Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek 14 évesen mennyi...

Szerintetek 14 évesen mennyi beleszólása van abba anyámnak, hogy milyen alsóneműt, hogy hol szőrtelenítek és hogy betétet vagy tampont használok-e?

Figyelt kérdés

A tampont megkérdeztem és nem engedte.Mondjuk életembe egyszer hasznàltam mikor nyáron táborba voltam és strandra mentünk és nem akartam a 40 fokba a parton ülni úgy hogy adott a szoba vezető 2 tampont.Erről nem szóltam előtte anyámnak csak utána miután màr használtam,de akkor nem szólt semmit.De most nem akarja engedni.A tangát azt nem merem megkérdezni mert szerintem nemet mondana.Most francia bugyit hordok az nem érdekli.Az intim szőrtelenítésről meg nem tud,de nem is fogom közölni vele.

Szoval szerintetek mennyire van belszólása ezekbe a dolgokba?

2014. jan. 12. 17:30
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
71%

Én 11 éves korom óta szőrtelenítek mindenhol, tampont is a második menzeszemtől használok, mert az kényelmesebb. Soha, egyszer nem kérdeztem meg anyumat, hogy szabad-e. Fogtam egy borotvát és elkezdtem szőrteleníteni. A tamponnal kapcsolatban sem beszéltem vele. Szerintem egy 14 éves már nem annyira kisgyerek, és a szőrtelenítés/tanga viselése/tamponhasználat mégsem olyan, mintha tetoválást vagy testékszert szeretnél. Azokat megérteném, ha tiltaná, de az általad felsorolt dolgok nem ez a kategória.

28N

2014. jan. 13. 09:44
 22/30 anonim ***** válasza:
18%

De 11 évesen miből vetted meg???

Honnan volt tamponod, borotvád.. Ha az édesanyád nem engedte volna, akkor nem ad annyi pénzt, hogy meg tudd venni..

Még mindig hangsúlyozom, hogy nem helyes eza. Szülői magatartás..lkésőbb még több gond lesz belőle..

Lehet, hogy az engedély nem kell, de pl én anyukámmal a nagybevásárláskor vettem meg ezeket a dolgokat. Fehérneműt is együtt vetük meg kb 20 éves koromig, me addig jártam suliba, és tartottak el...

(21 évesen pedig elköltöztem)

(Nekem másodkézből van tapasztalatom...milyen az amikor nem engedik.l

Az unokatesómnak anyukám vetet meg mindig mert az anykája nem engedte, beszélni nem lehett vele, és anyu inkább vállata hogy saját költségen állja..mert a lányt véresre dörzsölte a betét 12 évesen, mert hiába menstruált a termete kicsi vokt, a betétek meg mind szélesek..

Anyuka nemntudja mikor vesztette ela. Szüzességét, nem tudja mit csinál, azt sem, hogx 2 éve prőbálkoznak már a babával a párjával, csak akkor tudta meg, amikor elvetélt, hogy van valami ennyit ért el)

2014. jan. 13. 10:03
 23/30 anonim ***** válasza:
75%

ma 10:03

Kaptam zsebpénzt és soha nem szólt bele, mire költöm. Megvettem a borotvát a tamponnal és más illatszerrel együtt. Miért olyan fura ez? :D

28N

2014. jan. 13. 10:21
 24/30 anonim ***** válasza:
18%
23: nekem nem kellett megvennem, mivel anyum tampont használt, és mindig volt otthon több borotva is. Fogtam egyet, és használtam. Mi ebben annyira hihetetlen? Kb. mintha az alkoholról beszélnénk, ami tiltott szer egy 11 évesnek. Amúgy meg én is kaptam zsebpénzt, amit arra költöttem, amire akartam. Nekem fix volt, minden hónap elején megkaptam, és osszam be. Ezt évről évre emelték valamennyivel. Éppen ebből is telt volna tamponra, meg tangára, de nem szorultam rá, mert a szüleim megvették. És lehet, hogy te csak olyan lányokat láttál, akiknek látszik a tangája, én nem. És én sem tartozom közéjük. Egy sima bugyi ugyanúgy kilóghat a csípőnadrágból, mint egy tanga, főleg, mivel a bugyik általában magasabb derekúak is, nem annyira lent van a csípőn. Szóval ilyen szempontból pont semmi különbség nincs köztük. De továbbra is tartom azt, hogy egy igényes lány/nő, nem hagyja, hogy mindenki számára láthatóvá váljon, mit visel a nadrágja alatt. Aki igénytelen, magára vessen.
2014. jan. 13. 13:31
 25/30 anonim ***** válasza:
29%

A szexshopot az előttem lévő hozta fel.

Nem tudom, az ánusz hogy jön a gondolkodáshoz, mindenkinek van segglyuka, ez is egy testrész, és akármelyik bugyi beszorulhat oda.

És szerencsés vagy. Én 8 éve voltam középiskolás, és hátulról úgy néztek ki az órák, mint egy alacsony költségvetésű 50 Cent klip.

2014. jan. 13. 15:07
 26/30 anonim ***** válasza:
45%

tegnap 13:31

Azért a borotvát/gyantát/tampont ne tegyük már egy kategóriába az alkohollal és a narkóval...

Azért nem kérdeztem a szüleimet erről, mert nekem a szőrtelenítés vagy a tamponhasználat kb. ugyanolyan hétköznapi dolognak számított, mint az, hogy ébredés után fogat mosok és megfésülködök. Ezekhez sem kér engedélyt az ember...:)

Tehát nem azért nem kérdeztem meg a szüleimet, hogy lehet-e, mert féltem, hogy tiltani fogják, hanem azért, mert egy teljesen hétköznapi dolognak tartottam, tartom.

28N

2014. jan. 14. 16:02
 27/30 anonim ***** válasza:
48%
26-os. Nem neked szántam azt a bejegyzést, hanem az előtted szólónak, aki hitetlenkedik, hogy 11 évesen miből volt pénzünk borotvára. Csak elírtam a válasz számát. Mert ő kb. olyan vehemenciával akad ki a borotván és tamponon is, mintha alkoholhoz jutottunk volna hozzá 11 évesen.
2014. jan. 14. 19:15
 28/30 anonim ***** válasza:
59%

Félreértitek, nem akadtam ki...hiszen ha elolvastátok a válaszaimat, több is volt... Nekem is volt borotvám, meg tamponom... Mert meg tudtam beszélni az édesanyámmal édesapámmal..ti is meg tudtátok ezért nektek természetes..

Viszont én tapasztaltam a másik odalt is.. Ahol nem engedik, tt nem adnak pénzt ilyenre, és mivel ellenzik, így otthon sincs...

Tehát azoka vaskalapos szülők, akik ellenzik nem adnak.. Erre prőbáltam rávilágítani...

Nektek onann volt, hogy katatok zsebpenzt, vagy volt az anyukatoknak is eldobható borotvája...

13 lánnyal laktam egy szobában a kollegiumban... 13 lányból 3 nak ilyenek voltak a szülei... Nekik minidig összedobtuk mi csajok...ők nem kaptak csak annyi pénzt, a hétre, amiből oda, meg hazautaztak... (Koliban ugye teljes ellátás van gimiben)

Tehát nem támadásból írtam, hanem hogy nézzetek magatokba, nektek honnan volt...

Sajnoa nem mindenkinek vannak olyan szülei, akikkel lehet iylenről beszélni, sőt olyan barátnői sem, mint a szobatársaimnak mi...

2014. jan. 14. 19:21
 29/30 anonim ***** válasza:
69%

Én megkérdeztem, hogy borotválhatom-e a hónaljamat, és anyu természetesen igent mondott. Azért annyira nem volt normális, mint a fogmosás, mert azt nagyon kicsi kora óta csinálja az ember, a szőrtelenítést meg nem.

De persze az lenne a normális, ha természetes lenne.

2014. jan. 14. 19:30
 30/30 Savlekotő ***** válasza:
Otthon ezek sajnos még nem elfogadottak még most sem, főleg falusi réteg,ott igénytelenek a nők is,aki orvoshoz jár pl le k vázzák 2020 van is,5 napos a bugyi,stb aztán nyinnyognak a gombáikon.
2020. dec. 17. 18:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!