Mennétek, maradnátok vagy mit lehetne tenni?
Kaptam egy nagyon jó lehetőséget a munkahelyemen, áthelyeznének az ország másik végébe egy magasabb pozícióba, a fizetésem a duplája lenne, albérletet intéznének és céges autót is kapnék. Viszont van egy súlyosan beteg anyukám aki ápolásra szorul, nem 0-24-be, de főzni, takarítani, bevásárolni már nem tud magának, így szüksége van rám. Ő nem szeretne költözni velem és persze a cégtől se várhatom el, hogy garzon helyett legalább egy 1,5 szobát albérletet támogassanak. Van egy öcsém de rájuk nem hagyhatom anyát mert nem segítenének neki és még azt a kis pénzét is elszednék (tapasztalat, ezért zavartam el őket úgy egy éve itthonról).
Ti mit tennétek a helyembe? Csak nem hagyhatom anyut magára, ápolót nem akar, költözni megint nem. Viszont 25 évesen ekkora lehetőséget sem lehetne kihagyni. Nagyon rossz így...
25 évesen szerintem mindenképpen élned kéne a lehetőséggel!
Így is felajánlottál anyukádnak pár lehetőséget (költözzön vele, vagy felfogadsz mellé valakit stb..), de neki egyik sem volt jó.
Fizikailag milyen állapotban van anyukád? Úgy értem, hogy ha pár hétig nem gondoskodik róla senki, abba ugye nem fog belehalni?
Azt gondolom ugyanis, hogy nagyon helyes, hogy gondoskodsz róla, de nem szabad ennek olyan mértékben alárendelni az életedet, hogy nem fogadsz el egy amúgy jó munkát. Felajánlottál neki több lehetőséget - ápoló fogadása, költözés - de nem fogadta el. Az a megoldás, ha szembesül a tényekkel: nem tudja ellátni magát. Ehhez ott kell hagynod, magára, egy időre, persze minden nap felhívod, otthagyod neki a közel lakó ismerős számát is. Értem én, hogy nehéz lesz neki, de nem maradhatsz vele örökké. Másképp nem fog lelkileg túllépni a problémáján, nem fogja soha elfogadni, hogy megváltoztak a testi képességei.
Én édesanyád helyében konkrétan bottal üldöznélek el.
Az öcséd fogait meg kiverném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!