Ilyenkor mi a helyzet?

Figyelt kérdés
Nem rég adtam be a bíróságra egy kérelmet,hogy a gyerektartást szüntessék meg,mert a gyerekem már 18 éves és úgy tudom,hogy ennyi idősen már rokontartás jár neki.Így kértem az átváltoztatást.Azt is kértem a kérelmemben,hogy innentől kezdve ne az anyának utaljam,hanem a gyermekem számlájára.Az exem teljesen ki van akadva,mert mi az,hogy nem neki fogom innentől kezdve utalni a pénzt,hogy képzelem én azt,hogy a gyereknek akarom személyesen?!Tudomásom szerint,a gyerekemnek nincs külön számlája,legalább is én nem tudok róla.Ilyenkor nekem kell egyet nyitnom neki vagy kötelezheti a bíróság az anyát,hogy nyisson egyet a gyermekünknek?
2014. jan. 10. 20:44
 1/4 anonim ***** válasza:

Csak akkor jár rokontartás, ha a gyermeked nappali tagozaton tanul. Ha nem tanul, akkor már nem jár neki.

De vele is meg kellene beszélned, hogy akarja-e, hogy neki utald a pénzt. Ha továbbra is otthon lakik, az anyja fizeti a kajáját, ruházkodását, akkor jogosan kéri az anya a tartásdíjat.

2014. jan. 10. 20:58
 2/4 anonim ***** válasza:
Amíg a szülö háztartásában él a gyerek, addig a szülönek kell utalni a tartásdíjat.
2014. jan. 10. 20:59
 3/4 anonim ***** válasza:

Mégis milyen gyereket neveltetek. Nemtök mindegy kinek utalja úgyis leadja ha otthon él.

Másrészt meg 18 évesen csak tud csináltatni egy számlát,nekem már 16 évesen volt. Harmadrészt meg ha egyedül nem tud te is elkisérheted a bankba.

2014. jan. 10. 23:16
 4/4 A kérdező kommentje:
Biztos vagyok benne,hogy még jár neki a rokontartás,mert most érettségizik és utána 1 év OKJ képzésen marad ugyan abba az iskolában,ahová eddig járt.Én úgy hallottam,hogy ennyi idős korában a gyereknek már joga van az őt megillető rokontartást a saját számlájára vagy a saját kezébe kérnie.És én bevallom őszintén,hogy jobban is örülnék neki,mert akkor biztosan arra menne el a pénz havonta,amire neki szüksége van.
2014. jan. 11. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!