Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Aki azt állítja, hogy a...

Aki azt állítja, hogy a gyermeknek a szülőkre feltétel nélkül hallgatnia kell, az ezt mivel indokolná?

Figyelt kérdés
Szerintem ez a valaha volt legrosszabb tanács, már ha tanács egyáltalán.
2014. jan. 14. 15:59
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:

hogy pontosabb legyek: azt írtam a tárgyalások kudarcba fulladása esetén marad ez a fő érdekérvényesítő módszer. vagyis térgyalások VANNAK, a szülő PARTNERKÉNT kezel, csak MEGYEGYEZÉS NINCS. hogy ilyen helyzetek miért alakulhatnak ki mindenképp, azt nem írom le mégegyszer.

na és ilyenkor jön a sírás és szenvedés.

2014. jan. 15. 14:14
 42/45 anonim ***** válasza:

5-ös válaszolta meg legpontosabban.

Nézd meg, hogy az állatvilágban is a még gyámoltalan, ugribugri (majom, elefánt, tigris, kutya, macska stb. )kölyköt hogyan gondozza, terelgeti az anyja. Ha nem ért a "szóból", akkor nyakon is csördíti.

A hangsúly a szerető gondoskodáson van, s akkor van hitele és nyomatéka annak, hogy márpedig amíg nem vagy önálló, amíg nem vagy felvértezve, hogy megvédd magad, hogy felelős döntéseket tudj hozni, hogy fel tudd mérni, hogy milyen élethelyzetbe kerültél, s hogy hogyan védd meg magad, hogy kerülj ki belőle, addig fiam, azt csinálod, amit mondok.

Mert ebben benne van az én feltétel nélküli szeretetem, felelős gondoskodásom irántad, fiam!

2014. jan. 19. 13:46
 43/45 anonim ***** válasza:

"A hangsúly a szerető gondoskodáson van,..., addig fiam, azt csinálod, amit mondok. " - na, ja, és azt se felejtsd el hozzátenni, mert ebből a gondolkodásból következik, hogy "és azt természetesen ÉN döntöm el, hogy mikor és meddig..."

Abszolút nem értek egyet... a saját életemből kiindulva is, sokkal jobban díjaztam volna a negyedannyi "szerető gondoskodást" negyedannyi beleszólással, terelgetéssel, nyesegetéssel...

2014. jan. 19. 13:55
 44/45 anonim ***** válasza:
Nekem valaki azt mondta, hogy semmiképp ne hallgass az apádra, semmiben. És teljesen igaza van..el se kellett volna mondani ezt, tudtam már régóta.
2014. jan. 30. 14:06
 45/45 anonim ***** válasza:
Nem kell ra hallgatni egy ido utan mindenki a sajat donteseiert felelos. S ezt el kell a szuloknek fogadni.
2014. jan. 30. 16:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!