Barátnőm azért akar ebben az évben második gyereket a 2 éves kislánya mellé, hogy azok ketten majd foglalják le egymást ő pedig magával foglalkozhasson. Normális ez?
Állitása szerint a kislánya otthon folyton a nyakán lóg, de én úgy tudom, hogy ez csak átmeneti és egy gyerek sokkal nagyobb felelőséggel jár.
Azt kell tudni a barátnőmről, hogy nincs normális végzettsége (egyetem bölcsész kar, angol szak), sem pedig szakmája, Angliában ráakaszkodott egy francia szakácska, akivel 2 hónap ismerettség után már gyereket is nemzett. Azóta Franciao.-ban élnek egy kis faluban, férje reggeltől-késő estig dolgozik minden nap, ő pedig nem talál, de nem is keresett eddig ott munkahelyet.
Nincsenek összeházasodva, csak együtt élnek és mint látom, a srác nem szerelmes belé, csak valami baráti viszony féle van köztük.
Nekem még nincs gyerekem, egy kicsit még dolgozni szeretnék előtte és ezt jobban megfontolni. 27 L.
részemről nem gondolom a legnagyobb tettnek, de azt sem vélem az emberek fokmérőjének, hogy melyik szakon szerezte a diplomáját. vagy hogy véletlenül estek-e teherbe egy rövid kapcsolatban vagy tervezetten egy hosszúban.
vagy bébiszittert fogadnak-e vagy sem.
egy nem túl együttérző "barátnő" elmondásából ismerjük egy lány történetét, aki elvégzett egy nyelvszakot az egyetemen, majd véletlenül becsúszott egy gyerek egy friss kapcsolatban, és azóta élettársakként nevelik a gyermeket, akivel az anyja otthon van (mint általában a 2-3 éven aluliakkal, bár a gyerek korát nem tudjuk, vagy csak én nem voltam elég szemfüles), és az apa dolgozik (mint általában az apák, ha a kicsi még igényli az anyai felügyeletet). ha a sztoriról lefejtem a rosszalló feltételezgetéseket (mennyire szerelmesek, és mennyire akaszkodott rá a lány), akkor én ennyit látok, és ez alapján akár egy normális család is lehetnek. az a nem normális, aki látatlanban is kioktatná őket arról, hogyan kellene élniük.
én is úgy értettem, hogy megszerezte az anglisztika szakon a diplomát, csak azt a kérdező nem tartja rendes végzettségnek. (ez önmagában nonszensz)
és nem mindenki rohan dolgozni a két éves gyereke mellől. simán lehet, hogy az élettársával közös döntés, hogy otthon marad a gyerekkel x éves koráig. nem tudjuk. önmagában semmi kivetnivaló nincs abban, hogy valaki otthon van egy 2 éves gyerekkel.
ettől persze simán lehet, hogy a szóban forgó anya sok mindent nem csinált jól az életben, de ami itt folyik az puszta előítéletesség és rosszindulatú feltételezgetés. meg különben is, a kérdés a testvérvállalásról szólt, nem arról, hogy máglyára küldjük vagy a piedesztálra a francia falucskában élő fiatal anyukát.
"Azóta Franciao.-ban élnek egy kis faluban"
Te is ott élsz? És mint mérnök dolgozol? Mennyi időt töltesz a barátnődél? Esetleg együtt is éltek?
Csak kíváncsiskodom, hogy így meg tudod ítélni a "barátnőd" életét, meg tudod állapítani, hogy a kapcsolata a párjával baráti, hogy mennyire keres munkahelyet, mennyit foglalkozik a gyerekkel, stb.
Aki ilyen következtetéseket vonjon le az ugye nem egy másik ország távolságából teszi? Ugye mév inimum napi személyes kapcsolatban vagytok, hogy ezt így megítéled?
A 2-3 év korkülönbség egyébként ideális, aki több gyereket vállal, gyakran teszi ilyen korkülönbséggel. Mert így játszótársai is lesznek egymásnak, szorosabb lehet a kapcsolatuk. Pl. az én gyerekeim között is 2-2 év van, remekül lefoglalják egymást így hárman.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!