagyon komoly kapcsolat, jegyesek vagyunk.
A fő kérdésem az lenne, hogy hogyan vezessen ezt fel anyukámnak, hogy ne érje túl nagy "sokként", és ne utasítsa el az ötletet még mielőtt jobban átbeszélnénk? Illetve azoknak az anyáknak a véleménye is érdekelne, akiknek van hasonló korú lányuk, mint én (azaz 18 év körüli).
Köszönöm a válaszokat!
"Azért kell valakinek ott lennie, mert már egyszer betörtek hozzájuk, és azóta nagyon paranoiásak, hogy megint megtörténik."
[link] pl, de azért egy 19 éves már nyugodtan otthon maradhat egyedül 3 hónapig ;)
Miért ne maradhatna üresen?
Az csak egy ház, ha félnek, hogy betörnek, akkor oda kell nézni minden nap, esetleg 1x 2x random ott aludni, vagy megkérni a szomszédot, hogy jobban figyeljen.
kérdező, ezt kár volt ide kiírnod...csak kikezdenek. Én is 18 éves vagyok, jövőre érettségizek.
Nyáron a Párommal megyek ki dolgozni külföldre, ott nelünk is együtt kell laknunk.
Tesztnek tökéletes :)
Szerintem ezt Te magad döntsd el inkább, ne vadidegenekre bízd ezen az oldalon :)
Szia!
En nem ulnek le errol beszelni Edesanyammal, hanem szepen lassan "sunyiban" atkoltoznek, eloszor heti 2, 3szor aludnek ott, aztan 4, 5szor es igy tovabb erted.. Kozben lassan atkerulnenek a ruhaim, tankonyveim, fontos dolgok.
En sajat anyukambol, szuleimbol indultam most ki es ok tuti nem engedtek volna, pedig en is nagyon jo tanulo voltam, magamtol tanultam, otthon voltam a haztartasban meg minden, amit te irtal.(es kitunoen erettsegiztem):)
Sok sikert!:) 19L
Én a anyukád helyében nem engedném. Előszörs i a 4.4 nálam nem jó tanuló, az olyan 4.8-nál kezdődik mimimum. Másrészt,még anyukád tart el, magyarán gyerek vagy. Plusz, 18 évesen tinikapcsolatod van, nem nagyon komoly, a jegyesség meg kimondottan nevetséges. Mindketten anyukátokkal éltek, tanultok gondolom, mikor lesz mégis esküvő? Hm? Mert eljegyezésnek akkor van értelme ha rövidesen házasság követi. Így csak elbagatellizáljáztok az egészet, és valami gyerekes, könnyelmű dolognak állítjátok be az eljegyzést, ami arra jó, hogy lehessen mutogatni a gyűrűt.
Maga az ötelt pedig kimondottan röhejes. Ennek semmi köze az együttéléshez ez egy 3 hónapos nyaralás lenne, amit a szülei fognak finanszírozni. Az együttéléshez az is hozzátartozik, hogy közösen osztjátok be a pénzt, ha nehézség adódik, akár anyagi is akkro azt közösen oldjátok meg. Így elveszti a lényegét, ha tolják a seggetek alá a lóvét, így mindenki nagyon békésen meg tudna lenni 3 hónapon keresztül. Plusz ez az időszak semmi... Enyni idő alatt nem simered ki olyan értelemben amit te szeretnél. Még baromira gyerekesen gondolkodsz, ami nem baj, mert még fiatal vagy. De anyukádnak én a helyedben nem mondanám, ha nem szeretnéd körberöhögtetni magad.
Es ne haragudj, de emlitettem valahol, hogy felnottnek erzem magam 19 evesen? Vagy a kerdest feltevo leanyzo emlitette, hogy o huu de felnott?
Mert szerintem nem, es 3 honap nem a vilagvege, kozben talalkozna az Edesanyjaval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!