Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Barátnőm azért akar ebben az...

Barátnőm azért akar ebben az évben második gyereket a 2 éves kislánya mellé, hogy azok ketten majd foglalják le egymást ő pedig magával foglalkozhasson. Normális ez?

Figyelt kérdés

Állitása szerint a kislánya otthon folyton a nyakán lóg, de én úgy tudom, hogy ez csak átmeneti és egy gyerek sokkal nagyobb felelőséggel jár.

Azt kell tudni a barátnőmről, hogy nincs normális végzettsége (egyetem bölcsész kar, angol szak), sem pedig szakmája, Angliában ráakaszkodott egy francia szakácska, akivel 2 hónap ismerettség után már gyereket is nemzett. Azóta Franciao.-ban élnek egy kis faluban, férje reggeltől-késő estig dolgozik minden nap, ő pedig nem talál, de nem is keresett eddig ott munkahelyet.

Nincsenek összeházasodva, csak együtt élnek és mint látom, a srác nem szerelmes belé, csak valami baráti viszony féle van köztük.

Nekem még nincs gyerekem, egy kicsit még dolgozni szeretnék előtte és ezt jobban megfontolni. 27 L.

2014. jan. 12. 11:47
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
86%

részemről nem gondolom a legnagyobb tettnek, de azt sem vélem az emberek fokmérőjének, hogy melyik szakon szerezte a diplomáját. vagy hogy véletlenül estek-e teherbe egy rövid kapcsolatban vagy tervezetten egy hosszúban.

vagy bébiszittert fogadnak-e vagy sem.

egy nem túl együttérző "barátnő" elmondásából ismerjük egy lány történetét, aki elvégzett egy nyelvszakot az egyetemen, majd véletlenül becsúszott egy gyerek egy friss kapcsolatban, és azóta élettársakként nevelik a gyermeket, akivel az anyja otthon van (mint általában a 2-3 éven aluliakkal, bár a gyerek korát nem tudjuk, vagy csak én nem voltam elég szemfüles), és az apa dolgozik (mint általában az apák, ha a kicsi még igényli az anyai felügyeletet). ha a sztoriról lefejtem a rosszalló feltételezgetéseket (mennyire szerelmesek, és mennyire akaszkodott rá a lány), akkor én ennyit látok, és ez alapján akár egy normális család is lehetnek. az a nem normális, aki látatlanban is kioktatná őket arról, hogyan kellene élniük.

2014. jan. 12. 13:19
 32/38 anonim ***** válasza:
74%
Mrgint egy olyan "barát", aki a másik életében okosabb és azt várja, hogy vele kánonban szidják a "barátnőjét". Csodás.
2014. jan. 12. 13:19
 33/38 anonim ***** válasza:
44%
akiröl a kérdezö ir, nem szerezte meg a diplomáját, csak belekezdett ebbe is abba is...de befejezni nem fejezett be semmit, az angliai nagy önállosága meg addig tartott, ameddig nem csinált neki a kis francia gyereket..a csaj nem dolgozik, nem is akar, neki már teher az is, hogy egy 2 éves gyerekkel foglalkozni kell. nem tudom sokan miért nem értik meg a kérdést, amit a kérdezö feltett.
2014. jan. 12. 13:33
 34/38 anonim ***** válasza:
100%
34: nem azt írta, hogy nem szerezte meg a diplomát, hanem azt hogy csak anglisztika szakja van, rendes végzettsége nincs...
2014. jan. 12. 13:34
 35/38 anonim ***** válasza:
87%

én is úgy értettem, hogy megszerezte az anglisztika szakon a diplomát, csak azt a kérdező nem tartja rendes végzettségnek. (ez önmagában nonszensz)

és nem mindenki rohan dolgozni a két éves gyereke mellől. simán lehet, hogy az élettársával közös döntés, hogy otthon marad a gyerekkel x éves koráig. nem tudjuk. önmagában semmi kivetnivaló nincs abban, hogy valaki otthon van egy 2 éves gyerekkel.

ettől persze simán lehet, hogy a szóban forgó anya sok mindent nem csinált jól az életben, de ami itt folyik az puszta előítéletesség és rosszindulatú feltételezgetés. meg különben is, a kérdés a testvérvállalásról szólt, nem arról, hogy máglyára küldjük vagy a piedesztálra a francia falucskában élő fiatal anyukát.

2014. jan. 12. 13:59
 36/38 anonim ***** válasza:
83%

"Azóta Franciao.-ban élnek egy kis faluban"

Te is ott élsz? És mint mérnök dolgozol? Mennyi időt töltesz a barátnődél? Esetleg együtt is éltek?

Csak kíváncsiskodom, hogy így meg tudod ítélni a "barátnőd" életét, meg tudod állapítani, hogy a kapcsolata a párjával baráti, hogy mennyire keres munkahelyet, mennyit foglalkozik a gyerekkel, stb.

Aki ilyen következtetéseket vonjon le az ugye nem egy másik ország távolságából teszi? Ugye mév inimum napi személyes kapcsolatban vagytok, hogy ezt így megítéled?

A 2-3 év korkülönbség egyébként ideális, aki több gyereket vállal, gyakran teszi ilyen korkülönbséggel. Mert így játszótársai is lesznek egymásnak, szorosabb lehet a kapcsolatuk. Pl. az én gyerekeim között is 2-2 év van, remekül lefoglalják egymást így hárman.

2014. jan. 12. 17:38
 37/38 anonim ***** válasza:
*minimum
2014. jan. 12. 17:40
 38/38 anonim ***** válasza:
78%
Gondolom együtt él velük a kérdező, mert tudja, hogy nem szeretgeti a kislányt, csak türelmetlen és eljátssza, hogy szereti. Jézusom, komolyan dől belőled az irigység hiába hadakozol ellene. És ha a barátnőd akar testvért a picinek és megteheti, hogy szül most, akkor jól teszi. Ha a pasi pedig nem szeretné őket, szerintem nem lenne tervben még egy gyerek. Azzal pedig ne gyere, hogy segíteni akarsz rajta, mert nem úgy jön le.
2014. jan. 13. 02:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!