Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek 14 évesen mennyi...

Szerintetek 14 évesen mennyi beleszólása van abba anyámnak, hogy milyen alsóneműt, hogy hol szőrtelenítek és hogy betétet vagy tampont használok-e?

Figyelt kérdés

A tampont megkérdeztem és nem engedte.Mondjuk életembe egyszer hasznàltam mikor nyáron táborba voltam és strandra mentünk és nem akartam a 40 fokba a parton ülni úgy hogy adott a szoba vezető 2 tampont.Erről nem szóltam előtte anyámnak csak utána miután màr használtam,de akkor nem szólt semmit.De most nem akarja engedni.A tangát azt nem merem megkérdezni mert szerintem nemet mondana.Most francia bugyit hordok az nem érdekli.Az intim szőrtelenítésről meg nem tud,de nem is fogom közölni vele.

Szoval szerintetek mennyire van belszólása ezekbe a dolgokba?

2014. jan. 12. 17:30
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
87%

mért ne szőrteleníthetne 14 évesen? én már 12 évesen is teljes szőrtelenítést végeztem. (vízilabdáztam, muszáj volt ha nem akartam, hogy a fél csapat rajtam röhögjön.)

a tampont szintén ezért kezdtem el használni, meg mert nekem kényelmesebb volt.

a tanga meg jó kérdés, kinek a pap, kinek a papné. én pl. utálom a normál bugyit, a franciát méginkább, emrt nekem felgyűrődik. a tanga meg nem. és ha épp valami szűkebb naci vagy szoknya van rajtam, irritál ha meglátszik a bugyivonal.

én ezeket egyébként mind megbeszéltem anyukámmal annak idején, és elfogadta az érveimet.szerintem a te dolgod, ezek elég intim dolgok ahhoz, hogy egyedül döntsd el. és mivel ebből a szempontból már nő vagy, az ehhez kapcsolódó dolgok is a te problémáid, nem az anyukádé.

2014. jan. 12. 18:23
 12/30 anonim ***** válasza:
84%

A tamponhasználat csak akkor okoz betegséget, ha nem figyelsz a higiéniára közben (ti. kézmosás csere előtt, de ezt nyilván magadtól is tudod). Az átázott betét jóval több gondot tud okozni egy rendesen feltett tamponnál.

A tangát divat szidni mostanában, pedig semmivel sem ártalmasabb, mint a szintén nagyon divatos - és még egészségesnek is minősített - illatos intim betétek, amiktől gyönyörű hüvelygombát lehet kapni.

Hogy valamelyik válaszoló milyen nőgyógyásztól hallotta, hogy nem szabad szőrteleníteni, azt el nem tudom képzelni - a szőr KÍVÜL nő, és semmiféle védelmi szerepe nincs, hiszen az állatokkal ellentétben mi ruhát viselünk azon testrészünkön.

A lényeg: anyukádnak ezekbe a dolgokba nincs beleszólása, ha te kényelmesebbnek találod a tampont, tangát, szőrtelenséget, nem kényszeríthet rá, hogy márpedig viseld el, amit ő akar. Nem azt mondom, hogy hazudj neki, de egyszerűen ne beszélj róla előtte, abba nem tud belekötni.

2014. jan. 12. 18:43
 13/30 anonim ***** válasza:
54%

Elvileg nem kéne, hogy beleszólása legyen, de a hülye szülő még 55 éves korodban is bele fog szólni abba is, hogy a levegőt hogy veszed, ez ellen nincs mit tenni. Vedd meg a zsebpénzedből ezeket a dolgoakt (tampon, tanga), arra nem szólhat. Bár mosáskor ha meglátja a tangát, kidobhatja, elégetheti, bármit tehet, ha elborul az agya, csak hogy ne hordd. Tampont meg tartsd a szobádba, ne legyen a szeme előtt, és használd. Szerintem sokkal kényelmesebb, mint a betét, én éjszakára is azt használom, kb. 12 éves korom óta (10 évesen kezdtem menstruálni).

Az egyik válaszolónak: mi az, hogy mit szőrtelenít 14 évesen? Bőven van mit, hidd el. 12 éves koromban már kozmetikushoz jártam teljes gyantázásra (láb végig, intim, hónalj, bajusz), pedig nem is vagyok az a fekete, vastag szőrű típus, de azért elég látványosan szőrösödtem, és igen zavart. Pedig akkor még nem volt téma se a pasizás, semmi ilyesmi, de engem zavart, és mivel édesanyám megértő volt, így engem is magával vitt a kozmetikusához, miután megkérdezte, milyen szőrtelenítési módszert szeretnék alkalmazni.

2014. jan. 12. 19:08
 14/30 anonim ***** válasza:
26%
Én személy szerint nem örülnék, ha a lányom tangát hordana, mert nem egészséges és közönséges is, arról megpróbálnám lebeszélni és az egyéb ízléstelenebb fehérneműkről is. A többibe (szőrtelenítés, milyen betétet / tampont használ) nem szólnék bele.
2014. jan. 12. 22:34
 15/30 anonim ***** válasza:
9%
És tényleg csak azért ne hordj tangát, mert a többiek igen. Vagy vmi agyatlan klón tucat cicuska akarsz lenni? Az ilyen típus az, akinek ha azt mondja a menőcsaj az osztályban, hogy levegőt venni ciki, akkor inkább megfulladna...
2014. jan. 12. 22:36
 16/30 anonim ***** válasza:
82%
Azért tanga és tanga között is van különbség úgy gondolom. Nyilván a szexshopban kapható verzió közönséges, de egy finom csipke darabot, vagy egy egyszerű pamutot ne mondjunk már közönségesnek. Pláne, ha nincs mutogatva. Farmer alatt nem mindegy, hogy mi van? Úgysem látja senki.
2014. jan. 12. 23:23
 17/30 anonim ***** válasza:
30%
Dehogynem látni a tangát, főleg suliban. Hátsó padban ültem, minden lánynak látszott a feneke, ahogy ült. Csípőgatya seggközépig lecsúszva, tanga ánusztól derékig beleváj a húsba/hájba. És ezek sem szexshopos tangák voltak.
2014. jan. 13. 05:22
 18/30 anonim ***** válasza:
78%

Akkor most kapaszkodj meg jó erősen, 17-es: én több mint 20 éve jártam középiskolába, ééééés tadamm! tangát hordok. Képzeld el, nem látni a nadrág alatt, hogy milyen bugyi van rajtam.

Mondanám, hogy gondolkozz el, de akinek egy 14 éves lány tamponhasználattal kapcsolatos kérdéséről az ánusz és a szexshop jut eszébe, az aligha képes ilyen tevékenységre.

2014. jan. 13. 09:14
 19/30 anonim ***** válasza:
74%

Én 12 éves korom óta tangát hordok..

A bugyi ugyanúgy bevág, mint egy tanga, csak 3-5 ször annyi anyag van a fenekemnel, mint tanga esetén...

Franciabugyi sem kényelmes, mert azoknak a csípő része van túl alacsonyan..ami szép pl csipkés attól viszket a fenekem, ki is pattog akár..míg a csipkés tangáól nem..mert nem ér ott hozzá, ahol irritál.

Pont a bugyikérdés miatt álltam rá a tamponra..nekem kenyelmesebb volt.

Szencsére édesanyámmal meg tudtam ezt beszélni, úgy,mhogy ő lehetőleg betétet hasznalt inkább.

Én voltam akit olyan szépen lepontoztatok, mert szerintem van beleszólása...

Azt egy szóval sem írtam,mhogy helyes, de sajnos van.

Mert valaki aki lepontozott árulja el nekem, hogy ha a szülő nem veszi meg egy 14 éves gyereknek a tangát, és a tampont sem hajlandó, akkor annak a gyereknek honann lesz tangája, és tamponja?????

Sehonnan...ergo ha aszülő nem ad rá pénnzt a gyerek nem fogja használni, max ha kuncsorog a barátnőitől, vagy ha kap zsebpénzt(én sosem kaptam fix pénzt, csak annyit amennyire éppen akkor szükségem volt..tehát ha menni akartam valahova, ke

2014. jan. 13. 09:29
 20/30 anonim ***** válasza:
38%

Kértem... Azt el is költöttem, meg is kérdezték 17 éves koromig, hogy mit költöttem../ nem zavart sosem/

Bocs elküldte, így nem tudtam javítani az elírásokat..

2014. jan. 13. 09:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!